14.5.07

Huijauskirjeet

Parisen vuotta sitten sain aidon ja klassisen nigerialaiskirjeen. Minun pitäisi lähettää huono-onniselle ministerinapulaiselle vain muutama tuhat euroa ja tilitietosi, jotta hän voisi vapauttaa suljetulta tililtä melkein miljoona euroa. Sitten saisin omani takaisin waltavien korkojen kera. Se sähköpostiosoitteeni oli jo päätynyt roskapostin jatkuvan tykityksen kohteeksi, joten ei ollut mitään hävittävää. Päätin testata kuinka pitkälle rahanhimoinen huijari jaksaisi leikkia kanssani. Esitin kiinnostunutta ja kysyin miten voisin auttaa. Valitin myös huonoa englanninkielen ymmärtämistäni. Sain yhteensä kolme vastausta. Minulle neuvottiin mihin numeroon voisin faksata yhteistietoni, jotta homma alkaisi pyörimään.

Ilmoitin, ettei minulla ole faksia.

Sain puhelinnumeron johon voisin soittaa ja sopia tapaamisen Euroopassa (Luxenburg).

Kysyin miten soitan kansainväliseen numeroon ja pyysin hieman tarkennusta rahansiirtoprosessista.

Sain kärsivällisesti kirjoitetun selostuksen. Pienet kirjoitusvirheet ja kysymyksessäni olleiden sanojen käyttö kertoivat, että teksti oli kirjoitettu minua varten. Joku siis vaivautuu kirjoittamaan niitä vastauksia ilman copy&pastea.

Pyysin tietoja pankkitilin omistajasta ja eihän haittaa jos otan tapaamiseen mukaan lakimieheni?

Huijarin kiinnostus loppui siihen.

Näitä nigerialaiskirjeitä lähetetään päivässä varmaan noin miljoona kappeletta, ja aina löytyy joku ääliö joka ei tajua mistä on oikeasti kyse. Sähköpostin lähettäminen ei maksa huijarille juuri mitään (pankkitilien kanssa venkslaamista, laitteistoa ja nettiliittymää lukuun ottamatta), joten vain 0,00001 prosentin vastausaste ei haittaa. Ja usein onnistuneen huijauksen uhri ei edes kehtaa ottaa yhteyttä viranomaisiin, kun vihdoinkin ymmärtää tulleen kusetetuksi. Onneksi nyt löytyy apua myös näille onnettomille tapauksille!
Nigerian ekonomia- ja talousrikosten komissio on päättänyt korvata näiden uhrien kokemat menetykset.

"The Nigerian Goverment has set aside for your compensation for all your past efforts and attempts to assist this duped character."

Voit siis saada ainakin osan rahoistasi takaisin! Voi tätä onnenpäivää! Sinun tarvitsee vain lähettää komission edustajalle kaikki ne tilitiedot, jotka annoit huijareille, niin Nigerian hallitus antaa sinulle 150,000 dollaria. Ja hei, samalla voit antaa tilitietosi myös minulle.

2 comments:

Anonymous said...

Ei niille kai rahaa/luottokortinnumeroa lähetetä?

Kyllä minä voin tilinumeron antaa. Sillä kun ei ilman henkkaria saa pankista rahaa. Pelkällä tilinumerolla voi vain pistää rahaa tilille.

Paholaisen Asianajaja said...

Tässä tarkemmat tiedot erilaisista huijariviesteistä:

http://www.crimes-of-persuasion.com/Crimes/Business/nigerian.htm