13.9.09

Skientologien maksamattomat laskut

Kun kultti haluaa rahaa, niin siitä ei kovin helpolla luovuta. Tämän on huomannut floridalainen Clearwaterin kaupunki. Kaupunki pyrkii säästämään kaikesta huonon taloustilanteen takia. Jopa liputuksia jätetään väliin ja kirjastoja suljetaa aikaisemmin, jotta pari talaa säästyisi. Kaupungilla on perittäviä yhteensä 3,4 miljoonaa dollaria. Summa koostu erilaisista sakoista ja maksamattomista veloista. Clearwater sattuu olemaan skientologien pyhä kaupunki.

Skientogien velat ovat keräätyneet usean vuoden ajan. Päivittäin 250 dollarilla vuodesta 2006. Parhaillaan summa on 287´000 $. Skientologiajärjestön rakentamilla tonteilla on maksamattomat kiinteistöpantit ja rakennuslupien rikkeitä.

Kaupunki piti vuoropuhelua kultin johtajan (eli David Miscavige) kanssa. Veloista ei tingittäisi. Vastaukseksi saatiin, että velat tultaisiin maksamaan. Joskus.

Skientologien suurin rakennusurakka on Mecca Building. Sen rakentaminen on ollut hidasta. Keskeneräinen supervoimien koulutukseen tarkoitettu rakennus on mitä erinomaisin keino pyytää lahjoituksia uskollisilta skientologeilta. Arvion mukaan rakennus on käyttövalmis vuonna 2010. Rakennuskustannus on noussut 50 miljoonaan dollariin.

Silloin skientologit ovat velkaa Clearwaterille 439´396 dollaria.

No comments: