26.1.09

Tampereen Vapaa-ajattelijat, nuo julmat sabotöörit

Turun Sanomien mielipidepalstalla mietitään ketkä olisivat voineet olla Lastenkirkko.fi:n kokeman julmuuden takana. Lastenkirkko.fi joutui sulkemaan chattinsä, kun ilkikuriset kommentoijat ilmestyivät paikalle. Juhani Heimonen on tehnyt tiukkaa sherlockmaista työtä saadakseen selville tekijän.

1) Isku viattomia lapsia kohtaan oli organisoitua

2) Isku tehtiin netin välityksellä

3) Isku kohdistettiin uskonnollista asiaa kohtaan

Tästä voimme päätellä, että eräs tamperelainen ryhmä on selvä pääepäilty. Ryhmä on organisoitu (ipso facto). Se toimii internetissä (aivan kuten alQaidakin). Sen päätoiminen ala on syövyttää rakkaan yhteiskuntamme peruskiveä, kirkon jäsenmäärää. Kyllä, Heimonen on paljastanut Tampereen Vapaa-ajattelijoiden metkut! Tietenkin he vakuuttavat syyttömyyttään, mutta juuri niinhän syylliset tekisivät.

Heimonen kuitenkin tietää kuinka paljon on vaakalaudalla:

Vapaa-ajattelijat eivät ole ensimmäisiä, jotka yrittävät korvata religion ratiolla, uskon järjellä. Samaa koetettiin vuosien 1917 ja 1991 välisenä aikana itäisessä naapurissamme - tosin kollektiivisemmin ottein.

8 comments:

Soopa said...

Tuo Turun Sanomien mielipidekirjoitus on niin monella tavalla häiritsevää luettavaa, että sitä on vaikea kommentoida. On varmasti kammottavan hankalaa elää ihmisenä, jonka pitää samaan kirjoitukseen saada sekä demonisoitua nettiä että ylistettyä omaa palvelua ja nimenomaan niin, että toisten valistustyö on pahaa mutta toisten hyvää. Ja perinteinen anonyymikommentti on luonnollisesti mukana, JSN:n puheenjohtajan lausuntoihin olisi myös voinut viitata.

Mutta jotain uuttakin: kirjoittaja esittelee uuden natsikortin, kommunismikortti.

Anonymous said...

Melkoinen salapoliisi.

^Kommunismikortti on jo vanha keksintö. Viihdearvoltaan suurin se on silloin kun pelataan Stalinkortilla Hitlerkorttia vastaan. Kyseessähän on argumenttimielessä ns."doublefail".

Anonymous said...

"There is a home for atheists in the world today—it's called North Korea."

--Rick Warren, sama herra joka puhui Obaman virkaanastujaisissa

Anonymous said...

Mutta ajatelkaa lapsia!

Anonymous said...

No niin vakavasti: ainoat, joita voi tapauksesta syyttää, on lastenkirkko.fi itse.

Tottakai häiriköitä ilmaantuu keskustelupalstoille.

Olisi ollut varmaan liikaa vaatia jonkinlainen henkilöllisyyden varmennus rekisteröintiprosessissa. Ehkä osanotto olisi jäänyt laimeaksi?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Kieltämättä trollit on ongelma kaikkialla foorumeilla.

Eikä ne estot ylensä toimi. Samat tyypit vandalisoi taas. Taidot estää käyttäjiä ovat siis aika huonot, kun luulevat estävänsä kokonaisen botin vuodeksi ja sitten sitä vain käytetään samaa IP-osoitetta. Joskus vaihtuu IP. Ja sähköpostin tms. varmentimen keksaisee ja hommaa kaiken kaikkiaan kuinka helposti?

Olisi hassua luulla, että Jeesus suojelisi. Ei sillä. Minä kun vielä kirkkokuorossa olin, en koskaan lukinnut pyörää. Ajattelin että ei sitä kirkon kulmalta kukaan kössi. Tyyyhmä!

Anonymous said...

Mitäh!? Luulisi nyt miljoonien ihmisten kirkkoverotuloilla saavan edes Jeesuksen moderaattoriksi...

Anonymous said...

Tällaiset yhteen suuntaan osoitetut epämääräiset syytökset on NIIN helppo kumota, jos ylläpitäjillä on alkeellinenkaan käsitys netistä ilmaisena löytyvistä palveluista yhdistettynä IP-osoitteiden loggaamiseen:

http://www.db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=&Reset+Form=Reset+Form