30.6.08

Miten EI ryöstetä taloa

Surullinen esimerkki Dallasista.

Police in a Dallas suburb say a man trying to rob a house accidentally shot himself after kicking down the door and died in the driveway.


Vahva ehdokas Darwinpalkinnon saajaksi.

ID osoittaa olevansa kehittyneempää kuin kreationismi

UncommonDescentissä ollaan jälleen pohtimassa sitä miten universumi on suunniteltu ihmisten asuttavaksi. Perinteiset kreationistit ovat todistelleet asiaa banaanilla. Se sopii kuin valettu ihmisten käteen. Mahtuu sopivasti suuhun. Tuote on pakattu taloudellisesti. Jne.

bFast panee kuitenkin paremmaksi. Paljon paremmaksi:

Have you ever considered milk? The stuff separates into milk and cream very easily. Yet I don’t know of this phenomenon being used in nature. The cream, once shaken, turns into cottage cheese, butter and butter milk. With a little common bacteria, you get cheese. Yogurt is just about as easy to make. Does this give you the feeling that these varieties were waiting to be discovered — like hidden treasure? It’s just all too easy to find such wonderful, yet unimplemented properties in nature.


Ensin minun täytyi luopua banaaneista. Nyt jätän väliin maitotuotteet. Voi ei!

29.6.08

Paholaisen Jogurttileivät

Näin valmistat syntisen hyvää leipää.

Valmistusaika yli 60 min.

5 dl maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
3 dl neljän viljanhiutaleita
2 tl suolaa
8 dl (500 g) hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä
0,5 dl nestemäistä hunajaa

1) Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja suolaa. Vatkaa joukkoon hiutaleet. Alusta hiivaleipäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää öljy ja hunaja alustuksen loppuvaiheilla. Anna taikinan kohota melkein kaksinkertaiseksi.

2) Leivo taikinasta 2-3 sentin paksuisia leipiä. Anna kohota pellillä tai leivinpaperilla.

3) Paista 225-250 asteessa noin 30 min.

4) Nauti.

28.6.08

Comstock ja Sensuuri

JIMiltä tuli juuri dokkari seksuaalisuuden leviämisestä Yhdysvalloissa. Pöyristyttävin asia oli 1800-luvun aikana Anthony Comstockin (1844-1915) luomat puritaaniset säädökset. Kyseinen herrasmies ei tykännyt paheista ja vaati etteivät muut altistu niille. Hän perusti järjestön nimeltään New York Society for the Suppression of Vice. Huolenaiheena oli kansakunnan moraalinen rapistuminen. Ihmiset pystyivät lukemaan mitä kauheimmista asioista: ehkäisyvälineistä, syntyvyyden säännöstelystä, sukupuolitautien olemassaolosta ja tietenkin eroottisia tarinoita. Pornografiset kuvat aiheuttivat pyörtymisiä ja sulattivat aivoja. Kaikkihan tiesivät, että terve mies ei torttuun tukehdu. Asialla täytyi tehdä jotain. Ratkaisu oli vaatia, ettei postitoimisto levitä rivoksi luokiteltua materiaalia. Comstock sai tukea muilta puritaaneilta (=uskonnollisilta järjestöiltä). Vuonna 1873 kongressi oli laatinyt ns. Comstock-lait. Joissain osavaltiossa mentiin niin pitkälle, että edes avioparit eivät saaneet käyttää ehkäisyvälineitä. Comstockista tehtiin postitoimiston erikoisagentti. Hän kykeni vahtimaan mitä posteljooni kuljetti koteihin. Jos postissa tuli informaatiota esim. ehkäisyvälineistä tai abortista, niin rikollinen sai sakot tai linnaa. Moraalittoman materiaalin sensuroiminen levisi myös anatomisiin oppikirjoihin. Kaavakuvat alastomista ihmisistä eivät sopineet kunnollisille ihmisille.


Comstock pääsi uransa loppupuolella ylpeilemään saavutuksillaan.

Neljä miljoonaa rivoa kuvaa tuhottiin.
50 tonnin edestä tuhottuja kirjoja (NYSSV-järjestön logossa on kirjarovio).
Kirjojen sensuroimista.
3646 ihmistä sai syytteet moraalittoman materiaalin levittämisestä.
2682 tuomittiin rikoksista.

Ja...

15 ihmisen itsemurha oli myös ansiolistalla. Comstock kehuskeli aiheuttamillaan itsemurhilla. Kuuluisin itsemurhan tehnyt oli Ida Craddock.

Ai niin. Comstock-lait ovat vieläkin lakikirjoissa. Jotain edistystä on tapahtunut, sillä ehkäisyvälineet eivät ole enää moraalittomia. Lääkärit saavat lähettää ehkäisyvälineitä potilailleen. Sakkoa on tietenkin päivitetty. Ennen 5000 dollarin sakko on nykyään 250 000 dollaria.

Skientologit valmistautuvat juhliin

Los Angelesissa oleva skientologiakeskus osoittaa erittäin näkyvästi, että skientologia on vain tavallinen uskonto muiden joukossa. Skientologit ovat järjestässä tärkeää juhlaa omissa tiloissaan, mutta he tietävät, että anonyymit ilmestyvät jossain vaiheessa protestoimaan viereiselle kadulle. Tällöin rivijäsenet voivat altistua anonyymien vaarallisille kylteille ja kuulla Rickrollin-musaa.

Järkevä ratkaisu: Tilataan tyhjiä kontteja ja muodostetaan niistä muuri skientologien ja mielenosoittajien välille pitkin Sunset bulevardia.




Anonyymit miettivät foorumillaan eri keinoja joilla sanoma pääsisi läpi konteista. Päälle vielä valitukset siitä etteivät kontit sovi keskelle kaupunkia. Skientologit peittivät kontit valkoisella lakanalla, jotta näkymä olisi kauniimpi. Lisää valituksia.

Nyt kontit ovat poissa ja tilalle on ilmestynyt valtava valkoinen teltta.

Nyt anonyymit miettivät mitä elokuvia he voisivat heijastaa/projektoida teltan kattoon.

TJT voitti minut jälleen kerran

Omilla sivuillaan TJT esittelee kuinka hän onnistui jälleen kerran paljastamaan minun katalat valheet ja epäonnistuneen mustamaalausoperaation.

Yhteenveto: Advocatus Diaboli yritti mustamaalata Woodmorappen mainetta valehtelemalla hänen esittäneen Nooan Arkin valaistukseksi jotain mielikuvituskiviä, vaikka Woodmorappe oikeasti esitti vain realistisia ratkaisuja. Jäätyään kiinni valheestaa, A.D. ei kyennyt myöntämään valhettaan, puhumattakaan että olisi pyytänyt sitä anteeksi. Sen sijaan hän yritti kuitata asian lapsellisella huumorilla, jatkovalheella energiansäästölampuista ja siirtymällä tivaamaan vastauksia muihin asioihin.


Joudun toipumaan tästä nöyryytyksestä koko viikonlopun.

Tohtori Tolosen seikkailut

Olen jo tovin seurannut miten Tiede-foorumilla puidaan Tohtori Tolosen asioita. Näyttäisi siltä, että itse Tohtori on ilmaantunut paikalle. Seuraukset eivät ole tosin kovin mairittelevia hänen kannaltaan. Tohtori tuntuu olevan kovin herkkä siitä mitä hänestä kirjoitetaan netissä. Hän on uhkaillut yksityisviesteissä poliiseilla ja lakituvalla. Syynä tietenkin kunnianloukkaus.

Selvitettävien asioiden listalle nousi nyt Tohtori Tolonen. En tiedä mistä revin ylimääräistä aikaa.

Discovery Instituten kanta suunnittelijaan

Dembski on ehkä vahingossa lipsauttanut ilmoille Discovery Instituten kannan siitä kuka on tuo enigmaattinen älykäs suunnittelija.

Discovery Institute’s persistent stress on humans being made in the image of God and that not being a privilege extended to the rest of the animal world makes more and more sense.


Mutta ID ei ota kantaa siihen kuka on suunnittelija. Discovery Institute taas mieltää suunnittelijan Jumalaksi.

Tämän vastapainoksi Louisinanan kuvernööri Bobby Jindal on allekirjoittanut Discovery Instituten laatiman akateeminen vapaus-lain. Nyt osavaltion julkisissa kouluissa saa opettaa "puolesta ja vastaan" evoluutiota. Materiaalien täytyy tosin olla tieteellisiä, eikä uskontoja saa samalla opettaa.

Puoskarointia>kansanparantamista>vaihtoehtohoito>täydentävä lääketiede

Oracin kautta päädyin lukemaan miten termien muuttaminen on tuottanut kriittisiä voittoja modernin lääketieteen ulkopuolisille hoidoille. Science-Based Medicine-sivusto nostaa esiin oikeita esimerkkejä siitä miten lingvistinen taiturointi on vaikuttanut ihmisten käsitykseen huuhaasta.

Jotkut muistavat vielä sanan "kansanparannus." Se sisälsi kuppauksen, niksauttelun ja muut vastaavat. Lisukkeena tietenkin luonnon yrtit, joissakin kun on ihan oikeasti vaikuttavia ja toimivia aineita. Sitten ilmestyivät "luontaishoidot", jotka sisältävät enemmän näitä luonnosta poimittavia aineita. "Puoskarointia" käytettiin aivoimesti, kunnes jotkut alkoivat käyttämään "vaihtoehtohoitoja" tai "vaihtoehtoista lääketiedettä." Myös "uskomushoidot" olivat käytössä. Jos käyttää muita sanoja, niin tuomio on selvä. Toisia puoskareiksi nimittävä on ennakkoasenteinen. Jos hän sattuu kritisoimaan kiinalaista lääketiedettä, niin hän on rasisti.

Nyt on muotia kutsua ennen puoskaroinniksi kutsuttuja asioita "täydentäviksi hoidoiksi." Kaikkein uusin termi on "integroitu lääketiede." He hoitavat koko ihmistä, eivät vain oireita. Holistinen vs allopaatinen. Läntinen vs itäinen lääketiede. Lineaarinen vs epälineaarinen ajattelu. Näin asiat saavat vastakkaisen, mutta saman arvoisen aseman ihmisten ajattelumaailmassa.

Syy näiden sanojen yleistymiseen löytyy journalismista. Uutisoinnissa pyritään tasapainoon. Kuten Stephen Colbert asian esitti: "Esitän asioiden molemmat puolet, vaikka niitä ei edes olisi." Joskus asioista esitetään vain yksi osapuoli, ja silloinkin pahasti pieleen.

Aamulehden keskustelupalstalla käydään keskustelua Kuopion yliopiston dosentti Markku Myllykankaan avauksesta. Myllykangas meni nimittämään vaihtoehtoisia hoitoja puoskaroinniksi.

Skeptikkojen vastaisku näihin sanojen kaunisteluihin on alkaa käyttämään "science-based medicine" termiä lääketieteestä. Eli "tieteeseen perustuva lääketiede."

26.6.08

Oikeus mielipiteisiin

Kaikilla on oikeus mielipiteisiin.

Tuollainen kommentti tulee vastaan jossain vaiheessa väittelijän uraa. Aihe voi olla tärkeä, mutta molemmat osapuolet näkevät ettei lopputulokseen päädytä keskustelemalla asiasta. Silloin toinen tokaisee taikasanat. Toinen osapuoli ei näe, että keskustelussa on kyse loogiseen johtopäätökseen päätyvästä ketjusta, vaan pelkästään mielipiteiden vaihtona. Siksi molemmat ovat hänen mielestään yhtä oikeassa, ja molemmilla on tietenkin oikeus olla omaa mieltä asioista. Oikeuden julistaminen ei tuo mitään uutta väittelyyn. Sillä ei tehdä mitään relevanttia vastapuolen argumenteille. Sillä vaihdetaan aina kyseisen keskustelun aihe oikeuksista kinaamiseen.

Suomeksi tuo tarkoittaa sitä, että ihmisillä on oikeus olla väärässä. Mutta entäpä jos joku ihminen ajattelee, että reipas annos syanidia on oiva lääke nuhaan? Mitä tapahtuu oikeuksille? Raja on vedettävä johonkin. Kirurgi ei voi alkaa antamaan terapeuttista energiahoitoa käsillään miehelle joka on sydänkohtauksen kourissa.

Vastaus onkin se, ettei meillä ole oikeutta mielipiteisiimme.

James Whyten Crimes Against Logic-kirjassa selitetään mistä on oikein kyse. Whyte käyttää esimerkkinä Jillin ja Jackin välistä kinaa:

Let us suppose that Jill disputes Jack’s opinion that free trade causes poverty in the Third World. Jack may defend his opinion by producing evidence connecting trade and poverty but he cannot help his case by insisting that he is entitled to his opinion. How could that show that free trade causes poverty in the Third World?


Jackilla ja Jillillä on ristiriitaiset kannat asiaan, joten molemmat eivät voi olla oikeassa. Kyse ei ole sinällään oikeudesta, vaan velvollisuudesta. Jos ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä, niin meidän pitää kysyä mitä velvollisuuksia siihen kuuluu.

Does your right to your opinion oblige me to agree with you? No, that would make the duty impossible to perform. For I too have a right to my opinion, which you must respect. If we disagree, I must change my opinion to yours, and you must change yours to mine. But then we disagree again, and must change our opinions again. And so on forever, never managing to do our impossible duty.


Whyte korostaakin, että meillä on velvollisuus korjata ihmisten mielipiteitä. Olet aikeissa ylittää katua ystäväsi kanssa. Auto on tulossa, mutta ystäväsi ei näytä huomaavan sitä. Hän astelee kadulle. Tiedät ettei hän ole altis itsemurhalle, joten päättelet, että hänen mielestään mitään autoa ei ole tulossa. Onko sinulla velvollisuus antaa hänen olla tätä mieltä asiasta?

Ei.

Kun korjaat hänen väärän mielipiteen siitä onko autoa tulossa vai ei, niin et loukkaa hänen oikeuksiaan. Ystävän pitäisi olla kiitollinen siitä, että varoitat tulevasta autosta.

Kun joku julistaa, että kaikilla on oikeusmielipiteisiin olet todistamassa kuinka hän sanoo ettei totuuden selvittäminen ole kiinnostavaa.

Röyhkeä ja ylimielinen skeptikko

Aamulehti yllättää julkaisemalla Markku Myllykankaan mielipidekirjoituksen:

Vain pölkkypää hinkuu kiinalaisen lääkinnän kaltaista roskaa. Vaurastuvat kiinalaisetkin hylkäävät sen. He haluavat lääketieteeseen perustuvia, vaikuttaviksi osoitettuja hoitoja pelleilyn sijaan.


Puoskarit korostavat, miten vaihtoehtohoitajat ovat oman alansa asiantuntijoita. Miten järjettömään hömppään kuten kivi-, shiatsu- ja vyöhyketerapeutiksi voi kouluttautua?

Monenko vuoden opintojen jälkeen hoitaja hoksaa, ettei hopi-intiaanien korvakynttilää saa tunkea lapsukaisen korvaan liekkipää edellä?


Täytyy illalla seurata miten hänen kirjeensä on otettu vastaan vaihtoehtohoitojen piirissä.

Se alkoi niin hyvin...

Osallistuin pitkästä aikaa Radikaali.netin foorumilla kreationismi-väittelyyn. Ilmassa oli ihan lupaavat merkit. Kysynvaan oli valmistautumassa käsittelemään minun tekstejä. Hän kun huomasi ja mainitsi useaan otteeseen, että olen vääristellyt ja koonnut olkiukkoja. Olin valmis ottamaan vastaan ne perustellut sille mitä olen tehnyt väärin, mutta...

Ketjuun ilmestyi Tiede-foorumiltakin tuttu Matti E Simonaho. Ketju on tuomittu kuolemaan, elleivät kaikki tee yhteistyötä ja ignoroi miehen höpinöitä.

Ihan oikeesti. Onko mies Trolli vai vakavissaan?

25.6.08

Uutisankka teiniraskauksista

Pari päivää sitten uutisissa oli juttua Gloucesterilaisesta lukiosta. Siellä on on järkytytty teinien yllättävän suuresta raskausmäärästä. Peräti 17 tyttöä on päätynyt lyhyen ajan sisällä siunattuun tilaan. Normaalisti koulussa on n. neljä paksuna olevaa teiniä.

Paikallisten viranomaisten mukaan ainakin puolet näistä odottavista äideistä on mukana sopimuksessa, jonka mukaan he pyrkivät tulemaan raskaaksi ja synnyttämään samaan aikaan. Sopimukseen kuuluu myös lasten kasvattaminen yhdessä.


Tutkimisen jälkeen on selvinnyt, ettei uutisissa kuvailtua sopimusta ollut olemassa. Jotkut tytöt olivat kyllä sopineet auttavansa toisiaan sitten kun heille selvisi, että he ovat raskaana. Ei voida puhua mistään salaisesta Lets Get Pregnant-klubista. Yllättävän suuri määrä raskauksia voi johtua sattumasta ja konservatiivisista seksivalistusmetodeista koululuokassa.

Tilanne muistuttaa hieman Toijalaa, sillä jokunen vuosi sitten täällä herätti kohua saatananpalvontaryhmä, joka harrasti seksiä alaikäisten tyttöjen kanssa. Paitsi että saatananpalvonta pääteltiin yhden tytön kouluvihkossa olleiden piirustusten perusteella. Kuvat hämmensivät aikuista, joka taas välitti tiedon piruista eteenpäin. Pian parisen kymmentä toimittajaa käveli ristiin rastiin kaupunkia haastattelemassa ihmisiä jotka eivät tienneet asiasta sen enempää kuin toimittajat.

24.6.08

Kesän Suuri Kilpailu

Tervetuloa Kesän Suureen Kilpailuun!

Säännöt ovat yksinkertaiset.

1) Valitse ilmestyneistä bloggauksistani oma suosikki. Lähetä valintasi minulle osoitteeseen (diabolieh AT yahoo.com). Viestin otsikoksi: "Kilpailu." Voittaja arvotaan noppien avustuksella.

2) Voittaja voi valita palkinnokseen joko:

a) Yes, Prime Minister - Series Two, tupla-dvd jossa on 8 jaksoa älykkäintä brittihuumoria. Vain eng. tekstitys.

b) Meemit - Kulttuurigeenit, Susan Blackmore. Suomenkielinen kirja meemeistä.

Kilpailu päättyy 5.7.2008, klo 22:00.

L. Ron Hubbardin luento avaruusolennoista



L. Ron Hubbardin luento Marcabialaisista avaruuslaivastoista ja siitä mitä he ovat rakentaneet Mars- ja Venus-planeetoille. Joitain mystisiä laitoksia on rakennettu myös Mongoliaan ja Afrikkaan. Lisäksi Hubbard paljastaa sisäpiiritietoa tähtijärjestelmän poliittisesta tilanteesta.

Homeopatia ja 10 tuhatta puntaa

Täydentävien hoitomuotojen professori Edzard Ernst ja kirjailija Simon Singh tarjoavat 10´000 puntaa sille joka osoittaa homeopatian toimivan. Tarjous nostettiin pöydälle sen jälkeen kun parivaljakon tekemä kirja Trick & Treatment sai nyrpistelyä ja lokaa päällensä vaihtoehtohoitoja kannattavilta homeopaateilta. Kaksikon tarjoamaa haastetta sanotaan vain julkisuustempuksi. DailyMail-lehdessä homeopaatit ovat valittaneet sitkeästi. Samalla tehtiin selväksi ettei heidän tarvitse tieteellisesti osoittaa homeopatian toimivan, sillä "heillä on enemmän kuin tarpeeksi todistusaineistoa." Ernstin ja Singhin rahat ovat varmassa turvassa.

Quackometerissä on vaivauduttu käymään yksitellen läpi homeopaattien vastalauseet. On aika käynnistää käännösaparaatti:

1. Homeopatia on ollut menestyksekäs yli 200 vuotta. Meillä ei ole mitään tarvetta todistaa mitään.

Näyttö perustuu pääosin anekdoottiseen aineistoon. Samaa todistusainestoa löytyy vereniskemiselle ja voodoonukeille. Modernilla yhteiskunnalla on tarve odottaa enemmän.

2. Kokeet ovat osoittaneet, että se toimii eläimillä ja vauvoilla jotka eivät voi kokea placebo-efektiä.

Missä ovat ne laadukkaat kokeet eläimillä ja vauvoilla jotka osoittavat tämän? On paljon huonosti tehtyjä kokeita joissa osallistujat eivät toimi "sokkona", joten raportointiin pääsee livahtamaan ennakko-oletuksia. Placebo ei ole ainoa keino jolla voi erehtyä luulemaan hoitoa toimivaksi.

3. Perinteiset kokeet eivät ole sopivia homeopatian 'yksilökohtaiselle' lähestymistavalle.

Ei pidä paikkaansa. Monia yksilökohtaisia kokeita on tehty, esim. Linde 1998.

4. Kriitikot poimivat esiin vain negatiiviset tulokset ja sulkevat silmänsä positiivisilta.

Siitähän tässä haasteessa on kyse. Jos voitte näyttää tämän pitävän paikkansa, niin palkinto on teidän. Kriitikot eivät ignoroi positiivisia tuloksia. He ignoroivat huonosti tehtyjä kokeita - jotka sattuvat olemaan enimmäkseen positiivisia. Huonosti tehdyt kokeet tuottavat erittäin epäluotettavia tuloksia.

5. "Tarvitsemme lisää sijoituksia homeopatian tutkimiseen, ei harhauttavia houkutuksia tiedemiehiltä joiden täytyisi tietää paremman päälle." (Robert Mathie, BHA)

Homeopatiasta on tehty yli 200 koetta. Tulokset eivät ole niin hyviä kuin Ernst ja Singh ovat kirjoittaneet. Mitä sinä odottaisit uusien tutkimusten osoittavan?

6. Homeopaateilla ei ole rahaa suorittaa kokeita.

Homeopaattien pitäisi löytää lääketieteellisten tutkimusten tietokannasta tunnissa hyvin suoritettu koe jolla osoittaa Ernstin olevan väärässä. Jos se ei onnistu, kuka tahansa akateeminen homeopaatti voisi tehdä analyysin alan kirjallisuudesta ja julkaista sen. Koe ei vaadi laatimaan laajoja ja kalliita kokeita - vain osoittamaan, että nykyinen todistusaineisto tukee homeopatiaa.

7. Kyllä, mutta homeopaateilla ei ole rahaa suorittaa hyviä kokeita.

Monia kokeita on tehty. Useimmissa tapauksissa yksinkertaiset muutokset olisivat voineet parantaa niiden laatua valvavasti. Homeopaattien rahaa on liikkeellä paljon. Boiron on puolen miljardin dollarin yhtiö. Se käyttää 18,5 kertaa enemmän rahaa mainontaan kuin tutkimuksiin. Lääketehtailla sama suhde on yleensä 2:1. Boironin todellinen tutkimusbudjetti on lähellä olematonta. Raha ei ole tekijä - se on tahto tehdä hyviä kokeita jotka puuttuvat.

Ja paljon muuta. Quackometer päivittää listaa kun uusia homeopaattisia todisteita ilmestyy.

Sitä odotellessa voi katsella YLE Teemalta ohjelmia vaihtoehtohoidoista. Ehkä ruudulle pääsee yhdessä jaksossa pari epäilevää kommenttia hoitojen tehosta.

23.6.08

Kreationistin tulkinta dinosaurusten joukkohaudasta

Bwanajoella juhlitaan National Geographicin julkaisemaa juttua dinosaurusten joukkohaudasta. Joel Kontinen pohtii:

Joukkohauta sai nimekseen Hanksville-Burbee Quarry. Se sijaitsee kuivalla maalla, mutta tutkijat uskovat, että “korkeanveden tapahtuma” huuhtoi fossiilit mukanaan usean vuosisadan aikana. Painotus on sanalla uskoa, koska ei ole mitään keinoa varmistaa, että joukkohauta todellakin muodostui usean sadan vuoden aikana.

Paljon loogisempi selitys on Genesiksessä kerrottu globaalinen katastrofi. Se ei suinkaan ollut pienoinen kevättulva vaan tuhoisa vedenpaisumus, jonka voidaan odottaa jättäneensä useita fossiilihautausmaita jälkeensä.


Koska tulvat ovat jatkuva ilmiö tällä planeetalla, eivät ne sinällään ole kovin suuri yllätys paleontologeille. Megatulvia on tapahtunut useasti maailman historiassa ja niistä on ihan oikeita jälkiä. Geologit eivät ole kiistämässä, että vedellä on merkittävä vaikutus sedimenttien ja fossiilien muodostumisessa.

Kyseisessä joukkohaudassa on kuitenkin jotain - tai oikeastaan siellä ei ole jotain - joka tuottaa ongelmia "loogisemmalle selitykselle."

Jos joukkohaudassa on sekä isoja maalla tallustaneita dinosauruksia ja vedessä eläviä simpukoita, ja kreationistit selittävät sedimenteissä olevien fossiilien järjestystä hydrodynaamisella lajittelulla yhdistettynä ekologisiin lokeroihin, niin miksi seasta dinosaurusten ei löydy hevosia, karhuja, norsuja tai muita vastaavia moderneja nisäkkäitä. Kreationistien mukaan dinosaurukset ja kaikki nykyään elävät eläimet elivät samaan aikaan. Dinosauruksia ei löydetä modernien nisäkkäiden seasta näissä kerrostumissa. Dinosaurukset olivat kuitenkin erittäin monipuolinen ja laajalle levinnyt elämänmuoto omana aikakautenaan.

Kuitenkin ne eivät sekoitu maailmanlaajuisessa vedenpaisumuksessa nisäkkäiden kanssa.

Rokotepelottelun seuraukset Britanniassa, osa 2

Teinipoika kuoli tuhkarokkoon. Taustalla on syntymästä vaikuttanut huono immuunijärjestelmä, joka altistaa herkästi tulehduksille. Poika olisi kuitenkin voinut säästyä tuhkarokolta, jos muilla lapsilla olisi ollut tarpeeksi korkea immuniteettiaste. Eli jos lapsia rokotettaisiin kuten lääkäri määrää. 90-luvulla sanomalehdissä riehunut rokotepelottelu on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Kuitenkin esim. Lontoossa alle puolet lapsista on saanut tarpeelliset rokotteet.

Äidit ovat heräämässä siihen todellisuuteen, että ehkä rokottaminen olisikin ollut parempi vaihtoehto. Oireiluun kun voi kuulua myös paha keuhkokuume.

Mitä vähemmän rokotuksia tehdään, sitä enemmän estettävät taudit leviävät lasten keskuudessa.

Rokotusinfo ei ole vielä kerinnyt laittamaan uutisia sivuilleen.

22.6.08

Crimes Against Logic

Crimes Against Logic - Exposing the Bogus Arguments of Politicians, Priests, Journalists, and Other Serial Offenders, Jamie Whyte

Tässä jälleen kirja joka täytyi lukea loppuun melkein yhdeltä istumalta. Whyte on journalisti ja filosofiasta luennoinut mies. Hän kykynee esittämään asiat todella ytimekkäästi, mutta ei kuitenkaan jätä logiikkaa pois kuvioista. Sekaan mahtuu ripaus ihanaa sarkastista sivaltelua ja huumoria. Whyte on menettänyt hermonsa yhteiskunnassa riehuvaan epäloogisuuteen: Toimittajat käyttävät tilastoja ymmärtämättä suurien lukujen merkitystä, poliitikot "väittelevät" kaikesta muusta paitsi itse asioista, kirjailijat käyttävät lainausmerkkejä väärin (ups), pastorit varoittelevat homoseksuaalisuuden olevan luonnotonta, jne.

Kirja havainollistaa oikeiden esimerkkien avulla kuinka epäloogisuus jää huomaamatta julkisissa väittelyissä. Täytyy tunnustaa, että pari esimerkkiä osui myös minun historiaan. Esim. motiiveihin perustuva argumentointi on ollut käytössä näissä kreationismiä vastustavissa anti-ristiretkissä. Kun joku kirjoittaa jälleen kerran termodynamiikan toisen pääsäännön vaaroista evoluutioteorialle, niin voin pyyhkäistä koko jutun sivuun vetoamalla siihen, että kirjoittaja on kreationisti ja täten tietämätön fysiikan, kemian ja biologian perusteista. Näin ei saisi tehdä, mutta laiskuus valtaa mielen niin helposti. Kokeilen jälleen jaksaa esittää perustelun sille miksi kreationistin argumentti ei toimi.
Onneksi sain nyökytellä päätäni enimmän osaa kirjasta. Crimes Against Logic muistutti minua siitä miksi politiikka ei kiinnosta minua tippaakaan. Kinasteluissa ei saa keskittyä asioiden taustoihin ja faktoihin. Poliittisen vastustajan puoluetaustan mainitseminen riittää vastavedoksi (motiivit). Jos vastapuoli on jotenkin onnistunut kumoamaan sen mitä itse sanoi, niin vastavetona todetaan "ministerin tuttuun tyyliin jälleen saivartelevan yksityiskohdista" ja kevyt naurahtelu sekä nyökytteli osoittaa sinun saaneen pisteen. Tai presidenttiehdokas julistaa haluavansa tasa-arvoisempaa, oikeudenmukaisempaa ja taloudellisesti parempaa maata kansalle. Kansa hurraa & ylistää ehdokasta, mutta kukaan ei pääse mikrofonin ääreen kysymään keistä tehdään tasa-arvoisempia, ketkä saavat sitä oikeutta ja keiden taloutta ehdokas on parantamassa.
Oikeasta maailmasta voisi mainita Obaman sloganin: "Change we can believe in." Se ei tarkoita mitään, mutta kuulostaa niin positiiviselta ja lupaavalta. Siinä on assosiaatio uskontoon. Täydellistä konsulttikieltä.

Whyte sivaltaa logiikallaan kaikkia tutuissa väittelyissä. Milloin se on aborttikiistan osapuolet tai ihmisrotujen älykkyyserojen ja rasismin epälooginen yhdistäminen, tai New Age-liikkeen halu repiä kvanttimekaniikasta perusteluja milloin mihinkin huuhaa-tulkintaan.

Crimes Against Logic on vain 150 sivua pitkä pokkari. Sinulla ei ole mitään syytä olla lukematta sitä. Kyseessä on käyttöopas järjen toimimiseen. Kuten Whyte asian ilmaisee (oma suom.):

"Kun auto hajoaa, niin kaikki tietävät sen hajonneen vaikka eivät tietäisi mitään siitä miten auto toimii. Järkeily on erilainen asia. Ellet tiedä miten järki voi lähteä väärään suuntaan, et voi nähdä väärää järkeä. Puhuminen ei lopu. Höyryä ei nouse korvista. Silmät eivät vilku punaisina. Ehkä jonain päivänä joku suunnittelee laitteen joka varoittaa meitä loogisista virheistä tuolla tavalla, eikä yksikään poliitikko, toimittaja tai talouskonsultti saa puhua ilman sellaisen asentamista. Kunnes se onnellinen päivä saapuu me joudumme luottamaan omiin kykyihimme havaita virheitä päättelyissä."

21.6.08

Maltillisen Kristinuskon Sukupuutto Euroopassa

Britanniassa on tehty kysely. Tulos on hälyttävä kristittyjen kannalta. Populistinen yleistys tuloksesta on: Kristinusko voi olla poissa vuosisadan sisällä.

Ortodoksijuutalainen Aish-järjestö kyseli brittien näkemyksiä uskonnoista. Neljä kymmenestä vasta olevansa kristitty, mutta saman verran ilmoitti olevansa ilman mitään uskontoa. Vain kolmanneksen mielestä kristinuskoon ja juutalaisuuteen uskottaisiin sadan vuoden kuluttua.

Uskonto ei enää houkuttele sateisen saaren asukkaita. Tutkimukset osoittavat ettei pappien saarnoja kuunnella. Kirkoissa käydään niin vähän, että pian ei ole taloudellisesti kannattavaa pitää kirkkojen ovia auki. Onneksi uskonnollisuus ei ole katoamassa Britanniasta, sillä muslimit eivät osoita nääntymisen vaan kasvamisen merkkejä.

Sama innottomuus uskontoa kohtaan leviää myös Kanadassa. Siellä suurin kirkko joutuu pohtimaan asiaa tarkasti nimetyssä kokouksessa: "Shouldn't the United Church Just Throw in the Towel?" Vapautunut kirkko ei houkuttele Aitoja kristittyjä [tm].

Suomessa trendi on ollut koko 2000-luvun alaspäin.

20.6.08

The Times: Skientologia ja Anonyymit protestoijat

Times Online on julkaissut artikkelin, joka esittelee koko skientologian vastaisen mielenosoituskampanjan hämmästyttävällä selkeydellä. Tai ainakin sillä selkeydellä joka avautuu yli 40 vuotiaille internetin ulkopuolisille ihmisille. Juttu on myös painetussa muodossa.

Why, though, has a bunch of young people, connected only by the internet, decided to target a US religion started 50 years ago by a science-fiction writer? Why not the Iraq War, nuclear weapons or climate change? One answer is that they believe they can achieve something with Scientology. The most realistic of Anonymous's aims is to revoke the group's tax status - it is exempt from some VAT payments and receives rebates on other taxes. But the point is moot. You might as well ask why their most popular song is Never Gonna Give You Up, a 1987 hit by Rick Astley, or why they laugh at pictures of cats. And why are most of their masks a depiction of Guy Fawkes from the film V for Vendetta? Internet memes are not always logical.


Ehdottomasti lukemisen arvoinen juttu. Ehkä kerkiän kääntämään sen suomeksi.

19.6.08

Ghost in the Shell-elokuva, ei siis anime

Löysin vasta tänään tärkeän elokuvauutisen, joka on jo kuukausia vanha. Dreamworks on ostanut japanilaisen Ghost in the Shell-animen oikeudet. Tieto sai selkäpiin värisemään innosta. Varsinkin kun itse Mister Hollywood aka Steven Spielberg käytti auktoriteettiaan saadakseen GITS:n oikeudet, kun Sony- ja Universal-studiot yrittivät hankkia samaa helmeä.

Hollywoodversiosta voi tulla ihan katsottava, sillä missään ei vielä mainita Michael Bayta. Mutta toisaalta, Spielberg oli tuottamassa Transformers-elokuvaa. Joten GITS voikin olla hirveää mutta näyttävää kuraa valkokankaalla. Argh!

Sekaannusta UD:ssä

Uncommon Descent todistaa olevansa loman tarpeessa. Ensin William Dembski pohtii sitä miten "olematonta" kiistaa evoluutiosta voisi opettaa oppilaille. Ainoa kommentoimisen arvoinen kohta on Dembskin väite siitä, että ID on parempi tieteellinen vaihtoehto evoluutiolle esim. Kambrikauden räjähdyksen selittämiseen.

Kuten niin usein, hupi alkaa kun vakiokommentoijat ilmestyvät. Joku erehtyy kysymään, että miten ID selittää Kambrikauden tapahtumat.

Salvador Cordova paljastaa:

The way you framed your question is wrong-headed. ID does not explain why or how….

You asked how, ID does not answer how….


Sitten DaveScot kommentoi toiselle kyselijälle:

For one thing ID explains how symbolic information came to be used in the machinery of life.


Lopulta alkuperäiset kyselijät joutuvat kysymään, että "selittääkö ID miten asiat ovat tapahtuneet vai eikö selitä?"

Toistaiseksi kukaan ei ole saanut bänniä, eikä ketju ole vielä haihtunut eetteriin.

Varmaa tietoa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Pharyngulan kautta tuli eteeni aivan uskomaton tapaus.

Colleen Leducilla on 11-vuotias autistinen Victoria tytär. Colleen sai kauhean puhelun tyttären koulusta. Terry Fox-alasteen rehtori ja Victorian opettaja odottivat äitiä. Heillä oli synkkä uutinen, josta oli jo ilmoitettu lastensuojelujärjestölle.

Victoria on seksuaalisen hyväksikäytön uhri.

Tämä järkyttävä tieto ja vakava asia perustui outoon tapahtumaan:

"The teacher looked and me and said: 'We have to tell you something. The educational assistant who works with Victoria went to see a psychic last night, and the psychic asked the educational assistant at that particular time if she works with a little girl by the name of "V." And she said 'yes, I do.' And she said, 'well, you need to know that that child is being sexually abused by a man between the ages of 23 and 26.'"


Opetusassistentti[?] oli mennyt meedion luo. Meedio oli kysynyt työskenteleekö hän pienen tytön kanssa, jonka nimi on "V". Assistentti vastasi "kyllä". Meedio ilmoitti, että tyttöä käyttää hyväksi 23-26 vuotias mies.

Lastensuojelujärjestö aloitti perheen tutkimisen koulun tekemän ilmoituksen takia. Onneksi äiti on ollut tuplahuolestunut tyttärestään. Victoria oli aina kantanut mukanaan GPS-laitetta joka samalla taltioi ympäristössä olevat äänet. Äiti pystyi todistamaan, ettei mitään seksuaalista hyväksikäyttöä ollut tapahtunut. Lastensuojelujärjestö julisti tutkinnan jälkeen, että äiti on oikeassa. Järjestö oli jopa valmis sanomaan, että on "erittäin epätavallista" aloittaa tutkinta meedion antamien tietojen perusteella.

18.6.08

Wikileaks & Skientologia

FoxNews hämmästyttää uutisoimalla Wikileaks-sivuston ja skientologian välisestä kinasta. Wikileaks laittoi julkiseen levitykseen skientologien salaista materiaalia: Hubbardin Xenu-kirjoituksia, oppeja joissa skientologista koulutetaan taitavaa valehtelijaa, kaikki kalliit OT-tiedot, jne.

Skientologit lähettivät virallisen valituksen ja uhkailivat lakimiehillä. He vetosivat tekijänoikeuksiin.

Wikileaks ei järkkynyt vaan piti tiedot esillä.

Kuitenkin, skientologien tekemä valitus vaikuttaa oudolta siinä valossa, että he väittävät ettei skientologiaan kuulu mitään Xenu-olentoa, jäsenten muokkaamista valehtelijoiksi, jne. Ja samalla kyseiset tekstit kuuluvat skientologia järjestölle.

17.6.08

Anonyymi pidätetty kyltin takia

Edinburghissa pidetyssä mielenosoituksessa heilutettiin kylttiä, jonka voi tulkita kahdella tavalla.

"Stupid cu*t" ja "Greedy cu*t"

Tähden tilalle voi laittaa joko L tai N kirjaimet. Sanan tarkoitus muuttuu radikaalisti, mutta tulkinta jää aina katsojalle. Yksi poliisi tulkitsi kyltin tuhmalla tavalla. Hän ilmoitti anonyymille, että rauhaa on rikottu. 57-vuotias anonyymi pidätettiin. Mielenosoitus sujui muuten rauhallisesti.

Anonyymin pitää ilmaantua oikeuteen heinäkuun kolmas päivä. Hyvällä tuurilla hän on mukana 12. päivän mielenosoituksessa.

Colbert murjoo Kenneth Milleriä

Kenneth Miller poikkesi mainostamassa uutta kirjaansa ja palkittua dokumenttia Doverin oikeudenkäynnistä. Colbert poistaa kuitenkin jo esittelyssä kaiken pohjan evoluutiolta kysymällä vaikean kysymyksen kameralta. Jos apinat ovat sukua Colbertille, niin miksi ne eivät lähetä hänelle syntymäpäiväkortteja? Vastaapas siihen Dawkins!



Michael Behellä on ollut vapaita tunteja, sillä hän on lukenut ja blogannut Millerin uusimmasta kirjasta.

The PZ effect

For a while now PZ Myers has used his Pharyngula-blog as a staging area for online poll crashing. Personally I find online polls to be, at best, entertainment. News websites seem to think that the polls "engage" their browsers in the story. Its the interactive part of news. It was cool in the last millennium.

Pharyngula operates in a specific fashion when it comes to pointless polls. PZ Myers posts "target" message. The target is an online poll. Today it happened to be on MyFox Colorado, who ask:

On Monday, California became the second state in the nation to legally recognize same-sex marriages. Do you think gay marriages should be legal in Colorado?


Options: Yes, No, Not sure.

Usually the tally is on the anti-gay/equality/rationality. Then, the Pharyngula-fans aka Godless Horde storms in. In short order the results change dramatically:

Yes 85.80%
No 13.74%
Not Sure 0.46%


Mike produced a well-thought and composed comment:

pwnt by the PZ effect.


Getting an impact via internet geeks is no new trick. Stephen Colber did it to get a Hungarian bridge named after him (beating Chuck Norris in the process). In this specific case, PZ Effect is a proper term for changing online polls with a remorseless voting onslaught to get a more reality-based result.

Evolution: The Challenge of the Fossil Record

Evolution: The Challenge of the Fossil Record, Duane T. Gish

Gishin kirja lupaa paljon heti kättelyssä. Vuonna 1985 kirjoitettu Evolution: The Challenge of the Fossil Record sanoo murtavansa evoluutioteorian perustukset. Gish lupaa, että kaikki evoluutioon liittyvät tieteelliset havainnot voidaan selittää paremmin luomisopin näkökulmasta. Kirja on ohut, mutta Gish on uskollinen kuuluisalle Gish gallop-tyylilleen. Asiat esitetään tiheään tahtiin. Käytännössä kaikki argumentin rakentuvat tiedemiesten teksteistä tehdyin lainauksin. Välillä tosin tukea haetaan sanomalehtien uutisartikkeleista, joissa jokin tieteellinen asia esitetään Gishin kannalta suotuisassa valossa. Evoluutiotutkijat saadaan sanomaan, ettei evoluutioteorialle ole mitään tieteellisiä todisteita, ja teoria on samalla linjalla luomisopin kanssa. Paleontologit sanovat, ettei mitään välimuotofossiileja ole löydetty. Gishin kirja sisältää varmasti kaikki klassiset misquotit. Hän lainaa kokonaisesta kirjasta yhden lauseen, joka näyttäisi kumoavan kaiken mitä tiedämme evoluutiosta. Näitä on setvitty netissä monta vuotta, joten en vaivaudu toistamaan esimerkkejä. Kokeilin kuitenkin nopeaa testiä TalkOriginssin Quote Mine Projektissa. Katsoin E:THFR-kirjan lähteistä yhden nimen; Woodroff. Tarkistin löytyisikö se QMP:stä. Löytyi. Sitten vertaan käyttääkö Gish samaa konteksista repäistyä lainausta kirjassaan. Käyttää.

Muita suosikkeja Gishin repertuaarista ovat seuraavat.

Välimuotofossiileja ei ole löydetty, sillä ne eivät täsmää Gishin käyttämään määritelmään välimuodosta. Fossiilin pitäisi kuulua suoralle kehityslinjalle, ja siinä pitäisi olla puoliksi muodostuneita rakenteita, joilla ei tee mitään.

Geologit ovat olleet tietämättään evoluutioparadigman uhreja käyttäessään indeksifossiileja. Geologisten kerrostumien iät määriteltiin evoluutioajatusten perusteella. Tietenkin koko homma toimii kehäpäättelyllä, jota geologit eivät itse huomaa: fossiileilla määritellään kerrostuman ikä, ja kerrostumien iänmäärityksellä määritellään fossiilien ikä. Harmi vain, että kerrostumien suhteelliset iät määriteltiin vuosikymmeniä ennen Darwinin höpinöitä. Indeksifossiilien (johtofossiilien) käyttämiseen ei tarvita mitään oletuksia evoluutiosta. Kerrostumien järjestys oli ”hakattu kiveen” ennen Darwinia. Fossiileilla saadaan kerrostuman suhteellinen ikä, mutta iänmääritysmetodeilla saadaan absoluuttinen ikä.

Kaikki on tuttua kauraa niille jotka ovat kahlanneet kreationismin loputtomassa suossa. Piltdownin ihminen, Nebraskan mies, jne. Onneksi lukemiseen sijoitetut tunnit eivät menneet aivan kokonaan harakoille. Opin Flipperpithecus-fossiilin taustoista.

En voi väittää, että tämä oli mieluisa lukukokemus, mutta ainakaan minua ei voi syyttää vastapuolen argumenteilta pakoilusta.

16.6.08

Realismia miekkataisteluun

Hurjimmissa ninja- ja samuraileffoissa úbertappava miekkamies peittoaa pari pataljoonaa toisia miekkamiehiä, ja kliimaksissa hän pätee jopa ampuma-aseille. Katanalla torjutaan luoteja ja sitten Pahis sivalletaan kahtia. Sellaista tapahtuu vain kököissä elokuvissa, mutta voisiko sillä olla mitään pohjaa todellisuudessa? Asiaa on testattu 9mm pistoolilla:



Luoti halkeaa kahteen osaan. Entä jos vastassa on kovemman kaliiberin tykki?



Oikeasti ihmisen refleksit eivät millään pärjää luodin nopeudelle. Vaikka miekan kerkiäisi viemään luodin tielle, niin onnistunut halkaisu ei lopeta luodin vaarallisuutta. Kahteen osaan haljennut luoti kieppuu ja aiheuttaa kaksi ampumahaavaa, jotka repivät isomman reiän kuin ehjä 9mm luoti. Yksi siisti ampumahaava olisi parempi vaihtoehto. Realistisimmassa tilanteessa miekalla onnistuu muuttaamaan luodin lentorataa sen verran, ettei se osu tärkeisiin elimiin, mutta tällöinkin miekka osuu luotiin tuurilla.

Miekkatemppuilun sijaan kannattaa painua matalaksi ja livistää paikalta.

Modernia taikaa

New Scientistin Feedback-osiossa mainitaan FastSpells.com-sivusto. Kimberly Rose myy kykyjään rahat takaisin-takuulla. Takuu on turha, sillä hän sanoo olevansa 100% luotettava. Yksikään Kimberlyn tekemä loitsu ei ole epäonnistunut koko 25 vuotisen uran aikana. Sivuston mukaan Kimberly ja hänen ryhmänsä välittävät aidosti asiakkaistaan, ja tätä ehdotetaankin heidän toimivuuden salaisuudeksi. Kimberly lupaa tekevänsä vain positiivisia ja hyviä taikoja, jotta asiakkaan auralle ei kävisi mitenkään. Lisäksi hän lupaa käyttää vain "luonnollisia auroja."

Entäs itse loitsut?

Listalta löytyy jotain kaikkiin tilanteisiin. Kimberly suositteleekin ostamaan useita loitsuja yhteen ongelmaan, jotta tilannetta voitaisiin käsitellä kaikilta näkökulmilta. Näin taataan nopein tulos.

Ikuinen nuoruus ja Kuolemattomuus, 349 dollaria per loitsu, mutta saat alennusta jos ostat molemmat. Huomioithan, että ikuinen nuoruus vaatii kokonaiset seitsemän päivää taikomista. Kuolemattomuus ei kata epäluonnollisia kuolemia.

Rakkauselämän saa kuntoon hieman halvemmalla. Voit kutsua takaisin entisen rakkaan, tai jos et itse osaa tehdä sitä, karkottaa nykyisen huonoksi muuttuneen rakkaan pois. Jos parisuhteessa on riitelyä, niin tilanteen voin korjata Let's MAKE UP baby!-loitsulla.

Did you have a horrendous fight recently in your relationship, and really wish it didn't happen? This spell will help you fix things, calmly, and make it all better again! Your lover will be completely understanding, and totally willing to set things straight!


Listalla on myös loitsu joka uhmaa todellisuutta paljon radikaalimmin kuin Kuolemattomuus tai Ikuinen nuoruus. Stop Lover from viewing Pornography!-loitsu:

You should be the only one for his eyes...whether it is the real thing, or just a digital image! This will help you keep his mind focused on you and your body, and nothing else! Best used with a lust spellwork, for your own relationship as well!


Tietenkin Kimberly lupaa rikastumista taikavoimien avulla.

Mutta.

Etusivun alareunassa on pienellä harmaalla printillä linkki Terms and Conditions-sivulle. Siellä lukee:

APPLICABLE LAW STATEMENTS

Fastspells.com is required to state the following, per regulation of hosting site, 3rd party gateways, local, state, and federal law...You must be 18 years or older to make a purchase with our site. You agree that our products are for entertainment purposes only and should not be used as a substitute for professional care, including but not limited to: psychiatric, medical, or emergency care.


Sivusto ja palvelu on vain viihdetarkoituksiin. Pitkän tekstilitanian sisään on laitettu myös tällaista:

You agree that the Company is an entertainment company and the entire interaction with the Company, is indeed for entertainment purposes only. You agree that the Company may use alternative names for privacy purposes and that stage names are not fraud, but merely a means of privacy. You are surrending, and understand your surrendering of your rights to file charges against the Company. You are holding yourself alone, liable for any transaction made between yourself and the Company, from basic communication, to payment of any services.


Voi ei! Kimberly Rose on vain tekaistu nimi! Mutta varmasti Firmassa on joku oikea nainen joka hallitsee magian?

15.6.08

Pro-ID elokuvastudio

UncommonDescentissä pohditaan Yhdysvalloissa käytävää kulttuurisotaa. Kaikki toimii vahvistuksena sille, ettei ID vaikuta mitenkään tiedemaailmassa. Salvador Cordova ei ole kuitenkaan lannistunut. ID saa apuvoimia merkittäviltä tahoilta:

For the longest time the cultural side of the ID wars has been neglected, often being fought (and often undermined) by the clergy. But the cultural war will now be waged by those most qualified architects of a new culture, namely, artists, journalists, novelists, song writers/musicians, filmakers, etc.

To get a flavor of the changes happening, visit this radically pro-ID film studio which had its unveiling at the Cannes Film Festival. See http://www.IJNP.org


Taiteilijat, journalistit, kirjailijat, muusikot ja elokuvantekijät ovat barrikadeilla darwinismia vastaan. Cordova esittelee älykkääseen suunnitteluun myötämielisesti suhtauvan elokuvastudion: INJP.

Mikä tuo INJP oikein on?

Kristillinen propagandakoneisto. In Jesus' Name Productions. Heidän pro-ID teemoihin lukeutuvat mm.:

1) The Bible is inerrant and infallible. (2 Timothy 3:16-17)
Our feature films and documentaries will uphold and support the fact that the Bible is inerrant and infallible in its original form. Additionally, our films should never contradict the clear teachings of the Bible.

2) The Bible is the guide for all faith and practice. (2 Timothy 3:16b-17)
Our films will show the relevance and wisdom of living our lives based on God’s Word. Additionally, our studio will operate based on Biblical principles including: stewardship, accountability, excellence, faith, and love.


Toivottavasti he saavat aikaan Expelled!-elokuvaa paremman tekeleen. Joku dokkari voisi keskittyä pelkästään Intelligent Design-liikkeen saavutuksiin, eikä vain paasata darwinismin pahuudesta.

Ehkä tämä kulttuurisota alkaa joskus myös Suomessa. Ircissä joku on laittanut linkkiä blogiini. Ircistä löytyy En usko evoluutioon-yhteisö. Hieman surullisesti Intelligent Design-yhteisöllä on vain 8 jäsentä.

14.6.08

Kuinka ei saisi ylireagoida

Discovery Institute palkkasi jokin aika sitten Michael Medvedin joukkoihinsa. Onneksi hän bloggaa seuraavan asian jossain muualla kuin EvolutionNews-blogissa. Kyseinen herrasmies on närkästynyt Saksassa rakennettuun homoseksuaalien muistomerkkiin, joka on rakennettu Berliiniin. Patsaalla olisi tarkoitus kunnioittaa Hitlerin vainoissa tapettuja homoseksuaaleja. Medvedin mielestä - joka on itse juutalainen - patsaalla yritetään varastaa huomio kuolleilta juutalaisilta:

Germany recently unveiled a memorial to what the press called “the Nazis’ long-ignored gay victims.” Across the road from Berlin’s monument to Jewish Holocaust victims, the new shrine features a pavilion-sized concrete slab with a window through which visitors view a video of two men kissing. This commemoration follows a longstanding, misleading attempt to depict homosexuals as prime targets of Hitler. In fact, even historical material released with the memorial noted only “an estimated 10,000 to 15,000 gay men deported to concentration camps” –and by no means all of them were killed. While homosexuals surely outnumbered the less-than-one-percent of the German population that was Jewish, Jewish victims of Nazi death camps outnumbered estimated gay victims by more than 500 to 1. Persecution of any group deserves condemnation and remembrance, but it’s wrong to exaggerate the extent of victimization for politically correct P.R. purposes.


Aivan. Hitlerin johdolla leireihin passitettiin -vain- 10 000 - 15 000 homoseksuaalia. Medvedin mielestä on väärin liioitella asioita vain poliittisen korrektiuden takia. Onneksi rationaalisessa maailmassa elävät ihmiset ovat huomanneet kuinka suuresta liioittelusta tässä on oikein kyse.

Tässä kuva juutalaisille omistetusta muistomerkistä. Se koostuu 2711 betonikuutiosta.



Tässä kuva homoseksuaaleille omistetusta muistomerkistä. Se on yksi betonikuutio, jonka sisällä voi nähdä kaksi toisiaan suutelevaa miestä.



Aika vahva teos, jos se saa ihmiset unohtamaan, että Hitler ei oikein tykännyt juutalaisista.

Norja valitsi Saatanan

Norja siirtyi auttamattomasti paholaisen puolelle, kun sen suurkäräjät äänesti homojen avioliitoista ja oikeuksista:

Norjan suurkäräjät on hyväksynyt uuden lain, joka sallii homo- ja lesboparien avioliitot, adoptiot sekä lesbojen keinohedelmöityksen. Hallituksen lakiehdotus voitti kiihkeän keskustelun jälkeen äänin 84 - 41.


Edes ne harvat moraaliset ihmiset eivät onnistuneet vaikuttamaan tarpeeksi:

Vastustavat äänet tulivat kristillisdemokraateilta ja äärioikeistolaiselta edistyspuolueelta.


Voimme vain seurata sivusta kun Norjan sosiaalinen ja taloudellinen infrastruktuuri romahtaa kasaan. Varmasti kaikki avioliitossa elävät heterot kokevat elävänsä valheessa ja ottavat avioeron.

Tai sitten asiat jatkuvat kuten aikaisemmin. Yhteiskunta ei romahda kasaan, vaan asiat jatkuvat kuten ennenkin.

Dembski näkee punaista

Kenneth Milleriltä on tulossa kirja (joka varmasti peittoaa myynnissä kaikki Dembskin kirjat). Miller sattuu laskemaan itsensä myös IDeismin pahimmaksi vastustajaksi: "Uskovainen evolutionisti." Uskovainen evolutionisti (tai teistinen evolutionisti) ajattelee evoluution olevan Jumalan tapa luoda. Maailma on asetettu toimimaan kuten se toimii. Heitä ei voi mustamaalata ja mollata ateisteiksi. Mikä pahinta, he saarnaavat ettei ihmisen tarvitse hylätä modernia tiedettä uskonnon takia. PR-painajainen ID:n kannalta. Dembski huomauttaa, että kovimmat laukaukset ID:n suuntaan on ammuttu muiden kristittyjen suunnasta:

With devout believers like this, give me a good infidel any time. Ever since Phil Johnson began publicly voicing his criticisms of Darwinism in the early 90s, his biggest detractors and most vicious critics have been — surprise, surprise — fellow Christians.


Dembski on kuitenkin valmis Kulttuurisodan ratkaisevaan taisteluun:

What’s our strategy. The strategy is multipronged. Let me just give you one prong: WIN THE YOUTH. The release date for Miller’s book is June 12th. I’ve got a book titled Understanding Intelligent Design: Everything You Need to Know in Plain Language (co-authored with youth speaker and high-school teacher Sean McDowell) whose release date is July 1st. It is geared specifically at mobilizing Christian young people, homeschoolers, and church youth groups with the ID alternative to Darwinian evolution.


Kyllä. ID:n on saatava kristityt nuoret mukaan ID:n puolelle. Voimme olla kovin varmoja siitä, että IDeistien sanoma uppoaa nuoriin kristittyihin ja kirkkojen rippileireihin. Jos ID ei saa suosiota "kotipesällään", niin sen laulut on laulettu.

Kuten niin usein UncommonDescentissä, parhaat palat ilmestyvät kommentteihin. Siellä pohditaan (ja uhkaillaan bännäyksellä) miksi ID:n hylkääminen tekee ihmisestä huonon kristityn.

Mutta Intelligent Design on tiedettä...

13.6.08

Sana sunnuntaille: Politiikka

Politiikka. Tunnustan olevani idiootti sanan alkuperäisessä merkityksessä; en välitä politiikasta. Olen parhaani mukaan välttänyt lööpeissä riehuvaa vaalirahoituskohua. En voi enää vaieta. Vaalirahoituksesta kertominen on kuulemma ollut joillekin liian vaikea asia ymmärtää. Nyt pyöritellään silmiä sille, että poliitikot ovat jonkun tahon taskussa. Aivan kuin asiat eivät olisi pyörineet tällain vuosikymmenten ajan. Miksi nyt pitää ravistella rakkaiden poliitikkojen kahvitaukoja ja poliittisesti korrektien vitsien lausumista?

No okei. Lain mukaan vaaleissa leikkivän ehdokkaan pitäisi ilmoittaa tietyn rajan ylittävät vaalirahoituksen. Mutta eihän yksi ihminen voi millään muistaa kaikkia eurorullia joita hänen povitaskuunsa on sullottu. Tietenkin jotkut kommunistit inisevät, että lahjoitukset tehdään pankkisiirtoina ja näin pitäisi kyllä nähdä kuka on antanut kellekin (siis pelkkää valuuttaa).
Joku ehdokas (en kerro naisen nimeä) kävi kiertämässä maakunnissa ja vakuutteli olevansa pienten kaupunkien keskustan elävöittämisen puolella, mutta ottaa samalla rahaa valtavan ideoihin keskittyvän ostoskeskuksen pystyttäneeltä taholta. Toiset näkevät ristiriitaisuuksia sanomassa, toiset (kuten minä) näkevät tavallisen poliitikon. Jotkut vaativat tiukempia vaalirahoituslakeja, toiset huomauttavat, että laki on jo olemassa. Sitä pitäisi vain noudattaa.

Koska samaiset kansanedustajat ovat itse laatineet näitä lakeja, niin tietenkin juuri heille kuuluu vastuu niiden testaamisesta käytännössä. Jälleen yksi asia jota oppositio ei tahdo millään ymmärtää. Onhan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja osoittanut aloitekykyä sanomalla, että rikkoi tarkoituksella vaalirahoituslakia juuri siksi ettei siitä ole määrätty mitään rangaistusta. Näin reippaalla tavalla osoitetaan mikä laki toimii ja mikä ei.

Ongelmaan on selkeä ratkaisu. On säädettävä uusi vaalirahoituslaki, jossa selvästi määrätään ettei ehdokkaan tarvitse kertoa mitään lahjoituksista. Itseasiassa, vaalipyrkyrin ei pitäisi edes tietää kuka hänelle antaa rahaa. Oikean tasa-arvon saavuttamiseksi politiikassa pitäisi vaalirahoituksien kasaantua yhteen rahastoon, josta se sitten jaetaan pakanallisesti (siis tasan) kaikille ehdokkaille.

Leave Matti alone!

12.6.08

Louisiana suojelee opettajiaan darwinfasisteilta

Discovery Instituten ensimmäinen onnistuminen taisi juuri tapahtua. Louisianan osavaltiossa on äänestetty lakialoitteesta, joka suojelisi opettajia kiistanalaisten aiheiden opettamisessa. Runsas enemmistö äänesti lain puolesta 894-3). Lain tarkoituksena on edistää lasten kriittistä ajattelua, loogista analyysiä ja opettaa heitä olemaan avoimia objektiiviselle keskustelulle. Ja jos opettaja vain sattuu "täydentämään" opetusmateriaaleja Discovery Instituten tekemillä kirjoilla, niin sehän on vain hyvä asia oppilaiden kannalta. Lakialoitehan sanoo suoraan, ettei sillä saa edistää mitään tiettyä uskontoa.

Nyt meidän täytyy vain odottaa sitä ensimmäistä opettajaa, joka tuo ID-materiaaleja luokkaan, ja sitä seuraavaa lakimiesten välistä sotaa. Tästä tulee hauskaa.

DI:n EvolutionNews-blogissa IDeistit ovat haistaneet veren. Koska lakialoite kieltää uskonnollisen materiaalin tyrkyttämisen, niin he voivat tarjota seuraavaa:

What would be permitted under the bill is the presentation of scientific analysis and critiques of existing scientific theories. Thus, school districts could allow teachers to cover debates among scientists about whether random mutations are actually a major engine for evolutionary change as modern Darwinism claims. They could also allow discussions of experimental evidence showing the limits of natural selection. And they certainly could allow the presentation of more information and analysis about theories of the chemical origins of life from non-life.

Surkastumia, komisario Palmu!

Lukaisin pitkästä aikaa Evoluutio - Kriittinen analyysi-kirjaa. Siinä käsitellään evoluutioteoriaa kriittisessä valossa, ja tekijöinä on eurooppalaiset IDeistit. Olen aikaisemmin blogannut perusryhmäbiologiasta. On korkea aika katsoa mitä E-KA:ssa sanotaan surkastumista.

"Surkastuneiksi sanotaan elimiä, joilla ei ole mitään funktioita tai joilla on rakeenteeseen nähden liian vähäinen funktio."

s. 169

Kirjassa keskitytään funktioiden olemattomuuteen. Jos surkastumalle voidaan todeta jokin funktio, niin se ei enää olekaan surkastuma, joka taas tarkoittaa, ettei se ole evidenssiä evoluutiolle.

E-KA nostaa esiin kuuluisia surkastumia, ja selittää niiden funktion. Esim. ihmisen umpilisäke osallistuukin taudinaiheuttajien torjuntaan. Valaan lantion sisällä olevilla luilla on funtio; ne estävät suolen sisällön pursuamisen suurissa paineissa, ja luut toimivat lihasten kiinnitysalustana.

"Ei voida puhua kyseisten luiden toimintakyvyttömyydestä, koska valaat eivät ilman niitä voisi sukeltaa eivät edes lisääntyä."


Juuri ennen tätä kohtaa kirja kuitenkin harhautuu melkein evoluutioteorian mukaiseen käsitykseen surkastumista. E-KA:n mukaan surkastumat voidaan tulkita taantuvana mikroevoluutiona, eli perusryhmän sisäisenä rappeutumisena. Ihmisten viisaudenhampaat ovat tällainen asia. Sen jälkeen tulee mielenkiintoinen otsikko.

"Surkastuneet elimet, joita ei voi tulkita mikroevoluution perusteella"


Valaan lantio- ja reisiluut eivät sellaisenaan sovi mikroevoluution sisäiseen rappeutumiseen. Ne viittaavat esi-isään joka juoksenteli maalla.

"Evoluutioteoreettisen perustelun mukaan siirtyminen veteen merkitsi samalla raajojen ja lantion luiden taantumaa. Tästä seurasi muun ruumiin perusteellinen rakennemuutos. Tällainen rakennemuutos olisi epäilemättä luokiteltava makroevolutiiviseksi, joten taantuminen ja aito uuden muodostuminen olisivat tässä tapauksessa kulkeneet käsi kädessä."


Evoluutioteoria esittää kaksi perustelua:

1) Toimimattomuuden todistus: toimintakyvyttömän elimen on täytynyt aikaisemmin olla toimintakykyinen. Tällöin liitetään toimintakyvyttömyyteen kehitystaantuma.

2) Erilaisten muotojen homologiavertailu: sellaisten, joilla on ja sellaisten, joilla ei ole tiettyä surkastumaa. Tällöin argumentoidaan, että jotakin elintä on kohdannut asteittainen toiminnan menetys. Elimellä oli aikaisemmin useampia toimintoja, joista on jäänyt jäljelle vain jäännös toimintaa.


E-KA lupaa "syventyä perustelujen lähempään arviointiin." Valitettavasti näin ei tapahdu. E-KA syventyy oman määritelmänsä arviointiin. Ensinnäkin, toimimattomuutta on vaikea todistaa. Voimme vain todeta, että toimintaa ei ole vielä keksitty, ei sitä etteikö sellaista ole olemassa. Jos valaan lantioluilla on jokin funktio, ne eivät olekaan surkastumia. Eli valas ei ole kehittynyt maalla elävästä eläimestä.

Aivan lopussa pohditaan vielä jäännöstoimintoja.

”Tässä yhteydessä esitetään myös väite, että surkastuneet elimet olisivat tunnistettavissa siten, että niillä olisi vielä aikaisempiin täysin muodostuneisiin elimiin nähden jonkinlainen jäännöstoiminta.”


Tietenkin evoluutioteoreettinen olettamus valaan luista ei voi toimia minkäänlaisena todisteena valaan kehittymiselle maalla eläneestä oliosta, sillä se "ei perustu millekään havaitulle tosiasialle, vaan evoluutionäkemyksen ennakko-oletukselle." Pelkistä lantioluista kun ei voi päätellä niiden joskus kuuluneen maalla eläneelle lajille. Vastapainona tällaiselle evoluutionäkemykselle on luomisopin tulkinta:

"Yhtä hyvin voidaan olettaa, että abdominaaliluut luotiin alunperin siinä täysin kehittyneessä muodossaan, jossa ne tänäänkin esiintyvät. Tämä muoto sopii valaalle ominaiseen elintapaan ja sen voi ymmärtää nykyisen elintavan perusteella."


E-KA nostaa vain yhdessä kohtaa esiin sen asian jota he eivät suostu käsittelemään. Kuvateksti 9.19 kertoo: "Ylhäällä: kaskelotin, seitivalaan ja sillivalaan surkastunut lantio. Sillivalaalla on lisäksi reisisurkastuma."

Kuvassa näkyvä reisiluu on vain yksinkertainen luutappi. Olemme kuitenkin löytäneet hieman vaikuttavampia reisiluita valaista. Kyseessä on jäänne takajaloista. Ymmärrettävästi tämä on pienoinen ongelma, jos valaat eivät ole kehittyneet maalla eläneistä olennoista. Luut eivät ole ylimääräisen räpylän luita, vaan takajalan luita.

Lisäksi, koko surkastuma on määritelty oudolla tavalla E-KA:ssa. Pelkkä "olematon funktio" kun ei ole evoluutioteorian kannalta kovin hyödyllinen määritelmä. Ei siis ole ihme, että teorian kannalta olennaisessa määritelmässä on jotain muutakin.

Surkastumalla ei tarkoiteta jotain millä ei ole mitään toimintoa, sillä määritelmään kuuluu jotain olennaisempaa. Surkastumat ovat enimmäkseen tai kokonaan hyödyttömiä elimiä niiden alkuperäisen toiminnan suhteen- joten niillä voi olla uusia toimintoja.

Kun E-KA paljastaa, että valaan abdominaaliluilla on jokin toiminto ja julistaa ettei niitä voi käyttää makroevoluution todisteina, niin voimme haistaa palaneen olkimiehen käryä.

10.6.08

Behen hypoteesi pulassa?

New Scientist uutisoi bakteereissa havaittua muutosta. 20 vuotta sitten Richard Lenski aloitti kokeen Escherichia coli bakteereilla. Niistä perustettiin 12 populaatiota, joiden kehittymistä seurattiin. 500 sukupolven välein tehtiin pienen erän talteenotto ja pakastaminen. Näin voitaisiin tarkasti verrata miten geenit ovat muuttuneet vuosien saatossa. 44 000 sukupolvea myöhemmin Lenski on onnistunut havaitsemaan ainakin yhden hienon muutoksen.

31 500 sukupolven kohdalla Lenski havaitsi jotain erilaista. Eräs kanta pystyi käyttämään ravintona sitraattia. E. coli ei normaalisti pysty sellaiseen. Juuri kyvyttömyys käyttää sitraattia kertoo tutkijoille onko kyseessä E. coli vai joku muu bakteeri. Sitraattia käyttäneet mutantit levisivät ja monipuolistuivat.

Lenski halusi ottaa selvää miten muutos oli tapahtunut. Laskelmien mukaan kaikki yksinkertaiset mutaatiot olivat tapahtuneet useaan kertaan. Taustalla on siis jokin monimutkaisempi mutaatiotapahtuma. Lenski penkoi pakastintaan. Hän pystyi "kelaamaan" bakteerien evoluutiota. Jos sama populaatio - eikä muut populaatiot - kehittäisi uudelleen Cit+:ksi ristityn mutaation, niin sen selvittäminen olisi helppoa.

Vain alkuperäinen kanta kehitti Cit+ mutaation, ja vain 20 000 sukupolven jälkeisissä pakastenäytteissä. Tuon sukupolven jälkeen on tapahtunut jotain mikä mahdollisti Cit+ kehittymisen. Eri sukupolvien kohdalla ilmeni nousuja ja laskuja Cit+ yleisyydessä kannassa, joten selvästikin useampi mutaatio on vaikuttanut sen toimimiseen. Lenski ja hänen ryhmänsä ovat nyt työn touhussa. He yrittävät löytää Cit+:n tarkan kehityshistorian.

Sitä odotellessa Michael Behe on kirjoittanut Amazon-blogiinsa. Behellä onkin syytä kirjoitella, sillä Lenskin ryhmä näyttäisi havainneen sellaista jota ei pitäisi tapahtua. Puolustuspuheessa esitetään seuraavaa; evoluutio rakentaa tuhoamalla rakenteita, Cit+ ilmestyminen oikeasti olekaan kovin ihmeellistä, sillä kaikki tarvittavat osat olivat jo olemassa. Edge of Evolution-kirjassa esitetty pääargumentti ei myöskään ole uhattuna Lenskin työn takia:

I think the results fit a lot more easily into the viewpoint of The Edge of Evolution. One of the major points of the book was that if only one mutation is needed to confer some ability, then Darwinian evolution has little problem finding it. But if more than one is needed, the probability of getting all the right ones grows exponentially worse. “If two mutations have to occur before there is a net beneficial effect — if an intermediate state is harmful, or less fit than the starting state — then there is already a big evolutionary problem.” (4) And what if more than two are needed? The task quickly gets out of reach of random mutation.


Sattumanvaraiset mutaatiot eivät riitä kun tarvitaan enemmän kuin kaksi mutaatiota. Koska tällaiset mutaatiosarjat ovat todella epätodennäköisiä, on evoluutio pulassa. Behe itse kiteyttää asiat näin:

In The Edge of Evolution I had argued that the extreme rarity of the development of chloroquine resistance in malaria was likely the result of the need for several mutations to occur before the trait appeared. Even though the evolutionary literature contains discussions of multiple mutations (5), Darwinian reviewers drew back in horror, acted as if I had blasphemed, and argued desperately that a series of single beneficial mutations certainly could do the trick. Now here we have Richard Lenski affirming that the evolution of some pretty simple cellular features likely requires multiple mutations.


Behe vaatii, että useita mutaatioita vaativat muutokset ovat paha ongelma. Jopa "darwinistit" kauhistuivat miehen argumenttia. Nyt Lenski on vahvistanut, että solurakenteiden muutos vaatii useita mutaatioita. Joten Behe on oikeassa.

Mutta eikös Lenski ole vahvistanut, että evoluutio kykenee tuottamaan muutoksia solurakenteisiin? Jos bakteerikantojen tarkkailussa ei havaita Cit+ mutaatioiden ilmestymistä, niin evoluutio ei tuota merkittäviä muutoksia = evoluutio on pulassa. Jos bakteerikantojen tarkkailussa havaitaan Cit+ mutaatioiden ilmestymistä, niin Behen arvio useiden mutaatioiden tarpeesta on oikeassa = evoluutio on pulassa.

Kruuna; Behe voittaa, Klaava; Darwinistit häviävät.

Tarina etenee vasta sitten, kun Cit+:n kehitys on paremmin selvillä.

Synnit tuhkaksi

Harry Potter ja pornolehdet päätyivät roviolle Louisianassa. Vain kolmestakymmenestä ihmisestä koostuva ryhmä pääsi otsikoihin perinteisellä kirjaroviolla. Tällä kertaa Pokemon-pelikortit säästyivät pyhältä vihalta, mutta lapsia noidiksi käännyttävä kirjallisuus revittiin tunteikkaasti ennen liekkeihin päätymistä. Syntiseksi nähtyjen asioiden polttaminen toi ihmisille tunteen puhdistumisesta. Kyseessä on siis jonkinlainen rituaali, mutta minua
Tempauksen tarkoituksena oli yhdistää paikalliset asukkaat. Ekumenia toimikin hyvin, sillä peräti kolmen eri kirkon edustajat kokoontuivat yhteen savun houkuttelemana. Kansan pitäisi kuulemma herätä luonnonkatastrofien takia. Ne ovat Jumalan asettamia merkkejä. Kaiken suurin motivaatio kirjagrillaukselle on "yliluonnollisen vihollisen" vastustaminen. Saatana on varmasti erittäin harmissaan kun pornolehdet ja Harry Potter-kirjat loppuvat maailmasta.

Sea Arrrgh!

Jopa New York Daily News-verkkolehden muoti/juorupalstalla mainostetaan anonyymien tulevaa maailmanlaajuista mielenosoitusta. Tämä jos mikä kertoo anonyymien soluttautuneen yhteiskunnan kudokseen. Sea Arrgh! lähestyy uhkaavasti.

Going after the Dianautics

Tom Cruise and Katie Holmes should avoid takin' a cruise with the Scientologists this summer on threat of being sacked by pirates!

Crazy anti-Scientology vigilante group "Anonymous," which has been attacking the church and Cruise on YouTube, is stepping up its antics, promising to launch "Operation: Sea Arrrgh," an attack on Scientology's Sea Organization, the elite arm of the church that operates a ship called MV Freewinds.

The protesters, who claim they stay under the radar to protect themselves from church backlash, are peppering media outlets with promises they'll accost the Sea Organization all summer long, all pirate-style, in their latest attempt to expose the underbelly of the celebrity religion.

Yikes. If only Johnny Depp was a Scientologist, everything would be okay.


Satamissa liikuvien huhujen mukaan merirosvojen pitäisi kookoontua tulevana lauantaina Helsingissä. Klo 12:00 Rautatientorilla.

Tutkimusta vedenpaisumuksesta

Tiede-lehdessä (6/2008) mainitaan ympäristöarkeologi Bruce Massen tekemä tutkimus tuhansista vedenpaisumusmyyteistä. Masse on koonnut tunnetut kansanperinteet ja laatinut niiden pohjalta arvion siitä milloin vedenpaisumus tapahtui. Apuna käytettiin tietoja vuodenajoista, planeettojen asennoista ja muinaistaivaan liikkeitä simuloivaa tietokoneohjelmaa. Vuodeksi hän sai 2807 ennen ajanlaskun alkua. Tukea saatiin mm. kiinalaisista ja egyptiläisistä kronikoista. Useissa lähteissä mainitaan jonkinlaisen tuhon kohdanneen kanssaa 2800 eea tienoilla.

Aika varmasti suomalaiset kreationistit tulevat lainailemaan tätä Tiede-lehden artikkelia, joten täytyy muistuttaa mitä Masse ei ole yrittänyt osoittaa - eikä edes tule osoittaneeksi. Masse olettaa tuhon syyksi komeetan, joka mahdollisesti törmäsi mereen. Iskujälkeä olisi sieltä vaikeampi löytää kuin maalta.
Pyrstötähti onnistuisi selittämään useissa taruissa olleen sateenkaaren merkityksen. Törmäys laukaisisi tsunamien, maanjäristysten ja muiden tuhojen jälkeen "hydrologisen kierron suurhäiriön", joka taas aiheuttaisi useiden päivien rankkasateet. Ilmakehä puhdistuisi samalla pölyhiukkasista, joten näkyvyys olisi hyvä. Tällöin korkealla ilmakehään nousseet ja jäätyneet vesipisarat tuottaisivat valtavan väriloiston.
Missään Masse ei edes oleta kyseisen vedenpaisumuksen tuottaneen Grand Canyonia (eikä se sitä pystyisikään selittämään), kilometrien paksuisia sedimenttikerrostumia ympäri maailmaa, fossiilien järjestystä sedimenteissä, jne. Tulvageologia ei nouse kuolleista Massen avulla.

Outoja uutisia maailmalta

Jonkun täytyy välittää meille suoraa kuvaa siitä mitä oikeasti tapahtuu Etelämantereella. Todennäköisesti videokuvasta veloitettaisiin kuukausimaksuja. Yhdysvaltalaiseen tukikohtaan rahdattiin kerralla 16 500 kondomia. Etelässä onkin menossa pimeä ja pitkä talvi. Toivottavasti spärdärit riittävät seuraavaan rahtikuljetukseen asti, joka suoritetaan syyskuussa.

Hindut hallitsevat taloustieteiden salat. Kauppatieteisiin keskittyvä Pohjois-Intialainen koulu on nimennyt apinajumala/taivaallinen soturi Hanumanin lautakuntansa johtoon. Hanumanin läsnäolo tuo kaivattua viisautta bisneksiin. Koulun apujohtaja selitteli nimitystä; "Selasimme läpi monta tärkeää nimeä teknologian ja hallinnon piiristä, kun etsimme puheenjohtajaa instituutiollemme. Lopulta päädyimme Herra Hanumaniin, sillä kukaan ei ole häntä suurempi."

Veikkaan, että tulevaisuudessa intialaiset bisnesneuvottelut eivät tule päätymään kovin hyvin intialaisten kannalta.

Viimeisenä varoitus homoseksuaalisuuden leviämisestä maailmalla. Norja on sallimassa kirkollisen vihkimisen sateenkaaripareille. Uusi avioliittolaki tuhoaisi kaikkien heteroavioliittojen pyhyyden kerta heitolla. Homot saisivat samat oikeudet kuin Normaalit avioparit[tm]. Pian yksikään hetero ei enää halua naimisiin ja kaikista lapsista kasvaa homoseksuaaleja. Tai näin meitä varoitellaan. Asiasta äänestetään tänään tiistaina.

9.6.08

Rokotteet ovatkin vaarallisia

Toukokuussa Ukrainassa peräti reilu 90 ihmistä (joista 87 lapsia) joutui sairaalaan saatuaan rokotteen. Uutisissa yhdistetään myös 17-vuotiaan pojan kuolema tuhkarokkorokotteen saamiseen. Rokotuskampanja pistettiin heti jäihin.

Ukrainan hallitus järjesti tutkimuksen asiasta. He eivät löytäneet kuolleen pojan ja rokotteiden välistä yhteyttä. WHO on suosittelemassa rokotuskampanjan pikaista aloittamista. Kaksi vuotta sitten seitsemän ihmistä kuoli niihin tauteihin joita voisi estää rokotteilla. Jos rokotuskampanjaa ei saateta loppuun, niin ensi vuonna on odotettavissa uusia kuolemantapauksia.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että käytetyt rokotteet tuottivat tuoreen kohun. Syynä voi olla pilaantuneet rokotteet. Rokotteet oli valmistettu Intiassa. Ohjeiden mukaan niiden värin olisi pitänyt olla vaaleanpunainen. Se oli kuitenkin keltaista kun oppilaita rokotettiin. Rokotteita antavat hoitajat huomasivat eron, mutta olettivat heille annetun ohjeen olevan subjektiivinen tulkinta väristä, joten keltainen ehkä sopi vaaleanpunaiseksi:

“Doctors gave instruction before vaccination and explained ZA 26-X vaccine had to be pink. But when I began to vaccinate pupils, I saw it was fallow. I noticed it but I did not pay much attention to it. Often people describe colors in different way, you know”


Tutkinta on kesken ja varmasti jonkun pää päätyy hopealautaselle. Vastaavaa rokotetta on annettu sadoille tuhansille vuosien ajan, mutta Ukrainan kaltaista tilannetta ei ole ilmaantunut aikaisemmin. Pilaantunut erä vaikuttaa siis todennäköiseltä selitykseltä.

Ukkosta horisontissa

Kuulin kaukaista jyrinää. Kesän ensimmäinen ukkosmyrsky välkkyi horisontissa. Kaivoin vanhan digikameran esiin ja otin niin pitkän pätkän kuin muistikortti salli.



Salamat eivät yltäneet Toijalan ylle. Sadetta tuli vain kevyen ropinan verran. Ehkä seuraavalla kerralla saan nauttia oikeasta myrskystä.

8.6.08

Luut, kivet ja tähdet

Luut, kivet ja tähdet - iänmäärityksen tiede, Chris Turney, suom. Arja Hokkanen

Chris Turney on mies joka tekee ihan oikeaa tiedettä radiohiiliajoituksen kanssa. Hän osallistui Floresin ihmisen ajoitukseen. Kirja on sullottu täyteen helposti ymmärrettävää tiedettä. Turney sanookin tieteen ymmärrettäväksi tekemisen olevan tärkeää. Jopa kaikkien tieteen saavutusten jälkeen löytyy ihmisiä jotka ovat sanomassa ettei tiede toimi. Tiede on liian vaikeaa ymmärtää. Kreationismi pääsee kukoistamaan tällaisessa ajatusmaailmassa. Turney huomasi kreationistien innon poimia vain tietyt palat tieteellisistä julkaisuista, tyrkyttää luomisoppia takaisin luonnontieteisiin kouluissa ja muut tieteen vastaiset keinot. Hän haluaa paljastaa, ettei tiedettä tarvitse pelätä.

Turney osaa selittää melkein kaikki tiedemiesten käyttämät iänmäärityskeinot ymmärrettävässä muodossa. Metodien soveltamista havainnollistetaan mielenkiintoisilla esimerkeillä. Mm. Kuningas Arthurin legendalla ja egyptiläisillä kuninkailla esitetään miten historiallisen tekstit sopivat ajanjaksojen määrittelemiseen. Turney kirjoittaa siitä miten muuttuva Minolainen kulttuuri kulttuuri mahdollistaa ajanjaksojen määrittelyn.
Puulustojen laskeminen, isotooppeihin perustuva iänmääritys, sukupuutot, geologian historia ja moni muu asia tulevat selkeiksi käsitteiksi kun on saanut luettua kirjan.

Nostan esiin vain yhden esimerkin, joka on hyödyllinen kreationistin kanssa vitsai- tarkoitan, keskustellessa.

Astrokronologian astronominen teoria käsittelee Maan kiertoradan muutoksia. Laskelmien mukaan kolme tekijää vaikuttaa mm. napa-alueille tulevaan auringonvaloon. Prekessio, eli Maan "vaappuminen" pyöriessään muuttuu 26 000 vuoden jaksossa. Eksentrisyys, eli Maan radan soikeus muuttuu 100 000 vuoden jaksossa. Maan akselin kaltevuus muuttuu 41 000 vuoden jaksossa. Kaikki tämä on laskettavissa tähtien avulla. Laskelmiin ei tarvita heikkoja oletuksia, sillä ne voidaan tarkastaa vuodesta toiseen. Näillä kiertoradan muutoksilla on selitetty jääkausien ilmestymisiä. Kaikkein otollinen yhdistelmä jääkauden syntymiselle muodostuu noin 100 000 vuoden välein.

Mutta mitä tästä seuraa? Jos nämä tähtitieteelliset jaksot ovat toistuneet pitkälle muinaiseen historiaan, niin niiden olisi pitänyt jättää tietynlaiset jäljet. Lämpötilan muutokset vaikuttavat happi-isotooppien vaihteluun ilmakehässä, josta pitäisi seurata isotooppisuhteiden tallentuminen sedimentteihin. Jos ilmasto on muuttunut vuosituhansien aikana, niin sedimenteissä pitäisi olla kirjattuna isotooppien vaihtelua ennaltalaskettavalla tavalla.

Astronomiset jaksot vaikuttavat moniin asioihin, mutta pelkästään merenpohjasta kairatut näytteet osoittavat kuinka astronomiset jaksot ovat muuttuneet. Jos sedimentin muodostuminen on ollut nopeaa (todetaan magneettikentän muutoksista ja näytteiden huokoseläimistä otetuista radiohiiliajoituksista), niin sedimenteistä voidaan laskea 41 000, 26 000 ja 100 000 vuoden vaihtelut. Tämä tarkoittaa, että sedimentit ovat vanhempia kuin 4300 vuotta, joka on kreationistien tulvageologian kannalta olennainen vuosi. Globaali vedenpaisumus kun tapahtui heidän mukaan alle 5000 vuotta sitten. Faktat väittävät jyrkästi vastaan. Eikä vasta-argumenteilla voi tehdä paljon mitään, sillä astronomiset jaksot ovat laskettavissa napajäiden lustoista (eripuolilta planteettaa), merisedimenteistä ja huokoseläimistä. Kaikki ovat mekaniikaltaan toisistaan riippumattomia. Yhtenevien aikajaksojen selittäminen yhdellä katastrofilla vaatii yliluonnollista verbaliikka. Ja sitähän kreationismi on.

7.6.08

Reikiä ja päähierontaa

Huomasin viikolla että Toijalassa järjestetään reikikoulutusta. Koulutus koostuu kolmesta vaiheesta. Kurssien jälkeen oppilas on muuttunut reikimestariksi, tai hienommin Reiki-Master tittelin hallitsijaksi. Reikimestari voi järjestää samanlaisia reikikursseja omassa kaupungissaan.

Opetuksen ja reikin olennainen komponentti on se, ettei siinä ole komponentteja. Kaikki koostuu energiasta jota ei voi suoraan havaita tai mitata.

Reiki on intelligentti, älykäs energia joka tietää kertomatta missä parannusta/ lievitystä tarvitaan. Se on myös luonnollinen ja yksinkertainen hoitomuoto, jossa energia virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan. Hoidettava itseasiassa imee tätä energiaa juuri sen verran kuin on valmis vastaanottamaan.

Reikienergian antamisen lisäksi potilaalle juotetaan runsaasti vettä. Näin keho saadaan tyhjentämään kuona-aineet itsestään.

Vettä, vettä ja vettä. Keho on hoidon jälkeen poistamassa kuona-aineita. Yleensä ei tarvitse edes kertoa asiakkaalle, että heidän pitää juoda enemmän puhdasta vettä, koska yleensä heti reiki hoidon jälkeen heillä on kunnon janon tunne kehittynyt. Tämä tapahtuu myöskin niille henkilöille joita ei helposti janota vaikka heillä olisikin nestevajaus. Hoito ei ole loppu kun aikasi on ohi. Se silloin yleensä vasta alkaa joten kannattaa ainenkin ottaa rennommin, jotta annat itsellesi enemmän mahdollisuuksia parantua/ eheytyä. Olen kuullut asiakkailtani monia tyytyväisiä kommentteja.Jotkut asiakkaat tunsivat jopa viikon ajan selvästi muutoksia tapahtuvan hoidon jälkeenkin. Suurin osa asiakkaitani ovat kertoneet tuntevansa olonsa paremmaksi ja rennompana, vahvistuneensa sekä henkisellä että fyysisellä tasolla. Monien asiakaskertomusten mukaan monet vaivat olivat täysin parantuneet eivätkä enää tulleet takaisin tai ainenkin pajon lievemmät kuin alkuperäiset kivut.

Näitä koulutuskursseja järjestetään jatkuvasti jossainpäin Suomea. I-tason koulutus maksaa yli sata euroa. useat hinnat ovat 150 euron paikkeilla. II-tason hinta on tietenkin korkeampi; 200 euron paikkeilla. Esim. Reikisivut.comin kautta tarjottava kurssi maksaa 280 €. Viimeinen taso vaatii säästämistä. Siitä veloitetaan 500 + 300 euroa.
Jotta voisi erottua tarjonnan harmaasta massasta, niin voi tietenkin luoda Gold Reiki-koulutusta:

On vähän informaatiota Gold Reikistä, mutta tiedetään, että se on niin voimakas, koska se on yhteydessä Gold Ray:hin (Kultaiseen Säteeseen), joka on tunnettu sen puhdistavista ominaisuuksista. Tämä Reiki systeemi luo energiaa, joka on niin puhdas, että se nostaa ihmisen värähtelytasoa jota hoidetaan niin korkealle siihen pisteeseen, että healing voi tapahtua fyysisessä kehossa.


Voin vain toivoa, että kursseilla ei käsitellä kultaisia suihkuja. Minulla on kuitenkin hyvin suuri houkutus verrata tätä reikikurssittelua verkostomarkkinointiin. Aina kun olen nähnyt ilmoitustauluilla joitain reikimainoksia, niin aina siellä tarjonnan seassa on ollut tuo intialainen päähieronta. En tiedä sen yhteyttä reikiin, mutta ne näyttäisivät kulkevan yhdessä kuin paita ja peppu.
Anyways, Suomeen saapuu Reiki-Master. Hän kouluttaa kurssillisen Reiki-Mastereita. Nämä kouluttavat oman kurssin verran Reiki-Mestareita, jotka vuorostaan kouluttavat lisää Reiki-Mastereita. Ja niin edelleen. Opetus ei voi mennä pieleen, sillä jokainen tuo oman mausteen energiahoitoon. Jos joku on kuullut reikioppilaasta, joka ei läpäissyt viimeista astetta, niin haluaisin tietää asiasta.

Tarvitsen aina kunnon päähieronnan luettuani näin paljon reikisivuja.

Onneksi jotkut Reiki-Masterit tarjoavat kaukoenergiansiirtoa ilmaiseksi.

Rokotteiden vastainen kampanja kuumenee

Yhdysvalloissa järjestettiin yli tuhat protestoijaa kerännyt mielenosoitus rokotteita vastaan. Järjestäjien mukaan he eivät kuitenkaan ole vaatimassa rokotteiden kieltämistä, vaan niiden muuttamista turvallisiksi. Eli kaikki rokotteissa olevat myrkyt pitäisi poistaa. Itse sanoman pitäisi olla siis rokotteiden turvallisuus, mutta taustalla kaikuu rokottamisen lopettaminen. Puheissa ei uskalleta suoraan vaatia lopettamista. Sen sijaan puhutaan kuinka omia lapsia ei enää rokoteta, eikä rokottamista enää suositella tutuille perheille. Puheissa voivotellaan, että edes tulevaisuudessa ei tule olemaan täysin turvallista rokotetta. Samat ihmiset toivovat, ettei tulevaisuudessa tarvitsisi käyttää rokotteita. Ja aina muistetaan niitä onnettomia lapsia jotka kärsivät autismista.

Mutta he eivät missään nimessä vastusta rokottamista. Ei-ei-ei.

Green Our Vaccines.

Bannereissa viestit vetivät yhtäläisyyksiä kärkkäisiin mielipiteisiin. Stalin, Mao ja Hitler saavat toimia vertauskuvana lasten terveydenhuollolle, joka "ei anna tietoa ja valinnanvapautta". Tietenkin rokotteet ovat syy autismiin. Useat kyltit esittivät lasta joka on autistinen ja hänet on rokotettu. Jotkut sanoivat, että rokotteet voivat tappaa. Tai "Hallitus myrkytti lapsesi." Jotkut vaativat rokotteita vapaaehtoiseksi, sillä Amerikkahan on vapauteen perustava maa.

Tapahtuma ei saanut medianäkyvyyttä, sillä Barackin ja Clintonin välinen maratooni sai päätöksensä samaan aikaan. Tämä siitäkin huolimatta että Jim Carrey ja Jennifer McCarthy kulkivat mielenosoituksen kärjessä.

Kreationistin lipsahdus

New York Times on haastatellut hammaslääkäri Don McElroyta, joka on Teksasin koululautakunnan puheenjohtaja. Kuin tilauksesta hän tekee saman virheen kuin Doverin Bill Buckingham (joka ihmetteli miksei kukaan puolusta Jeesusta). Don sanoi että debaatissa on kaksi tieteellistä systeemiä; "You've got a creationist system and a naturalist system". Hän on ajamassa muutoksia opetusstandardeihin, jotka tietenkin vain parantavat opetuksen tasoa. Merkittävät muutokset tulevat vaikuttamaan myös oppikirjojen sisältöön muualla kuin Teksasissa, sillä sen tekemät tilaukset ovat niin ison budjetin juttuja.

McElroy myös vain sattuu uskomaan, että Maa on tuhansia vuosia vanha eikä miljardeja. Kun Teksasissa mennään oikeuteen tämän "evoluution tasapuolisen tarkastelun" takia, niin McElroyn sanat ovat osa todistusaineistoa, aivan kuten Buckinghamin sanat olivat esillä Doverissa.

5.6.08

BP vs BP

BP-kotisivut VS BP-kotisivut

Kumpi on rehellinen? Vertaile sivustoja rauhassa. Silmäile artikkeleita. Arvaatko kumman takana ovat The Yes Men?

BP ei tykännyt siitä miten Yes Menit käyttävät heidän logoaan, mutta eivät sentään vaivaudu nostamaan syytettä.

4.6.08

L. Ron Hubbardin 5 vaikuttavinta valhetta

Cracked.com-huumorisivusto on listannut viisi asiaa joilla kanonisoidaan L. Ron Hubbardin mainetta. Tässä pikainen käännös jokaisesta kohdasta.

5) L. Ron sai syvästi henkisen kasvatuksen, sillä pienenä poikana hänet otettiin mukaan intiaanien seremonioihin. Hänestä tehtiin Blackfoot intiaanien veriveli.

Oikeasti L. Ron asui kaupungissa josta oli 100 mailin matka lähimpään intiaanireservaattiin. Hän olisi kuitenkin voinut tehdä matkan intiaanien luo, mutta kyseinen heimo ei tunnusta tuntevansa sellaisia riittejä joita L. Ron on kuvaillut.

4) All about radiation-kirjassaan Hubbard paljastaa oleensa USA:n ensimmäisiä ydinfyysikoita. Sen lisäksi hän oli myös lääkäri.

Oikeasti Hubbard joutui jättämään collegen kesken huonojen arvosanojen takia. Kirjassaan hän osoitti tietämättömyytensä fysiikasta.

3) L. Ron Hubbard oli suuri sotasankari joka vammautui taistelussa, mutta toipui rampautumisen partaalta.

Oikeasti L. Ron palveli kyllä WWII:ssa, mutta ei kokenut taisteluja. Hänen uransa merkittävin episodi tapahtui Meksikon aluevesillä, jolloin hän päätti suorittaa luvattomia ampumaharjoituksia. Selkkaus aiheutti negatiivisia merkintöjä hänen sotilaspapereihin:

"Consider this officer lacking in the essential qualities of judgment, leadership and cooperation...Not considered qualified for command or promotion at this time. Recommend duty on a large vessel where he can be properly supervised."


2) L. Ron Hubbard eli lääkkeistä ja huumeista vapaan elämän. Skientologit väittävät parantavansa jopa pahimpia huumeriippuvuuksia opeillaan.

Oikeasti Hubbien viimeiset päivät osoittivat miten mies oli elänyt. Hän joi rommia ja nautti samalla "pillereitä". Hänen poika kertoi L. Ronin käyttäneen amfetamiinia, kokaiinia, meskaliinia ja muuta mukavaa. Hubbardin ruumiista löytyi Vistaril-lääkettä, jota käytetään alkoholin vieroitusoireisiin.

1) L. Ron Hubbard kehitti ensimmäisen moraalikoodin joka perustuu maalaisjärkeen. 21 askeleen opas johdattaa sitä noudattavan yhteisön utopiaan.

Oikeasti Hubbard vain kirjoitti muistiin ne opit joita kansat ovat toistelleet tuhansia vuosia. L. Ronin nerokkaisiin moraalioppeihin kuuluvat mm. "Älä murhaa", "Kunnioita ja auta vanhempiasi", "Aseta hyviä esimerkkejä muille", "Älä tee mitään laitonta", jne.

Kevättä tunnustuskopissa

Katolinen messu keskeytyi, kun seurakuntalaiset kuulivat valitusvirren törkeämpää versiota. He avasivat tunnustuskopin verhot ja sieltä paljastui suuseksiä harrastavat ateistit. Gootti-rocktyyliä elävä pariskunta puolusteli tekoaan hieman huonolla logiikalla:

"We are atheists and for us, having sex in church is like doing it any other place."

Uskonnoton asenne ei kuitenkaan tee aktista sen hyväksyttävämpää kirkossa tai lihatiskillä K-kaupassa. Paikallinen piispa on vakuutellut, että koppi tullaan siunaamaan (ja desinfoimaan) synnittömään kuntoon.

3.6.08

Elokuvien ärsyttävät temput

M. Night. Shamayaladamamanmolon Signs elokuva tuotti minulle kylmää hikeä ja vääntelyä. Ei pelon takia, vaan katastrofaalisen epäloogisuuden takia. Avaruusolennot saapuvat valloittamaan planeettaa. Ihmiset ovat paniikissa. Mutta voih! Muukalaisilla on heikkous: vesi. Jostain käsittämättömästä syystä avaruusoliot eivät osaa käyttää suojapukuja, vaikka varmasti tietävät planeetalla vallitsevasta ilmiöstä nimeltään sade. Onhan eräs selitys muukalaisten kameleonttimainen iho, mutta varmasti he osaisivat tuottaa ihonohuita ja läpinäkyviä suojapukuja.

Toinen raivostuttava ilmiö tapahtui Independence Day-elokuvassa. Tiedemies pääsee muukalaisten emoalukseen, käynnistää läppärinsä ja asentaa xenoteknologiaan viruksen. Avaruusolentojen ruuduille ilmestyy virusohjelman pilkkaava kuva, joten muukalaiset käyttävät samaa ohjelmointikieltä kuin ihmiset. Mikä yhteensattuma! Ehkä he käyttivät Nortonia?

Tai Tähtiportin kulttuurit. Kaikki muinaiset kulttuurit ympäri galaksia puhuvat englantia. Ehkä en nähnyt sitä jaksoa jossa tämä selitetään, tai sitten käsikirjoittajat ovat vain laiskoja ja luottavat ettei yleisössä ole liikaa minun kaltaisia niuhottajia.

Ikivanhan turvakameran tallentamasta kuvasta saadaan zoomattua ja tarkennettua ihmisen pärstäkuva, vaikka sen informaation ei olisi pitänyt edes tallentua nauhalle. Poliiseilla/FBI:llä/CIA:lla on kuitenkin ohjelma joka luo kasvot ja kirkkaan rekisterilaatan tyhjästä.

Melkein kaikissa elokuvissa päädytään jonkinsortin rakasteluun sängyssä. Seuraavana päivänä kömmitään ylös ja häpeillään alastomuutta, eli kriittiset paikat peitellään lakanoilla. Aivan kuin se toinen ei jo olisi nähnyt ja hiplannut kaikkea. Onneksi nykyajan moraalittomuus on ajanut tätä kliseetä historiaan. Eikä elokuvien patjoille koskaan ilmesty sitä märkää kohtaa. Se vasta onkin elokuvien taikaa.

Rakastelusta onkin lyhyt matka miekkatappeluihin. Aseeton sankari kohtaa useita miekalla varustettuja sotilaita. Onneksi sotilaat eivät ymmärrä miten miekkaa pitäisi käyttää, vaan rynnivät rystysetäisyydelle sankarista, joka voi sitten vetää heiltä tajun kankaalle.

Lopuksi sellainen realismin rikkoja, joka on valitettavan yleinen. Elokuvan stara on sinkku & opettaja/kituva taiteilija/poliisi, mutta hänellä on kuitenkin varaa asua miljoonakaupungissa asunnossa johon mahtuu kaksi kaksiota, ja sieltä on maisemat johonkin muualle kuin tiiliseinään. Juonen mukaan hänen ei pitäisi olla miljonääri.

Sana sunnuntaille: Vittu!

Seurakuntapastori on vittuuntunut siitä, että nämä vitun nuoret käyttävät "vittua" aivan liikaa. Paskamainen Vittu kun meinaa syrjäyttää kaikki muut voimasanat.

- Jokaisesta turhasta sanasta joudutte tekemään tilin. Raamatussa vastustetaan ylipäätänsä äänielinten joutavanpäiväistä käyttöä. Kirosanat ovat tässä eturintamassa, Vasari sanoo.


Ymmärsinkö nyt oikein? Se minkälaisia ääniä pääsee läpi äänihuulistani vaikuttaa Viimeiseen Tuomioon? Jumalauta! Vittuilu on siis yhtä vaarallista kuin viattomien tappaminen, jos sitä tekee aivan perkeleesti.

Pastorin ehdottaman nynnymäiset sanat vitun tilalle eivät sinällään pelasta Jumalan vihalta. Jos periaate on se, että harmin ilmaisu tuottaa moraalisia sakkoja, niin itse sanoilla ei pitäisi olla väliä. Ihmisen pitäisi pitää turpansa kiinni eikä päästellä eufemismejä. Se on huijausta, eli vielä pahempaa kuin kiroilu. Ja koska vittu on korvannut nykynuorison kielenkäytössä pilkun, niin se ei enää ole heille voimasana. Vitulla vain rytmitetään esi-teinien puhetta. Se on heidän oma kieli.
Kirosanaksi voidaan vielä laskea ne huorittelut, homottelut ja "heitä hetero voltti" joita viljellään ympäristössä oleilevien suuntaan.

Mutta kannattaa muistaa pastorin varoitus: Joudut helvettiin jos sanot helvetti!

Expelled! saaga saa uuden käänteen

...mutta ketään ei enää kiinnosta. UncommonDescentissä DaveScot ilmoittaa, että tuomari on rytännyt Yoko Onon tekemän kanteen.

Yoko Ono’s copyright infringement suit against the makers of Expelled: No Intelligence Allowed for using 15 seconds of the Lennon song Imagine was thrown out of court. Of course we all knew it was no more than a nuisance suit brought because Ono didn’t approve of the film’s negative view of the philosophy expressed in Imagine.


Osittainen Imagine-biisin käyttö elokuvassa ei ole tuomarin mielestä kohtuutonta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Yokon & kumppaneiden nostama syyte olisi hylätty, kuten Dave kirjoittaa. Innokas kommentoija on kerinnyt huomauttamaan, että syyte on vielä kehissä, mutta Expelled!-elokuvan esittämistä haitannut oikeudenmääräys ei ole enää voimassa.

DVD-versio ilmestynee aivan pian, jotta tekijät voivat ottaa kaiken irti niiden myymisestä.