21.9.09

Outoja rituaaleja ja profetian toteuttamista

Joukko miehiä on kerääntynyt pyhään paikkaan. He suorittavat puhdistautumisrituaalin. Uhrieläin on tarkkaan harkittu ja harvinainen. Paikalle tuodaan täydellinen punainen hieho. Se on kauttaaltaan samanvärinen, eikä sitä ole käytetty kertaakaan maataloustöissä. Eläin tapetaan ja sen verta levitetään telttojen seiniin tarkkojen sääntöjen mukaan. Sitten raato poltetaan. Polttopuiden sekaan lisätään tarkkaan määrättyjä aineosia. Rituaalin suorittanut mies on saastunut itse rituaalin tekemisestä. Siksi hänen täytyy peseytyä vedessä. Iltaan mennessä saastuminen on haihtunut pois. Puhdas mies kerää tuhkat talteen. Taikavoimilla ladatut tuhkat sekoitetaan veteen. Vettä pirskottamalla voidaan puhdistaa saatuneita ihmisiä.

Heimon jäsenet saastuvat seitsemän päivän ajaksi aina koskettaessaan kuolleita ihmisiä. Näitä puhdistaumisrituaaleja tarvitaan siis melko säännöllisin väliajoin. Vain puhtaat miehet pääsevät pyhimpään temppeliin.

Kaikki tuo kuulostaa varmasti oudolta voodoo-meiningiltä. Temput ovat kuitenkin Vanhasta testamentista. Juutalaisten perinnettä joka on annettu suoraan Moosekselle itse Jumalan suusta. Ei siinä vielä mitään. Rituaalin raaka-aineena käytetty punainen hieho on vielä nykyäänkin oleellinen osa tiettyjä uskontoja. Enimmäkseen niitä uskontoja, jotka odottavat kuola suussa maailmanloppua. Eli siis melkein kaikki fundamentalistiset kristinuskon suuntaukset. Israelin valtio nähdään oleellisena osana viimeisiä päiviä. Pelkkä valtion ilmestyminen tulkittiin profetian toteutumisena. Sitähän se oli, sillä joukko järjestöjä oli vuosikymmenet vaatinut valtion perustamista, jotta profetia toteutuisi. Theodor Heltz laati ensimmäiset suunnitelmat juutalaisten valtion perustamisesta. Asiaa ajoivat niin juutalaiset siionistit kuin evankeliset kristityt. Jeesus voisi aloittaa comeback-kiertueensa vasta sen jälkeen kun Israel on perustettu. Joten kaikkien kunnon kristittyjen täytyi tukea juutalaisvaltion rakentamista.

Tämä itseään toteuttava profetia toteutui.

Mutta Jeesuksen paluuseen tarvittaisiin jotain muuta. Jerusalemiin täytyisi rakentaa Kolmas temppeli. Asia on ortodoksijuutalaisten asialistalla, kuten myös fundamentalistikristittyjen. Mutta jotta Kolmas temppeli voidaan rakentaa, niin tarvitaan jotain erityistä. Vain yksi asia puuttuu. Jotta temppeliin voi astua sisään täytyy miehen puhdistautua. Puhdistautumiseen tarvitaan...

*dum-dum-duuum*Punainen hieho. Täydellinen punainen hieho. Sellaisen syntymää on odotettu suurella innolla. Mutta täydellistä hiehoa ei ole tahtonut ilmestyä. Jumalalla tuntuu olevan kiireitä, joten uhrautuvat uskovaiset ovat kantamassa korsia kekoon. Temple Mount Faithful, Temple Institute, Canaan Land Restoration of Israel Inc ja pari muuta pientä järjestöä ovat aktiivisesti jalostaneet punaisia lehmiä. Toistaiseksi he eivät ole onnistuneet tehtävässään. Sopivaa täydellistä hiehoa ei ole löytynyt viimeisen kahden tuhanen vuoden aikana.

Esim. Clyde Lott on puuhaillut profetialehmien parissa vuodesta 1989 lähtien. Yhdysvalloista on rahdattu ehdokkaita Israeliin, jossa ortodoksirabbit tekevät tarkastuksen. Eli Lott ja kumppanit tarvitsevat lisää runsaita rahallisia avustuksia, jotta projekti voi jatkua.

5 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Täysin virheettömän punavärisen lehmän jalostaminen. Johan tässä jalostusmiehen sormet alkaa syyhyämään. Lihan haaskaus vain ärsyttää. Nomnom.

Sähis said...

Temple Mount Faithful, Temple Institute, Canaan Land Restoration of Israel Inc ja pari muuta pientä järjestöä ovat aktiivisesti jalostaneet punaisia lehmiä. Toistaiseksi he eivät ole onnistuneet tehtävässään.

Iski kova facepalm, kun sain tästä ennetuntemuksia mitä he julistavat, kun he päättävät onnistuneensa (mieleen tulee iso kirjain G)...

Miten näiden uskovaisten uskomusten säännöt menevät? Oletan näiden järjestöjen olevan kreationistisia, ja tämä jalostus on ainakin lähellä "mikro"evoluutiota. Eikö tässä ole pieni mahdollisuus, että he saattaisivat saastua tiedolla evoluutiosta (tai voisiko luulla, että evoluutiosta tutkitulla tiedolla voitaisiin auttaa heitä)?

Matti said...

Eikös suomenkarjasta ja eritoten länsisuomenkarjasta voisi löytää hyviä yksilöitä moiseen. Pitäiskö vinkata Israeliin päin? Ties vaikka antaisivat tukea "suomenkarjan säilyttämiseen" ;-)

MrrKAT said...

Lapsena ainakin jotkut vanhat puhuivat punaisesta koirasta tai punaturkkisesta, minä olin äimän käkenä koska näin sen aina ruskeana.
Myöhemmin olen lukenut että vanha kansa ei (kielellisesti?) erottanut punaista ja ruskeaa..

Ja siksi Lapissakaan ei ole "puna" vaan "ruska".

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Red" viittaa muuallakin kuin suomessa ruskeaan. Tuo on vain yksi esimerkki, mutta ei ainut laatuaan.

Itse asiasa oletin automaattisesti, että "punainen tarkoittaa ruskeaa", eli että ei ole yhtään valkoista karvaa tms. ja siksi vaikea.

Kun on liian sisällä systeemissä, ei muista että sitä voi katsoa myös ulkoapäin. Ja sieltä näyttää erilaiselta.