21.1.09

Moraalin murenemista

Ruotsi hyväksymässä homoliitot

Onneksi papeille jätetään oikeus kieltäytyä vihkimästä samaa paria olevia sukupuolielimiä. Avioliitto-sana on varattu eriparisille sukupuolielimille. Muutenhan heteroparit eivät enää voi olla varmoja siitä ovatko he avioliitossa vai eivät. Nyt on enää ajan kysymys koska tämä on todellisuutta ruotsalaisissa kirkoissa.Abortti on vielä laillista Ruotsissa ja Suomessa. Tietyt tahot protestoivat maailmalla (Yhdysvalloissakin) aborttia vastaan. Jotkut erehtyvät kysymään vaikeita kysymyksiä.

Pitäisikö abortti julistaa laittomaksi?

Kyllä!

Miten abortteja tehneitä naisia pitäisi rangaista?

Ööö...


8 comments:

Anonymous said...

Jep, niinhän se menee.

Tässä on muuten aiheesta ihan hyvä linkki:

"The Only Moral Abortion is My Abortion"
http://mypage.direct.ca/w/writer/anti-tales.html

Anonymous said...

Just... Ovat niin kiinni sen Absoluuttisen Totuuden julistamisessa, etteivät sen seurauksia. "Olen ollut vasta viisi vuotta kantelemassa kuolleiden vauvojen kuvia kaduilla, mutta enpäs kyllä ole miettinyt tuota.. hmm...". Ja se yksi: "rangaistuksessa pitää ottaa niin monta eri asiaa huomioon." No niin abortin tekevien naistenkin on pitänyt ja pitää ottaa! Ei aborttia sormia napsauttamalla ole ohi. Miksi he edes puhuvat asioista, joista eivät tiedä mitään konkreettista?

Siina

Paholaisen Asianajaja said...

Skiriki, tuo kokoelma kuvaa oikein hyvin sitä, että protestoijat ovat ihmisiä. Oli hyvä linkki.

Mette said...

Niinpä niin, miten pitäisi rangaista abortista?

Olipa aika, jolloin ne olivat laittomia. Niitä tehtiin sitten peräkamareissa sukkapuikoilla, naisia kuoli ja homma maksoi maltaita. Koska abortintekijät joka tapauksessa joutuivat vankilaan, niin he saman tien puuhasivat muitakin laittomuuksia, kuten vauvanmurhia (kuuluisat enkelintekijät). Jos kerran hirtetään karitsasta, niin miksi ei varasta lammasta saman tien?

En muista kirjan nimeä, mutta Ranskalainen paremman luokan nainen sai yhtäkkiä kuulla mieheltään että tämä ottaa avioeron ja pitää saman tien koko omaisuuden ja lapsetkin. Oli muistaakseni asianajaja, joten vaimolla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Hän tappoi miehensä.

Kirja oli pääasiassa hänen mielenkiintoisista vankilatuttavuuksistaan, kuten ilotytöistä. Yksi abortintekijäkin siellä oli, ei ammattilainen, vaan vain naapuriapua säälistä antanut. Joutui kiven sisään, kun verenvuoto ei lakannut ja hän hätäpäissään kutsui lääkärin. Oikea ammattiabortoija olisi passittanut naisen muualle kuolemaan.

Eikä tämä koske vain Englantia ja Ranskaa, tehtiin sitä Suomessakin.

Mette said...

Jatkokommentti:

Aikoinaan Englannissa pidettiin itsemurhaa Jumalan vastaisena ja siis kuolemanrangaistuksen vaativana tekona. Seuraus oli, että yrityksessä epäonnistuneet itsemurhaajat hirtettiin.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Tuo viimeinenhän on ihan OK. Minutkin pitäisi tappaa yhteiskunnan toimesta, kun en vain osannut.

Anonymous said...

Mielenkiintoinen faktoidi moraalin murenemisesta:

Aikoinaan Suomessa itsemurha oli hirviä häpeä ja kirkkomultiin ei päässyt, mikäli näin oli tehnyt.

Sen sijaan eläimiinsekaantujat teloitettiin ja haudattiin siunattuun multaan.

Jälkianalyysi eläimiinsekaantujien oikeudenkäynneistä on jossakin määrin osoittanut sen, että monet itsemurhaa hautovat menivät itse tunnustamaan em. synnin, jotta saisivat edes säällisen hautapaikan valtion suorittaessa teon heidän puolestaan ja todelliset eläimiinsekaantujien määrät olivat pienempiä kuin mitä oikeudenkäyntien määrästä olisi voinut kuvitella.

Suomessa käytiin enemmän eläimiinsekaantujista oikeutta kuin noidista.

Loppuun haluan lainata vielä oman entisen oppialani laitoksen avannutta puhetta:

"Folklorelle ja kemialle ei ole olemassa saastaa."

Anonymous said...

Aborttiin pitäisi varmaan sitten soveltaa samaa lainsäädäntöä kuin muihin vastaaviin tapauksiin. Rikoslain 21. luku käsittelee henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia:

"4 § Lapsensurma

Nainen, joka synnytyksestä johtuvassa uupumuksessa tai ahdistuksessa surmaa lapsensa, on tuomittava lapsensurmasta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava."

On kyllä aika julma laki, uskomatonta että Suomen lainsäädännössä on vielä tällaisia keskiaikaisia jäänteitä. Pitäisi varmaan ottaa yhteyttä kansanedustajiin että saataisiin lakiesitys rangaistuksen poistamiseksi.