29.9.09

Sana sunnuntaille: Neitsyys

Neitsyys. Tuo korkkaamaton seksuaalisuus, josta kaikki unelmoivat. Se puhtaus josta väännetään runoja. Se jonka menettäminen on niin hauskaa. Neitsyellä on vielä viattomuus tallella. Neitsyys on nähty jopa taikavoimaisena ilmiönä, jolla voidaan laannuttaa vihaisten tulivuorten raivo. Neitsyen suorittama synnytys ja muut mytologiaan käärityt tarinat ovat tuttuja.

Arvostamme ensimmäisiä asioita. Muistamme parhaiten vain sen ensimmäisen kerran. Siksi histoan sivuille on raapustettu Columbuksen nimi. Siksi kuulennoista muistetaan ensimmäisen Kuun kamaralle astuneen miehen nimi. Jälkipolvet tulevat aina lukemaan Tom Hanksista tähtitieteen kursseilla.

Modernissa maailmassa naisen neitsyyden mystiikka nähdään jäänteenä. Tässä irstaassa maailmassa neitsyys kiehtoo vain siksi, että sen voi varastaa. Neitsyt nainen nähdään arvokkaana asiana. Enimmäkseen esineenä joka kuuluu miehille, mutta arvokkaana sellaisena. Periaate on sama kuin keräilijöille tarkoitetut figuurit. Jos niitä pitää avaamattomana paketissa, niin arvo vain nousee. Jos lelun, siis figuurin ottaa pois ja sillä leikkii, niin menetät mahdolliset tuotot. Mikä pahinta joku kavereistasi voi haluta leikkiä, siis ihastella figuuria. Toisen limaisissa kourissa ollut figuuri ei enää näytä yhtä ihanalta kuin aikaisemmin.

Neitsyys on erittäin tärkeä naisille, jotka haluavat saada turvatun avioliiton. Se ei onnistu, jos immenkalvo on puhkaistu. Mies ei halua mennä naimisiin käytetyn tavaran kanssa. Jos sulhanen ei saakaan hääyönä veristä patjaa, niin morsian on ollut viallinen. Normaalisti syntinen, pilattu ja epäpuhdas nainen voi palauttaa viattomuuden vaginaansa immenkalvokorjauksen kautta. Kirurgi ompelee paikat tiukemmaksi, jotta sulhanen voi "murtaa muurit."

Arabiyhteiskunnassa ollaan huolissaan länsimaisista vaikutteista.
Egyptissä osataan kuitenkin arvostaa konservatiivisia arvoja. Horisontissa on uusi uhka. Maahan salakuljetetaan moraalittomuutta edistäviä esineitä.

Abdul Mouti Bayoumi sanoo, että tämän esineen levittäminen on erittäin vaarallista. Siitä pitäisi langettaa kuolemantuomio. Naiset hankkivat tekoveripusseja, jotka on muotoiltu pyhimmän paikan muotoiseksi. Ohut ja huomaamaton pussi puhkeaa oikeaan aikaan. Näin väärennetään neitsyyden menetys. Huijauslaite maksaa vain 15 dollaria. Immenkalvon ompeleminen maksaisi halvimmillaan satoja dollareita.

Egyptin parlamentissa vaaditaan esineen maahantuonnin kieltoa. Muuten maa joutuu haureuden pauloihin. Kunhan aviopari voi teeskennellä neitsyyden menettämistä, niin rauha on taattu ja valtakunnassa on kaikki hyvin.

1 comment:

Mette said...

Tuohan on iän kaiken nasten kesken tunnettu maissa, joissa idea on akuutti. Kananveri avustajien lakanoihin sijoittamana on varma nakki ja useimmissa kulttuureissa häissä häärii suuri määrä naispuolisia avustajia. En nyt muista nimeä, mutta kampaajana Afganistanissa toiminut länsimainen nainen pelasti pulaan joutuneen ytävänsä iskemällä ratkaisevalla hetkellä kynsisakset omaan sormeensa ja tuottamalla vakuuttavassa määrin verta.

Maissa, joissa ilotaloissa neitsyestä maksetaan moninkertaisesti (ja niin kuului ainakin viktoriaanisena aikana myös Englanti) oli lääkäreitä, jotka panivat ne pari tikkiä - usein monta kertaa samalle naiselle. Tätä tapaa on edistänyt usko, että neitsyen kanssa makaaminen paransi/parantaa syfiliksen/AIDSin. Samasta syystä lapsilla on suuri kysyntä (ja suuri kuolevuus).

Olikohan se Selma Lagerlöf, joka kertoi tarinan nunnaluostarista Espanjassa, jonne jokaisen infantan häälakanoista leikattu, neitsyyden vahvistava kohta oli kehystettynä seinällä. Kirjailijan mielikuvitusta kiihoitti yksi kangaspala, joka oli valkoinen ilman veritäplääkään. Rehellisyys huipussaan.