17.9.09

Muslimit vs Kristityt, taistelu on käynnissä

Yhdysvaltojen kansalaiset edustavat montaa eri uskontoa. Joukossa on tietenkin muslimeja. Syyskuun 11. terrori-iskujen jälkeen kokonaista kansanosaa kohtaan kohdistui väkeviä ennakkoluuloja. Muslimit olivat joko terroristeja tai heidän kätyreitä. Islam pelkkää väkivaltaista vääräuskoisten alistamista ja tappamista. Vähemmän kirjaimelliset tulkinnat eivät saaneet ääntään kovin usein kuuluviin. Varsinkin kun fundamentalistiset kristityt näkivät ja puhuivat vain Koraanin kirjaimellisesti tulkinneista muslimeista.

Suurin viha muslimeja kohtaan on laantunut. Parantunut ilmapiiri on rohkaissut muslimeja. Amerikkalaiset muslimit ovat järjestämässä rauhanomaista rukoushetkeä Washingtoniin 25. syyskuuta. Paikalle odotetaan kymmeniä tuhansia muslimeja. Plakaateissa ei saa olla poliittisia viestejä. Puhujat eivät pidä poliittisia puheita. Tapahtumaa järjestävä Hassen Abdellah selittää tarkemmin:

"Most of the time, when Muslims go to Washington, D.C., they go there to protest some type of event," Abdellah said. "This is not a protest. Never has the Islamic community prayed on Capitol Hill for the soul of America. We're Americans. We need to change the face of Islam so people don't feel every Muslim believes America is 'the great Satan,' because we love America."


Yhteenkuuluvuutta ja rauhaa. Siinä rukoilijoiden viesti. Vihdoinkin tavalliset muslimit nähdään tavallisina kansalaisina.

Ja sitten joku meni möläyttämään tapahtumasta fundamentalistikristityille. Kristittyjen parissa kiertää sähköpostiviesti, jossa kauhistellaan rukoushetkeä. Muslimien rukoushetkeä kuvaillaan "kulttuurijihadiksi." Käynnissä on henkien taistelu ja palkintona kansakunnan sielu. Siksi Aitojen Kristittyjen täytyy tehdä vastarukouksia ja paastota. Jos kristityt eivät tee näin, niin seuraamukset voivat olla pahoja. Amerikkalaiset voivat yllättäen unohtaa, että Yhdysvallat on kristillinen valtio. Kristityt voivat kääntyä joukolla muslimeiksi. Jne.

Ekumenia kohtaa aina vaikeuksia, kun osapuolet näkevät itsensä ainoana oikeana totuutena.

3 comments:

Paholaisen Asianajaja said...

FoxNewsin Bill O'Reilly: Väärin rukoiltu.

http://www.foxnews.com/search-results/m/26592373/protests-prayer-and-pain.htm#q=muslim

Juhani said...

Todella hyvä ja asiallinen kirjoitus ekumeniasta, joka pistää ajattelemaan:


http://koti.phnet.fi/petripaavola/ekumenia.html

Anonymous said...

Kyllähän se maltillinen muslimikin, M. Zuhdi Jasser, on varoitellut tuosta "kulttuurijihadista"...