31.5.07

Reinikaisen erhe

Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu [Kuva ja Sana, 2004]

"Jos maakerrostumasta löytyy niin sanottu indeksifossiili (johtofossiili), joka evoluution mukaan on elänyt vaikkapa "350 miljoonaa vuotta" sitten, seuraa tästä, että maakerrostuman ikä on 350 miljoonaa vuotta. Kyseessä on toisin sanoen kehäpäätelmä, joka on tietysti täysin arvoton ja perustuu yksinomaan siihen, että evoluutio on "totta"."
s 111. Sama väite toistuu sivulla 125.

Tässä Reinikainen paljastaa aukon sivistyksessään. Todennäköisesti hän vain toistaa sokeasti kreationistien argumenttia, eikä ole perehtynyt johtofossiilien käyttöön ja historiaan.
Johtofossiilien käyttö (biostratigrafia) ei voi perustua evoluution oletuksiin, sillä johtofossiilit keksittiin ja otettiin käyttöön ennen Darwinia. Kehittäjä oli englantilainen maanmittari William Smith (1769-1839). Johtofossiileilla saadan kerrostumille omat suhteelliset iät. Peräkkäiset kerrokset voidaan tunnistaa niiden sisältämien fossiilien perusteella. Tähän ei tarvita mitään oletuksia minkäänlaisesta evoluutiosta, joten Reinikaisen esittämä väite on pelkkä olkimies, ja täten potaskaa.

No comments: