6.5.07

Nimimerkin muuttaminen

Vaihdoin sitten viimeinkin nimimerkki Paholaisen Asianajajaksi. Se oli mysteerinen Major Diaboli pitkän tovin, mutta vain erään toisen blogini ja harrastukseni takia. Tämä skeptinen blogi vie kuitenkin suurimman osan ajasta ja energiastani, joten parempi tulla tunnetuksi suomalaisella nimellä.

Lisäksi on ollut hienoa huomata kuinka blogini on tullut suositummaksi tässä puolen vuoden aikana. About 70 katselua per päivä on ihan hyvä saalis ihmiselle, joka ei kerro paljoa itsestään vaan kääntää suomeksi tiedeartikkeleita ja referoi harvinaisempia kirjoja. Ja nälvii sarkastisesti toisia ihmisiä, tosin vain tiettyjä rajattuja ryhmiä.

Tällä kertaa aion tosin nostaa esiin tämän asian. Time lehti on taas kerännyt äänet 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen listaa varten. Listalle päätyi myös brittiläinen evoluutiosaarnaaja Richard Dawkins, seitsemäs. Jostain käsittämättömästä syystä Dawkinsia on laitettu kehumaan Michael Behe.

Of Richard Dawkins' nine books, none caused as much controversy or sold as well as last year's The God Delusion. The central idea—popular among readers and deeply unsettling among proponents of intelligent design like myself—is that religion is a so-called virus of the mind, a simple artifact of cultural evolution, no more or less meaningful than eye color or height.

It is a measure of the artful way Dawkins, 66, an evolutionary biologist at the University of Oxford, tells a tale and the rigor he brings to his thinking that even those of us who profoundly disagree with what he has to say can tip our hats to the way he has invigorated the larger debate.

Dawkins had a mild Anglican youth but at 16 discovered Charles Darwin and believed he'd found a pearl of great price. I believe his new book follows much less from his data than from his premises, and yet I admire his determination. Concerning the big questions, the Bible advises us to be hot or cold but not lukewarm. Whatever the merit of his ideas, Richard Dawkins is not lukewarm.

Stephen Colbert päätyi sijalle numero 2!

8 comments:

Anonymous said...

Sun blogisi ei mielestäni ole edes kunnolla indeksoitu Googleen. Kukaan ei luultavasti edes löydä tänne sitä kautta.

M said...

Joo, ikävää tuo Behen yliarviointi, hänet pistetään ikäänkuin samalle viivalle Dawkinsin kanssa.

Anonymous said...

Behen valinta kommentoijaksi lienee ollut tietoinen valinta. Eipä Time-lehden uutisesta olisi tässäkään blogissa varmaan edes mainittu, ellei Beheltä olisi pyydetty sinne kommenttia...

Sinänsä, Behe itse ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen, että Time-lehti muutti hänen tekstinsä.
http://www.evolutionnews.org/2007/05/time_what_michael_behe_actuall.html

Mitä sitten tulee siihen, että Behe laitettaisiin "samalle viivalle" Dawkinsin kanssa, niin tohdin epäillä. Toimittajaa, ja jutun kirjoittajaa ei yleensä onnistu kukaan mieltämään ja samaistamaan jutun kohteeksi. Jotta siinä onnistuisi. No, ehkä joku poikkeus vahvistaa säännön, mutta silti.

Itse asiassa monelle tiedemiehelle voisi olla jopa jonkinasteinen häpeä, jos hänet laitettaisiin Dawkinsin kanssa samalle viivalle. Tiedemies on kuitenkin tiedemies. Dawkins puolestaan on populaarikirjailija, joka esittää tieteenä nykyisin paljon sellaista, joka tiedeyhteisön enemmistön mielestä on aika puhdasta pseudotiedettä (esim. "meemiteoria", joka on tunnettu sisäisistä ristiriitaisuuksistaan). Hänen urastaan ja tutkimuksistaan tiedemiehenä ei tiedä juuri kukaan. Eipä hän montaa artikkelia urallaan ehtinytkään kirjoittaa tiedemaailmassa, ennen kuin jo vuosikymmeniä sitten vaihtoi alaa tiedemiehestä populaarikirjailijaksi. Vaikka Behekin on julkaissut tiedemaailmalle viime vuosina harvakseltaan, ovat sentään vähäisetkin julkaisut paljon enemmän, kuin Dawkinsin luonnontieteellisten julkaisujen nollasaldo.

Anonymous said...

Yleensä se, että vihollinen pistetään kirjaamaan kuvaus on aika mielenkiintoinen ratkaisu.

Ja tässä tapauksessa ei ihme, että joudutaan tekstiä muuttamaankin..

Paholaisen Asianajaja said...

Mitä tarkoittaa "indeksoitu Googleen?"

Anonymous said...

Sitä, että Googlella(ja luultavasti millään muullakaan hakukoneella) ei löydä blogikirjoituksiisi. Kokeile vaikka. En ole mikään asiantuntija, mutta vika lienee ns. meta-tageissa. Katsoin sivusi lähdekoodia, ja vika voi olla ehkä tässä:

meta content='NOINDEX,NOFOLLOW' name='robots'/>

Kokeile ottaa NOt pois noista, josko sitten alkaisi Googlekin löytämään.

Paholaisen Asianajaja said...

En löydä Bloggerin Template HTML koodista tuollaista kohtaa.

M said...

anonymous:
Behe on todellakin kovan luokan tiedemies, pitää mm. astrologiaa tieteenä.