26.5.07

Telic Thoughts: ID:n pitäisi olla nöyrempi

Eräs Telic Thoughts-blogin kirjoittajista, Bilbo, miettii voisiko ID:llä mennä paremmin, jos se olisi jättänyt poliittisen taistelun pois kuvioista, ja aloittanut pelkästään tieteellisellä tutkimuksella. Vastaus näyttäisi olevan, että tieteellisten tulosten kerääminen olisi hyödyllisempää myöhemmissä vaiheissa. Bilbon viesti on asiallinen, ja ottaa esiin sen ongelman joka ID:llä on: ei tutkimusta.

Kun selasin viestin kommentteja, niin huomasin Salvador T. Cordovan, UncommonDescentin moderaattorin, liittyneet seuraan. Hän muistuttaa evoluution olevan tieteellinen umpikuja, ja hehkuttaa Naturessa ollut tekstiä, joka on Design-ystävällinen:

"And what was recently written of biology in the world's most prestigious scientific journal? Lo and behold, a design friendly approach: Look at biological systems through an engineer's eyes. This approach to the study of biology has teleology written all over it!"

Minulla nousi jo niskakarvat pystyyn. Voisiko ID-teoria todellakin päästä mukaan oikeaan tieteeseen, ja vielä Nature-lehden kautta? Vihdoinkin!

Mutta myrsky ja mylväys, sehän on vain toimittajalla kirjoitettu kirje. Ei vieläkään ID-tutkimusta.

1 comment:

Anonymous said...

Voisiko oikealla ID:llä joka olisi muutakin kuin "hörhökerroin kaakkoon" -juttua poliittisuskonnollisin tavoittein muka olla jotain muitakin tapoja menestyä?

Olen melko vakaasti sitä mieltä että poliittisuskonnollisella paatoksella saa korkeintaan poliittisuskonnollista menestystä, joka ei pääse etenemään tieteeseen ilman tutkimuksia..

Ja jos ID alkaa saamaan oikeita tutkimuksia Natureen, niin mitä siinä sitten niskakarvoja nostelemaan. Siinähän sitä olisi ID -tiedettä sitten.

Tätä odotellessa on kuitenkin tullut hieman vaikutelma siitä että ID olisi saavuttanut huippunsa joskus Paleyn aikana, ja ollut sen jälkeen vain ideoiden uudelleenlämmittelyä ja tappioputkea..