8.8.10

GOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL!!!

Ensimmäinen jännittävä jalkapallopeli pelattiin Journal of Robotics-julkaisua varten. I. Fehérvári ja W. Elmenreich ohjelmoivat tietokoneohjelman geneettisillä algoritmeilla. Keinotekoiset jalkapallopelaajat olivat neuroverkkoja, joiden pelistrategia muuttui sukupolvesta toiseen. Ensimmäinen sukupolvi on erittäin huono (kaikki jumittuvat alareunaan). 500 sukupolven jälkeen peli pyörii. Joukkueen pelistrategiaan ilmestyi puolustajat, keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät. Niitä ei ohjelmoitu ensimmäisen sukupolven neuroverkkoihin. Ehkä älykäs suunnittelija ilmestyi kesken kokeen luomaan jumalaisen pelin?

9 comments:

Tom said...

Ei tuo nyt vielä mitään total voetballia ollut, mutta hienosti näkyy kehitys.

Mikä parasta punaiset voittivat. Toivoo FF Jaron kannattaja.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Ja minä kun luulin että oltaisiin "sitä jengiä" joka ei tunne edes jalkapallon sääntöjä - ja joka on ylpeä tästä.

Otsikosta olisi voinut olettaa että joku vieraileva kirjoittaja olisi blogannut..

Paholaisen Asianajaja said...

Tilapäinen mielentilahäiriöjärjestys.

Tom said...

Kyllä tänne mahtuu jalkapallosta kiinnostuneitakin. Säännötkin luulen osaavani monen vuoden erotuomarikokemuksen jälkeen.

Jalkapalloon kannattaa tutustua, se on hieno peli.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Oh, en ajatellut koko blogin lukijakuntaa. (Se on valtavan iso en uskaltaisi sen puolesta puhua.) Mutta sen mikäli yhtään blogaajaa itseään tunnen, hän ei ole kovin urheilun perään.

Jalkapallon ainuat viat minun silmissä on siinä että se on joukkuelaji. Ja siinä ei tapella. Jääkiekko, jos olisi yksilölaji, olisi kivaa katsottavaa koska olen kuullut monista jotka ovat menneet katsomaan tappelua mutta ovat pettyneet kun siellä puhkesikin jääkiekko -ottelu...

Paholaisen Asianajaja said...

Futaajille miekat käteen. Sitten voisin katsoa otteluita.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Se olis silti joukkuelaji..

Tom said...

Sehän yksi jalkapallon hienouksista on, että siinä ei tapella. Tappelulajit ja maalintekopelit pidetään mielestäni erillään.

Tämä taitaa olla väärä forumi tälle keskustelulle. Olen jalkapalloihminen henkeen ja vereen, joten ei viitsitä edes aloittaa ;)

Paholaisen Asianajaja said...

Se olis silti joukkuelaji..

Juuri siksi miekat. Ei olisi kauaa joukkuelaji.