26.9.09

Henkiparantaja pulassa

Adrian Pengelly on brittiläinen parantaja. Hän kuvailee itseään maailmankuuluksi visionääriseksi parantajaksi, energiatyöläiseksi, opettajaksi ja selvänäkijäksi. Kuuluisuutta on kertynyt ihmisten ja eläinten parissa työskentelystä. Varsinkin pahalaatuisten syöpien ja tappavien tautien kanssa puuhastelusta. Kaukaparannusta annetaan moderniin tyyliin jopa sähköpostipyyntöjen kautta.

FAQ:sta selviää, että Adrianin onnistumisprosentti on kohdallaan:

What is Adrian's success rate ?

Adrian has a phenomenal success rate, for many conditions it's one hundred percent. This would include chronic migraines, gastric reflux, depression, and many more. Other conditions, such as bad backs, necks, hips etc, would have a success rate somewhere in the high nineties. Over the last fifteen years he has treated thousands of different complaints. Many were considered untreatable or incurable. The majority have responded extremely well to treatment. If you are in doubt, please contact Adrian and ask directly.


Jopa parantumattomiksi luullut vaivat katoavat Adrianin voimien edessä. Jopa syöpä. Tai siis, Adrian ei missään tapauksessa väitä, että hän parantaa syöpää. Sellaisen väittäminen kun olisi laitonta selvänäkijältä Britanniassa.

I have heard that Adrian can treat cancer. How can that be true ?

Adrian has become world famous for working with cancer. Rightly, there are laws in place in many countries that prevent people from making claims regarding the cure of cancer. Adrian does not claim to heal cancer. However, he has had an enormously beneficial impact on many hundreds of cancer sufferers. The vast majority have passed Adrian's name onto others and his reputation has spread around the world. People will only recommend something if they are happy with it, so it is fair to say that he can provide a great deal of relief to those suffering from this condition. If there is any doubt, Adrian's cancer treatment can be provided for free.


Adrian siis vain tuo helpotusta syöpäpotilaille. Jostain syystä sitä kutsutaan "syöpähoidoksi."

BBC:llä on Watchdog kuluttajasuojaohjelma. Siinä pyritään paljastamaan erilaisia huijareita ja petoksia. He ottivat Adrianin tähtäimeen. Henkiparantaja joutui yksinkertaisiin testeihin. Eivät kovin tieteellisiä, mutta havainnollistavat mistä on kyse.

Adrian vietiin hevosen luo. Hepalla oli jokin tietty vaiva, joka olisi pitänyt löytää. Hänelle kerrottiin missä jalassa vaiva on. Tässä vaiheessa huokaisin, sillä nyt ei henkiparantaja voi mennä pieleen. Keskittymällä jalkaan ja eläimen liikkeisiin voisi nähdä vammoja. Hänelle on melkein lautasella tarjoiltu tyylikäs onnistuminen kameran edessä.

Adrian hiveli käsiään pitkin jalkaa pari minuuttia. Henkivoimat paljastivat missä hepalla oli pipi. Vika oli polvessa.

Oikeasti kavion sisällä oli vaurioitunut jänne, joka esti ratsastamisen. Kerroskuvauksella voi nähdä repeämän jänteessä. Eläinlääkärin mukaan kyseisen hevosen polvissa ei ole mitään vikaa.

Saatuaan tietää tuloksesta Adrianilla oli valmis selitys. Eläinlääkärit ovat usein väärässä. Heillä ei ole kykyä ymmärtää hevosen vaivoja.

"When I find the problem 99 times out of 100 times I'll be right."


Seuraavaksi oli aavetalotesti, jossa kuvausryhmä lavasti aavemaisia aktiviteetteja. Pian Adrian kommunikoikin vilkkaan hengen kanssa. Ehkä aave(jonka nimi oli John) sattui olemaan talossa samaan aikaan kuin kuvausryhmä oli teeskentelemässä paukkuvia ovia ja pudottamassa kiviä savupiippuun? Ken tietää? Pidetään avoin mieli. Adrianin selvänäkövoimat eivät kuitenkaan riittäneet ottamaan selvää ovatko ilmiöt aitoja vai ei.

Viimeisenä testinä Adrianin klinikalle lähetettiin piilokameralla varustettu nainen. Hänellä oli syöpä. Mitä Adrian sanoisi sen parantamisesta? Ja suosittelisiko hän lääketieteellisten hoitojen jatkamista vai lopettamista?

Adrian väittää parantavansa syöpää 65 % todennäköisyydellä.

Adrian väittää, että onnistumisprosentti on korkeampi jos potilas jättää kemoterapiat ottamatta.

Miten syöpää pelkäävä ja parantumista haluava potilas tulkitsee tuollaiset ohjeet?

Watchdog ohjelma on saanut runsaasti palautetta. Jakson kommenteissa on oikea Adrianfanien armeija. Monet ovat sanomassa, että heidät on parannettu Adrianin toimesta. Mies ei voi olla puoskari. Ohjelma ei ollut tasapuolinen. Adriania kohdeltiin törkeästi.

Quackometerissä on myös katseltu kyseinen jakso. Samoin on huomioitu miten Adrian reagoi kritiikkiin:

I also understand that it would not be the first time that Pengelly has resorted to legal action against criticism. The web site Bad Psychics have written a number of articles about Pengelly. One of their writers let me know about one of their article last April. It is no longer available on the site. In total four articles were on the site. All gone. I am told that Pengelly’s lawyers have been on to the site and I have been warned that if I write about him, they may well be on to me too.


Taustalla taitaa olla se, että Adrian uskoo ihan oikeasti omaavansa parantavia voimia. Tällöin hän ole valehtelija tai huijari. Monet seuraajista vannovat, että heidät on parannettu henkivoimilla. Siksi Adrian ei vaivaa päätään tieteellisillä todisteilla ja testeillä. Voima on todellista. Piste.

Tuoreessa haastattelussa hän ilmoittaa, että lakitoimet BBC:tä vastaan ovat harkinnassa. Ei ole varmaa perustuiko Watchdog ohjelma mihinkään valitukseen Adrianin tekemisistä.

1 comment:

Anonymous said...

Tämä lause saattaa sisältää totuuden: "Over the last fifteen years he has treated thousands of different complaints."

Tämän ei pitäisi olla edes kovin vaikeaa. Ei edes henkiparantajalle.