19.9.09

Mitä uskonnollisempi sitä teiniraskaampi

Tuore mittaus Yhdysvaltojen osavaltioiden välillä on paljastanut kivoja asioita teiniraskauksista. Kyselyssä pyrittiin ottamaan selvää osavaltioiden populaatioiden uskonnollisuudesta. Se määriteltiin seuraavanlaisilla tekijöillä:

1) Belief in a God or universal spirit: Absolutely Certain.
2) There is only one way to interpret the teachings of my religion.
3) Scripture should be taken literally, word for word.
4) How important is religion in your life: Very Important.
5) My religion is the one true faith leading to eternal life.
6) Frequency of attendance at religious services: at least once a week.
7) Frequency of prayer: at least once a day.
8) How often do you receive a definite answer to a specific prayer request: at least once a month.


Mitä jyrkemmin osavaltiossa uskotaan Jumalaan, sitä todennäköisemmin päätyy myös teiniraskauksien suurempaan päähän käyrissä. Tästä voi vetää monenlaisia johtopäätöksiä. Selkein on se, että uskonnollinen kasvatus painottaa seksistä pidättyväisyyttä ja ehkäisyvälineiden välttämistä. Kun kiimaiset teinit kuitenkin unohtavat siveyden (Muistaakseni seksi oli mielessä pari kertaa kun olin teini. Voin toki olla väärässä), niin peuhaamisen ollessa kovassa vauhdissa unohtuu se kondomin asettaminen paikalleen.

Itse päädyn vain toteamaan, että tulokset ovat yhdensuuntaisia myös fundamentalistikristittyjen omien kyselyjen kanssa. He ovat huomanneet, että monet kyllä sanovat olevan uudesti syntyneitä, mutta eivät tiedä mihin heidän pitäisi uskoa. Monet sanovat olevansa uskonnollisia, mutta eivät jaksa pohtia miten uskonnon mukaan pitäisi elää.

2 comments:

paahtoleipä said...

Ei yllättävää. Onhan Jeesus_Isä ja Pyhä Henki Rakkauden Jumala. Tässä on kuin Eros tai Afrodite. Ja hedelmällisyyden jumalat.

Herra todellakin tulee ja siunaa. Hänen suurteoikseenhan mainitaan mm. neitsyiden saaminen raskauden tilaan. Jota "siunatuksi tilaksikin" kutsutaan.

Itsekin toki mielelläni siunaisin naisia. Siksi kaikki tämä panettelu on vain kateutta siitä että ei itse saa "panetella".

Anonymous said...

Eikös Raamatussakin sanota, että iloista antajaa Jumala rakastaa.