31.5.09

TJT lähti kesälomalle

Evolutionistien kauhu, Suomen VenomFangX, TJT, julisti oppitunnit päättyneeksi Sfnetin keskusteluryhmässä. Evolutionistit jäivät taas luokalleen. Samalla hän lupaili parantavansa maailmaa kerta heitolla:

En takaa, että tulen enää syksyllä aloittamaan seuraavaa kurssia, johan olen melkein 10 vuotta täällä ollut, ja näytätte vain tulevan vuosi vuodelta entistä toivottovimmiksi tapauksiksi.

Eli teoriassa tänä vuonna internetissä olisi vähemmän TJT:tä. Voimme vain toivoa.

Suomalaisten kreationistien mekka Kreationismi.fi on menettämässä momenttiaan. Kesä laittaa sivuston tavallista hitaammalle vastaustahdille. Normaalisti tuonne ilmestyy n. kaksi vastausta kuukaudessa. Ehkä he eivät vain saa kysymyksiä? Tänä vuonna on ilmestynyt vain kaksi artikkelia. Kreationismitiede ei näytä olevan kovin suuressa huudossa.

Olen kuitenkin valmis tarjoamaan pientä helpotusta kreationismista riippuvaisille ihmisille.

TJT on kreationistien ammattilainen täällä Suomessa. Kirjoitin tuon ihan kohteliaisuutena. Hän on löytänyt erilaisten selitysten joukosta parhaan ja pätevimmän selityksen vedenpaisumusgeologiaa vaivaavaan ongelmaan.

Vedenpaisumus ja fossiilien järjestys


Geologinen aineisto tuottaa ongelmia kreationisteille. Kerrostumista voidaan nähdä ns. ekologista lokeroitumista, jossa tietyt eliöt ovat joskus eläneet tietyissä ympäristöissä. Maan sisällä on muinaista metsää, tai suota, tai rantaa, tai järven pohjaa tai meren pohjaa. Kerrostumien järjestystä on yritetty oikea kreationistien parissa mm. hydrologisella järjestyksellä, eli tietyn kokoiset eliöt jäävät jumiin tiettyyn syvyyteen kun tulvaveden riehuivat. Mutta esim. dinosauruksia on pienestä kanankokoisesta aina kiertuebussin kokoiseen järkäleeseen. Kuitenkin dinot ovat jääneet vain tiettyihin kerrostumiin. Hydrodynaamista selitystä on yhdistelty ekologiseen järjestykseen, eli tulvavesien noustessa ensin hautautuivat kalat, sitten rannalla ja rämeiköissä elävät olennot, sitten tasangot ja viimeisinä vuorilla asuvat ja sinne paenneet eliöt. Mutta tässäkin luonnon monimutkaisuus potkaiseet faktapohjaisesti kreationistia herkkään kohtaan. Pelkästään dinosaurukset ovat monimuotoisuudeltaan ristiriidassa tämän selityksen kanssa. Niissä oli ruumiinrakenteeltaan samanlaisia olioita kuin vuorilla asuvissa nisäkkäissä, mutta kuitenkin ne ovat jääneet tiettyihin kerrostumiin. Ekologiset vyöhykkeet ovat lisäksi päällekkäin. Tämä tarkoittaisi että lajit ovat vaeltaneet ristiin rastiin kesken vedenpaisumuksen.

Kristityt geologit hylkäsivät tulvageologian ennen Darwinin syntyä.

Niin tai näin, mutta kreationistien selitys ei toimi. Kunnes altistumme Roy D. Holtin selitykselle, josta kirjoittaa kreationisti Humphreys:

Reversing land and sea

Another big idea dominated his creationist intellectual life, but few have heard of it. That was the thought that, somehow, sea and land reversed their roles during the Genesis Flood. Before the Flood, the continents we now stand on would have been the floors of shallow seas. The dry land of Genesis 1:9 would have been elsewhere.

To develop that concept, Roy suggested that the created pre-Flood continents consisted of less-dense material (such as lime, gravel, sand and dirt) than the granites of today’s continents. The Genesis Flood would then have swept those lighter materials, mixed with land plants and animals, into the lower-altitude seas.

First, mud from the land would bury seafloor life, such as the shellfish fossils we find in Cambrian strata. Then it would catch and bury more mobile sea life, such as the fish we find mainly in Devonian strata. Next, we would have shoreline plants and small reptiles (Carboniferous strata), followed by low-altitude swamp-dwelling animals such as the dinosaurs (Mesozoic strata). Finally, there would be larger mammals and plants from the interior of the pre-Flood continents, high plains and mountains, depositing the Cenozoic (Cainozoic) strata atop the others. Then the present continents would rise up out of the world ocean. The waters running off would erode much of the Cenozoic strata, grinding up the larger fossils and dumping the mud into our present ocean basins.

This simple picture explains the fossil order (mainly of ecological zones) more satisfyingly than any other creationist Flood model I know of. In particular, it explains how the delicate fossils of the Cambrian, such as crinoids, could be buried in place without the rough transportation that might have destroyed them. It also explains another difficult pair of puzzles: where most of the sedimentary material came from, and why most of it is piled on the continents instead of elsewhere.


Lainaus löytyy TJT:n kotisivulta. Olen melko varma, että hän suosii juuri tätä selitystä fossiilijärjestyksen ongelmaan. Sinällään harmi, että Roy kuolla kupsahti ennen hypoteesin viimeistelyä. Siksi emme voi olla varmoja miten hän vastaisi kritiikkiin.

1) Miksi Roy postuloi dinosaurukset vain suohon ja nisäkkäät tasangoille tai sitä korkeammalle? Se on nisäkäskeskeistä hirmuliskojen syrjintää, jota voimme odottaa nisäkkäiltä. Roy oli nisäkäs, MOT. Dinot elivät merissä, järvissä, suolla, maalla, ilmassa ja varmasti myös vuorilla.

2) Royn hypoteesissa valtavat maamassat lähtevät liikkeelle ennen vedenpaisumusta olevilta mantereilta meriin. Meret nousevat, joten ne liukuvat sieltä takaisin vanhoille mantereille, jotka ovat nykyisiä merien pohjia. Fossiloitumista tapahtui valtavasti horisontaalisesti. Sekoitusta tapahtui ristiin rastiin. Miten tämä sopii havaittuihin päällekkäisiin ekologisiin vyöhykkeisiin? Roy yritti selittää ekologisten vyöhykkeiden ongelmaa, mutta ei kuitenkaan kerro miten ne muodostuivat päällekkäin. Ekologiset vyöhykkeet olivat vierekkäin ennen vedenpaisumusta.

3) Merien pohjissa elävät eläimet ovat oma ongelmansa. Jos merien ja mannerten järjestys vaihtui vedenpaisumuksessa, ja Royn selitystä on avain mm. kambrikauden merifossiilien säilymiseen, niin miksi merien pohjissa eläneet eläimet eivät olekaan samoissa kerroksissa? Tulvageologiassa ei ollut mitään kambrikautta tai muitakaan miljoonia vuosia kestänyttä historiaa. Merien eläimet ja kasvit elivät samaan aikaan. Royn selitys ratkaisisi miten herkät eläimet säilyivät ja fossiloituivat, eikä mikään kuljetus tuhonnut niitä. Mutta miksi muinainen merenpohja sattui olemaan ilman ns. modernia merielämää? Miksi kambrikauden kerrostumissa ei ole yhtäkään merinisäkästä, -matelijaa tai edes piilevää?

UFO paljastui IFOksi

Tunnistamaton lentävä esine herättää kysymyksiä Paranormaaliblogissa. Siinä näkyy venäläisen valvontakameran kuvaa. Kuvaan kaartaa valopiste, joka jättää jälkeensä leveää vanaa. Myöhemmin valopisteen perässä tulee vielä toinen valopiste, joka liikkuu hitaammin ja näyttäisi kaartavan alaspäin. Se ei jätä jälkeensä leveää vanaa.

Meteoriitti vai jotain muuta?

Jotain muuta.

MOSCOW, May 22 (RIA Novosti) - A Soyuz-2 carrier rocket, which was launched early Friday from the Plesetsk space center in north Russia, has put an advanced Meridian 2 military satellite into orbit, an aide to the Russian Space Forces commander said.


Ryssä se siellä laukaisi taas lisää roskaa taivaalle. Uutisen jäljittäminen ei ollut vaikeaa. Videokameran kuvassa näkyy päiväys ja kellonaika. Googleen yleisin kantoraketti "Soyuz", perjantain päiväys ja "rocket", niin mysteeri selviää.

Ja jälleen skeptikko voi nukkua yönsä rauhassa.

30.5.09

Imperial Guard Valkyrie

Lomalla kerkiää askarrella. Warhammer 40´000-peliuniversumin Keisarillinen kaarti kasvoi yhdellä lentohärvelillä.



Tiedeuutisten kierto

Telepatia pakotti kidnappaamaan

Saksalainen Clark Rockefeller (oikea nimi Christian Karl Gerhartsreiter) on joutunut oikeuteen. Hän kaappasi tyttärensä sosiaalityöntekijöiltä Lontoossa. Puolustusasianajaja vetoaa asiakkaan "pelanneen vajaalla pakalla" eli olevan vähän pöpi päästään. Sinällään outo puolustus, sillä Rockefeller/Gerhartsreiter vain uskoi, että hän kommunikoi tyttärensä kanssa telepaattisesti. Näin hän sai varman tiedon siitä, että tytär oli pulassa. Tytär itse pyysi isää vapauttamaan hänet. Ei Rockefeller/Gerhartsreiter olisi muuten lähtenyt ulkomaille kaappausmielessä.

29.5.09

Skientologit vs Wikipedia

Kaikille avoin tietosanakirja ei olekaan avoin, sillä Wikipedia päätti parin vuoden jahkaamisen jälkeen kieltää skientologiajärjestön kokonaan wikipediasta. Skientologit olivat pitkään ja järjestelmällisesti editoineet artikkeleita jotka käsittelivät heitä itseään. Muokkauksia on tehty konsensuksen tahtoa rikkoen, vastoin neutraalia näkökulmaa. Uudelleen ja uudelleen. Skientologit ovat osanneet vaihtaa tietokoneiden IP-osoitteita, jotta yksittäinen käyttäjänesto ei tepsisi pitkään. Skientologien virallisista tietokoneista ei saa enää muokata wikiä. Niiden IP-osoitteen blokataan. Tämä tekee OSA:n (Office of Special Affairs) toiminnan hankalaksi netissä. Se on skientologien erikoisryhmä, joka pyrkii valvomaan ja hallitsemaan sitä mitä skientologiajärjestöstä puhutaan. Heillä on ihan oikeasti ryhmä ihmisiä joiden tehtävä on kommentoida skientologiaa käsitteleviä uutisia. Tunnetuin yhteinen nimimerkki on "Tom Newton."

Wikipedia on tietenkin myös kieltänyt anti-skientologiahihhuleita muokkaamasta skientologia-artikkeleita.

Toistaiseksi skeptikot ovat saaneet sekaantua wikipediaan.

Kiitos vinkistä menee herroille Myllyniemi ja Hynynen sekä tietenkin anonyymille.

Näin estetään AIDSin leviäminen

Swazimaan kuningaskunnassa on pohdittu miten AIDS saataisiin kuriin. Eräs parlamentaarikko Timothy Myeni sai älynväläyksen: Poltetaan sairaiden peppuihin varoitusmerkki. Näin kätevällä tavalla muut ihmiset näkevät ketä ei kannatta tuupata. Maa onkin pahassa pulassa:

Swazimaan HIV-sairastuneisuusaste on yksi Afrikan korkeimmista, 38,8 prosenttia, mikä voi ajan saatossa johtaa kansakunnan merkittävään köyhtymiseen, kun paljon aikuisväestöä kuolee ja lapsia jää orvoiksi.


Mutta jälleen kerran liberaalit nössöilijät ovat nostaneet mekkalan. He protestoivat ehdotusta, ja Myeni on joutunut perumaan sanansa. Mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Faktoihin perustuva seksivalistus ja ilmaiset kondomit?

Uncommon Descent ja uhrautuvat muukalaiset

Uncommon Descentin historiassa on nähty kuinka William Dembski ylistää raamattukoodien hämärää maailmaa ja kuinka hän vie poikaansa henkiparantajalle (pettyen tuloksiin). Tällä kertaa huuhaata ei tarjoakaan Dembski vaan uusi vakiokirjoittaja DonaldM. Hän on havainnut uutisvirrassa jotain mielenkiintoista.

Venäläiset tiedemiehet ovat löytäneet todisteita avaruusolennoista. Eikä mistä tahansa olennoista, vaan sellaisista jotka uhrasivat itsensä pelastaakseen planeettamme. He kruisailivat avaruusalukseellan päin sitä meteoriittia joka olisi törmännyt Tunguskaan vuonna 1908. Heidän jalo uhrauksensa aiheutti räjähdyksen ilmassa eikä maassa.

Nämä uhrautuvaiset muukalaiset ovat erilainen teoria edelliseen ufo-teoriaan verrattuna. Sen mukaan räjähdys johtui pommia kuljettaneesta avaruusaluksesta, joten mitään meteoriittia ei ollut. Tapahtumaa kutsutaankin syystä Venäjän Rosswelliksi.

Uusimman teorian esittänyt tohtori Yuri Labvin perustaa kaiken löytämiinsä kvartsilevyihin, joissa on outoja merkkejä. Viivoja ja ympyröitä. Yhdessä on jopa avaruusolennon muotokuva. Ne ovat muukalaisten tekemiä. "Meillä ei ole mitään teknologiaa jolla printata tällaisia jälkiä kristalleihin", Labvin sanoo. Hän arvioi että levyt ovat osa avaruusaluksen navigaatiosysteemejä.

Uncommon Descentin DonaldM pohtii asiaa älykkään suunnittelun näkökulmasta:

So, apparently these crystals displayed markings can not be printed by any known technology we humans posses and which must have features that natural means wouldn’t produce either. There are some interesting applications for ID here, I think.

Are these natural phenomenon or intelligently caused. If natural, how and under what conditions did nature do it? If intelligently caused, then when was it done, how and by whom? If these crystals really have just been lying there since 1908, then given the technologies of the time, how might humans have done it? If no known technology of the time could have done it, then how was it done? Is this an intelligently designed hoax, a real artifact from an alien intelligence, or a natural phenomenon? And, how might we examine these artifacts to determine that?

If these artifacts are the result of intelligent cause, what would make the process for making that determination different from doing the same thing for biological systems?


Ensinnäkin tohtori Labvinin löytämät kvartsilevyt pitäisi antaa ihan avoimen tiedeyhteisön tutkittavaksi. Ovatko merkinnät laserilla tehtyjä, kaiverrettuja vai syövytettyjä? Vai peräti luonnollisia? Vasta sitten voidaan pohtia lisää älyn havaitsemisesta. Ja mitä tohtori tarkoitti "ferrum silicate" aineella? Onko se käännösvirhe, sillä googlaus löytää termin vain tästä kyseisestä ufo-uutisesta.

On myös mielenkiintoista, että DonaldM kyselee asioita jotka eivät kuulu älykkääseen suunnitteluun:

"If intelligently caused, then when was it done, how and by whom?"


Missä, miten ja kenen toimesta ovat niitä asioita jotka eivät kiinnosta IDeistejä. Dembski ja kumppanit ovat todenneet useaan otteeseen, että ID:tä kiinnostaa vain onko jokin suunniteltu. Piste. Suunnittelijan identiteetti ja hänen/heidän käyttämät keinot eivät löydy palautumattoman monimutkaisuuden tai suunnittelusuodattimen kautta.

Ufo-spekulaatiot sopivat UD:n edellisiin aiheiseen, joihin kuuluvat mm. edellä mainittu raamattukoodi, henkiparannus sekä ilmastomuutoksen epäily, mieli/keho dualismin ylistys ja kaikki muu äärilaitojen pseudotieteet.

Teksasin osavaltio hylkää McLeroyn

Teksasin koululautakunnan johtaja, hammaslääkäri Don McLeroy pauhasi kovasti kreationismin puolesta ja herätti kansainvälistä huomiota. Teksasin senaatti laittoi miehen uudelleennimityksen äänestettäväksi. Tulos: äijä sai lähteä. 19 äänesti McLeroyn puolesta, 11 vastaan. Kaikki kreationistin puolustajat olivat republikaaneja. Kaikki vastustajat olivat demokraatteja.

Toivottavasti McLeroyn seuraaja osaa arvostaa tiedettä. Päätöksen tekee Teksasin kuvernööri.

28.5.09

50 reasons people give for believing in a god

50 reasons people give for believing in a god, kirjoittanut Guy P. Harrison

Guy P. Harrison on kiertänyt kirjeenvaihtajana pitkin poikin maailmaa. Samalla hän on rupatellut kaikkien pääuskontojen edustajien kanssa - ja vähän pienempienkin uskontojen. Harrison on kuullut kaikki tavallisten uskovaisten argumentit siitä miksi Jumalaan tai jumaliin täytyy uskoa. Ne eivät ole niitä hienoja ja monimutkaisia teologien rakenteita. Tavallisisten ihmisten tarjoamat syyt ovat tunteisiin vetoavia. 50 argumenttia ovat tuttuja myös lukemattomista nettiväittelyistä.

Harrison osaa käsitellä ihmisten ajatuksia ja tunteita. Hän ei tee yleistyksiä vaan ymmärtää ihmisten erilaisuudet. Richard Dawkinsia lainatessa hän jopa pyytelee anteeksi. Tässä suhteessa kirja toimii paremmin kuin The God Delusion tai God is not great. Kristitty voi lukea sen alusta loppuun eikä hänestä tunnu siltä kuin joku olisi lämäissyt kasvoihin. Kirja sopii niin uskovaisille kuin ateisteille. Uskovainen voi ymmärtää mitä argumentteja ei kannata enää toistella, ja jäljelle jäävät ne vahvemmat asiat.

Useat kulttuurit eroavat toisistaan niin paljon, ettei vuoropuhelu voi tuottaa tulosta. Sen sijaan Harrison panostaa Sokrateen suosimaa kysymysten asettelua. Usein apuun tulee uskontojen määrä. Tietysti kristitty näkee oman uskontonsa ainoana oikeana, mutta samalla enemmistö maailman väestöstä on ei-kristittyjä. Miten siis ihmisten ihmeparantumiset todistavat Jeesuksen parantavasta voimasta, jos hindut ja muslimit kokevat samalla hartaudella ihmeparanemisia? Miksi juuri Koraani on ainoa oikea pyhä teksti, jos mormoonit, hindut ja katoliset uskovat omien papereiden olevan yhtä ainoalla oikealla tavalla pyhiä? Jos mormoonien tekstit eivät olekaan pyhiä, niin miksi juuri sinun opit ovat? Jumalan päästäminen sydämeen edistää kristityn elämää, mutta myös Ganeshan palvoja saa samat bonukset. Ovatko siis Ganesha ja Jumala olemassa yhtä aikaa? Uskonnoton ateisti voi elää elämänsä ilman yliluonnollisuuden palvontaa, mutta kuitenkin rakastaa lapsiaan, elämää ja pyrkii edistämään yhteisön vakautta. Mihin silloin tarvitaan uskontoa?

Käytännössä kaikki sosiaalisten vaikutusten kautta uskonnon tärkeyttä vakuuttavat argumentit eivät lopulta liity mitenkään Jumalan olemassaoloon, vaan siihen on uskomisesta jotain hyötyä. Harrison alleviivaa asiaa usein vertailemalla maailman valtauskontoja, jolloin paljastuu, että enemmistö maailman uskonnoista on pakostakin väärässä.

Harrison onnistuu siinä sivussa kertomaan, että uskonnoton skeptikko ei ole sellainen kylmään ja onttoon elämään lukittu uhri kuin annetaan ymmärtää. Myös ateisti voi elää täyteläistä elämää, mutta sitä ei sanella minkään uskonnollisen auktoriteetin kautta. Valinnat ja vastuu jäävät ihmisen harteille. Harrison muistuttaa, että maailmankaikkeudesta löytyy kauneutta ja tekemistä jopa ilman uskontoja. Se on pelottava sanoma uskontojen auktoriteettia vakuuttaville ihmisille.

Loppuun vielä pieni esimerkki Harrison kirjoittelusta. Kun uskovainen seuraavan kerran kertoo sinulle kuinka hänen jumalansa uhrasi ainoan poikansa sinun syntien tähden, niin kerro tämä tarina:

Kuvittele että pienen valtion kuningas ilmoittaa hakkaavan, ruoskivan, naulaavan puuhun ja sitten teloittavan ainoan poikansa. Antamassaan haastattelussa CNN-uutiskanavalle hän myöntää olevansa surullinen poikansa kärsimyksestä ja kuolemasta, mutta se täytyy tehdä, jotta hän voi antaa anteeksi kansalaisilleen heidän moraaliset puutteet, ja jotta hän voi antaa heille seuraavan vuoden terveydenhuollon ja KELA-maksut. Kuningas rakastaa valtionsa kansalaisia ja haluaa armahtaa heidän rikoksensa, joten pojan on kuoltava.

Mitä ajattelisit tällaisesta kuninkaasta? Outo? Julma? Paha? Hullu? Mutta miksi odottaisit korkeampaa moraalia pienen valtion kuninkaalta kuin universumin luojalta?

It's not rocket science, it's...

fail owned pwned pictures
see more Fail Blog

Daniel Hauser palasi lääkärien myrkytettäväksi

Syöpähoitoja karkuun lähtenyt 13-vuotias Daniel Hauser palasi äitinsä kanssa kotikaupunkiin. Lääkärit arvoivat lapsen kuntoa. Danielin imukudossyöpä saa jälleen sädehoitoa ja solunsalpaajia. Kasvain voi jälleen kutistua. Viranomaisten ensimmäiset arviot kertovat, että he ovat valmiita luopumaan edellisestä tuomiosta, sillä Daniel ja äiti palasivat vapaaehtoisesti. Lapsen terveys on tärkeämpi asia.
Danielin tarinasta voi ilmaantua tv-elokuva, sillä pieni kalifornialainen mediayhtiö on seurannut pojan matkaa filmiryhmän kanssa. Jossain kuuluu kassakoneen kilinää.

26.5.09

Homoseksuaalit päteviä tuomareiksi?

Kristillinen oikeisto on ihmeissään. Muuten niin luotettava Focus on the Family on perinteisesti tuominnut kaiken moraalittoman toiminnan. Kuitenkin joku järjestön työntekijä on ilmoittanut julkisesti, että homoseksuaali voisi toimia Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa. "Seksuaalisuudessa ei ole väliä, vaan sillä onko ehdokas pätevä tuomariksi." Ymmärrettävästi useammalta konservatiivilta meni aamukahvit väärään ruumiinaukkoon tuota lukiessa. Jotkut ovat huolissaan:


In the article Mr. Hausknecht is quoted as saying, "We agree with Senator Sessions…The issue is not their sexual orientation. It's whether they are a good judge or not." Hausknecht said their sexual orientation "should never come up…It's not even pertinent to the equation." Hausknecht continued, "Our concern at the Supreme Court is judicial philosophy…Sexual orientation only becomes an issue if it effects their judging."

While we commend FOTF for many of the wonderful things they have done, these statements by a spokesman are very troubling. I waited for a few days to cover this story in hopes that the statement would be retracted but it was not retracted but confirmed.


Francis Schaeffer on varoittanut aitoja oikeita kristittyjä tulevasta romahduksesta. Kun kristityt hyväksyvät poliittisen korrektiuden ja käytännöllisyyden, ovat uskon päivät luetut. Sitä onkin saanut odottaa.

Tietenkin Focus on the Family voi sanoa, ettei tuomariehdokkaan seksuaalisella suuntauksella ole mitään väliä. He voivat kuitenkin protestoida muiden syiden takia, ja ehdokas vain sattuu olemaan homoseksuaali. Kuitenkin. Poliittinen kieli on muuttumassa, jos konservatiiviryhmä voi näinkin avoimesti puhua hypoteettisen homoseksuaalin hyväksymisestä.

Rokotteista kieltäytyminen vaarantaa lapset

Uusi tutkimus vahvistaa sen mitä on pelätty: Rokotusten pois jättäminen nosta tautiriskejä. Paperin faktat perustuvat aikaisempia tutkimuksia tarkempiin tietokantoihin.

Coloradossa on kymmenen vuoden aikana kehittynyt endeeminen hinkuyskä. Liian moni vanhempi päätti jättää lasten rokottamisen väliin. Sen seurauksena hinkuyskä yleistyi lapsissa, lopulta muuttuen jatkuvaksi vitsaukseksi. Yksittäisten lasten rokote- ja terveystiedot Coloradon osavaltiosta mahdollistavat luotettavat vertailut rokotettujen ja rokottamattomien lasten välillä. Näin saadaan selville mitkä vanhemmat eivät hyväksy rokotteita ja millä perusteilla. Lääkärit ottivat terveystiedoista oireet tekivät arvion siitä onko lapsella ollut hinkuyskä. Tietenkin sokkona mahdollisiin lapsen saamiin rokotteisiin, jotta ennakko-olettamukset eivät pääse sekoittamaan tuloksia. Tutkimuksen tulos ei ole mikään ylläripylläri:

Rokottamatta jääneet lapset saavat 23 kertaa todennäköisemmin hinkuyskän kuin rokotteet ajallaan saaneet lapset.

Vanhemmat toistavat rokotepelottelukampanjan yleismiä väittämiä. Vieläkin jotkut vanhemmat ovat huolissaan rokotteiden elohopeasta, vaikka se poistettiin rokotteista. Vieläkin ollaan huolissaan siitä, että lapsille annetut rokotteet sekoittavat luonnollisen immuunijärjestelmän kehityksen. Vaikka sellaisesta ei ole lääketieteellistä näyttöä. Rokotteita vältetään niiden riskien takia, mutta enimmäkseen väärien riskien takia. Samalla unohdetaan mitä merkitystä rokotteiden välttämisellä on yhteisön kannalta.

25.5.09

Skientologit pulassa Ranskassa

Ranskassa aletaan käymään petosoikeudenkäyntiä skientologeja vastaan. Tilanteen tekee erittäin herkulliseksi se, että tuomion napsahtaessa Ranska voi jopa kieltää skientologien toiminnan. Skientologia ei ole virallinen uskonto Ranskassa.


Syytteen kirkkoa vastaan on nostanut kaksi naista. Toisen mukaan kirkko manipuloi hänet ostamaan kirkon tarjoamia tuotteita 20 000 eurolla. Naiselle myytiin muiden muassa elektromittari, jonka pitäisi mitata henkistä energiaa. Naisen mukaan painostus ostaa tuotteita johti hänet velkautumiseen.

Toinen kanteen nostajista puolestaan sanoo saaneensa potkut skientologiaa harjoittavalta työnantajaltaan sen jälkeen, kun hän oli kieltäytynyt kirkon järjestämistä testeistä ja kursseista.


"Skientologian ainoa tarkoitus on vain ottaa rahaa ihmisiltä", sanoo naisten asianajaja. Ilmiö on toistunut monta, monta kertaa. Ilmainen persoonallisuustesti muuttuu kymmenien tuhansien eurojen laskuksi.

Tämä on ensimmäinen kerta kun itse skientologien järjestö on oikeudenkäynnissä. Aikaisemmin vain yksittäiset ranskalaiset skientologit ovat saaneet tuomioita. Vuonna 1978 eräs Lafayette Ronald Hubbard sai tuomion petoksesta Pariisissa.

Skientologien edustaja on kommentoinut tulevaa oikeudenkäyntiä ja vihjailee, että tuomari on jonkun vaikutuksen alaisena (videon keskivaiheilla), vaikkapa median ja syyttäjän. "Always attack, never defend", kuten L. Ron Hubbard opetti.

Malesiassa kuohuu: Kenelle Allah kuuluu

Perustuslaki määrää islamin Malesian viralliseksi uskonnoksi, joten enemmistö asukkaista on muslimeja. Tästä syystä uskontoa valvotaan tarkasti. Tuorein ongelma on ilmennyt yhden katolisen kirkon kohdalla. Siellä saarnataan Allahista Jeesuksen isänä.



Muslimit pelkäävät, että luvaton Allah-sanan käyttö hämmentää nuoria muslimeja, ja he voivat vaihtaa lennosta väärään uskontoon. Malesiaan ei saa tuoda Raamattuja joissa käytetään Allahia. Laki määrää että sana kuuluu vain muslimeille. Asiaa puidaan oikeudessa. Siellä selviää vaikuttaako uskonnonvapaus myös sananvapauteen.

Lääketieteen vaihtoehdoista

Pekka Louhiala ja Raimo Puustinen käsittelevät vaihtoehtoja ja lääketiedettä Helsingin sanomien vieraskynässä. He kirjoittavat pelkkää asiaa.

Eri geenit, eri sukupuut

Jokin aika sitten New Scientist-lehdessä oli skandaalimaisen shokeeraava kansi, jossa kerrottiin Darwinin olevan väärässä. Itsestäänselvällä tavalla kreationistit ovat heilutelleet kyseistä lehteä seurakunnan edessä ja myös FoxNewsin haastattelussa. Discovery Instituten lakimies Casey Luskin puhui oppikirjojen sisältämistä virheistä. Luskin on huolissaan siitä, ettei oppilaille kerrota kaikista darwinismin vastaisista havainnoista. Esimerkiksi siitä, että yhden geenin perusteella saadaan tietty sukupuu. Mutta toisen geenin perusteella saadaan aivan toisenlainen sukupuu. Elämän puu on siis pahasti pulassa. Luskin lainaa New Scientist-lehteä käyttämällä sanaa "annihilated". Mutta oppikirjoissa elämän puu esitetään faktana. Hävetkää, tiedemiehet!

Ketään ei tietenkään yllätä oppia, että Luskin ei ole kovin hyvin perillä biologiasta. Erv selittää asian yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi virusten perimällä. Kun fylogeneettisiä puita laskeviin ohjelmiin syötetään tietoa perimästä, niin usein saadaan useampi eri versio, jotka ovat ne todennäköisimmät sukupuut. Kun eri perimää verrataan keskenään, niin saadaan tietenkin erilaiset sukupuut.

Juju piilee siinä, että geeneillä on oma kehityshistoriansa. Erilaiset geenit eivät ole identtisiä. Tautologia mutta totta. Näin yksinkertainen asia on päässyt unohtumaan Luskinilta.

Kun HI-viruksen perimästä laaditaan fylogeneettisiä puita, niin eri geenit tuottavat erilaisia kuviota. env-geenillä on omat valintapaineet, jotka tulevat immuunijärjestelmästä. Pro-geenillä on omat valintapaineet proteiineja hajottavien aineiden kanssa. Gag-geeni on olennainen osa viruksen rakenteen säätelyssä, joten se ei voi muuttua yhtä paljon kuin muut geenit. Kolmen geenin fylogeneettiset puut ovat selvästi erilaisia.

Joten onko HI-virus luotu tyhjästä kolme kertaa? No ei v%¤& tietenkään. Casey Luskinin ja muiden kreationistien logiikalla HIV-tartunnan saaneilla ihmisillä on erikseen luotuj- siis suunniteltuja viruksia elimistössään.

Kun ihmisen geeneistä saadaan erilaisia sukupuita, niin ne ovat ryhmänä vielä kuitenkin lähempänä simpanssien vastaavia sukupuita kuin esim. lehmien tai kanojen sukupuita. Aivan kuten yhteinen polveutuminen edellyttäisi.

Itävallan sikh-tupenrapistelut

1500-luvulla eläneen Guru Nanakin muinaiset opetukset ovat joillekin todella tärkeitä asioita. Kuten myös häntä seuranneiden gurujen muistelmat. Heidän oppeihinsa perustuu intialainen Sikh-uskonto. Opeilla on 23 miljoonaa seuraajaa ympäri maailmaa. Vähemmistö hinduihin verrattuna, mutta enemmän kuin skientologeja. Kuten kaikissa vähänkään isommissa uskonnoissa, niin myös sikhiläisyydessä on erilaisia oppisuuntia. Ja kuten niin monessa muussakin asiassa, niin myös tässäkin on ihmisiä jotka ottavat uskonnon aivan liian vakavasti.

Itävallan pääkaupungin sikh-temppelissä tapahtui tavallista enemmän, kun paikalle ilmestyi joukko aseistautuneita miehiä. Vain yhdellä oli käsiase, muilla teräaseita. Seurauksena oli kuitenkin hurja tappelu jossa veri virtasi. 16 haavoittunutta joutui sairaalaan. Havaintojen mukaan laukauksia päästettiin neljä tai viisi. Tuoreiden uutisten mukaan tappelu alkoi uskonnollisesta erimielisyydestä. Hyökkääjät olivat ylemmästä kastista ja ns. fundamentalisteja. He syyttivät opettajia Pyhien Kirjojen solvaamisesta. Erimielisyydet olivat jatkuneet usean vuoden ajan Itävaltalaisten temppelien välillä.

Poliisin arvion mukaan paikalla oli 150 - 300 ihmistä, joten loukkaantuneiden määrä oli onneksi pienempi kuin voisi arvata. Yksikään temppelissä olleista naisista tai lapsista ei loukkaantunut. Miehet kävivät vain toistensa kurkkuihin kiinni. Onneksi.

24.5.09

Angels and Demons and Catholics, oh my

Sain kouriini Fides-lehden, joka on Suomen Katolinen hiippakuntalehti. Siellä on pieni artikkeli Dan Brownin fiktioon perustuvasta leffasta. Da Vinci-koodi oli katolisen kirkon kannalta huono juttu, sillä aivan liian moni ihminen otti sen totena. Katoliset joutuivat selittämään miksi kirjassa olevat "totuudet" eivät olekaan faktaa. Siinä missä Da Vinci-koodi oli Jeesuksen sukupuuhun keskittyvä, niin Enkelit ja Demonit on suoraan katolisen kirkon kimpussa. Siksi Anu Hamann on kirjoittanut alkutaipaleeksi viisi selvintä esimerkkiä Dan Brownin fiktiosta.

Siinä missä Brown sanoo katolisen kirkon murhanneen Kopernikuksen, niin oikeasti hän kuoli sairauskohtaukseen vuoteessaan ihan kypsällä iällä.

Brownin fysiikassa antimateria on paras energialähde, joka vapauttaa energiaa 100%:n tehokkuudella. CERN tutkimuskeskuksen asiantuntijat saivat niin monta kyselyä asiasta, että he joutuivat laittamaan tietoiskun sivuilleen. He vakuuttavat, että Brownin fysiikka on enimmäkseen fiktiota.

The inefficiency of antimatter production is enormous: you get only a tenth of a billion (10-10) of the invested energy back. If we could assemble all the antimatter we've ever made at CERN and annihilate it with matter, we would have enough energy to light a single electric light bulb for a few minutes.


Brownin historiantuntemuksen mukaan Winston Churchill oli katolinen. Hän oli kuitenkin anglikaani, joka ei suuremmin ollut uskossa.

Enkelit ja Demonit-kirjassa väitetään, että paavi Urbanus VII määräsi Pyhän Teresan hurmio-patsaan siirtämien syrjäisempään paikkaan. Se oli liian seksuaalinen patsas.
Oikeasti patsaan tilasi kardinaali Cornaro juuri siihen kappeliin jossa se on nykyäänkin. Lisäksi patsas valmistui vasta paavi Urbanuksen kuoleman jälkeen.

Brown kirjoittaa, että Bernini ja Galileo Galilei olivat Illuminatin jäsneniä. Kummatkin olivat jo kauan kuolleita kun Illuminati perustettiin vuonna 1776.

En ole vieläkään lukenut näitä Dan Brownin kirjoja. Houkutus ei ole kovin suuri. Niistä ei opi historiaa. Ehkä ne ovat viihdyttäviä, mutta otan fiktioni reippaasti fantastisena fiktiona scifin ja fantasian muodossa. Muuten keskityn populaaritiedejulkaisuihin.

Vanhemmilla on oikeus tappaa lapsensa, osa 2

Vaihtoehtoterapeutit painottavat vanhempien oikeuksia, joihin lukeutuu mm. oikeus tapattaa lapsensa. Vanhempia ei saisi pakottaa laittamaan lapsiaan lääketieteelliseen hoitoon. Yhdysvalloissa on surullinen esimerkki siitä miten vanhempia rangaistaan pelkästään oikeuksien käyttämisestä.

Madeline Neumannin vanhemmat uskovat murtumattomasti rukouksen voimaan. He tietävät sen toimivan. Madelinella oli diabetes, joka aiheutti pahenevia oireita. Siksi he rukoilivat hartaasti oikein ystävien avulla Madelinen toipumisen puolesta. Mutta jostain käsittämättömästä syystä 11 vuotias tytär ei osoittanut toipumisen merkkejä. Madeline menetti puhekyvyn eikä pystynyt enää kävelemään. Uudet rukoukset eivät auttaneet. Nestehukka paheni. Lisärukous ei tuottanut kosteutta.

Madeline kuoli kotonaan. Vanhempien ystävät soittivat hätänumeroon vasta kun hän lopetti hengittämisen. Lääketieteellisellä hoidolla olisi saatu aikaan apua, sillä diabetes ei ole niin vaikeaselkoinen tauti. Neste ja insuliini eivät ole äärettömän vaikeita saada, kunhan uskaltaa luottaa lääkäriin.

Tuomari määräsi äidille 25 vuoden linnatuomion.

Uskomushoidot eivät toimi liian nuoriin, jotka eivät kykene alitajuisesti tajuamaan milloin kehon pitäisi laukaista plasebo-paranemista. Eikä plasebo toimi insuliinin kaltaisiin tauteihin, kuten se ei toimi syöpään. Kehon omalla paranemiskyvyllä on rajansa.

Kuitenkin Madelinen vanhemmat näkevät olevansa oikeassa. Heidän oikeuksia on loukattu. Jopa äidin isäpuoli Brian Gordon sanoi, ettei tytärpuoli tehnyt mitään väärää luottaessaan Jumalan paranemisvoimiin. "Ihmisillä pitäisi olla se oikeus tässä maassa." Ja niin pitäisikin. Toki vaihtoehtohoitojen radikaalit advokaatit sanovat asian hieman neutraalimmalla sävyllä, mutta kun he puhuvat vanhempien oikeudesta päättää lasten hoidosta jopa lääkärien suosituksien yli, niin he puhuvat oikeudesta tappaa lapsi. Onneksi moni vaihtoehtoterapeutti on todennut, että ensin lääkäriin ja vasta sitten muualle.

Suomen puoskarilaki on ajamassa tällaista vanhempien oikeuksien rajaamista. Suomessakin pyrittäisiin pakottamaan lapset ensin lääkärille ja vasta sitten enkeli-, kristalli-, rukous-, kuppaus-, vyöhyke- ja mikälieterapeutille, joihin myös homeopatia lukeutuu.

-----------------------------

Pari kuukautta myöhemmin.

Myös perheen isä Dale Neumann on tuomittu lapsen kuolemantuottamuksesta. Hän ei tiennyt, että tyttärellä on diabetes. Oireiden aiheuttajaksi epäiltiin flunssaa.

Oikeudenkäynnissä kuultiin miten Dale selitti uskonsa prioriteettejä. Hän on opiskellut papiksi. Usko on niin vahva, että isä ei koskaan olettanut tyttären kuolevan. Olihan Jumala sanonut Raamatussa, että rukouksella voi parantaa.

"Jos menen lääkäriin, niin laitan tohtorin Jumalan edelle," Neumann todisti. "En uskoisi sitä mitä Hän on sanonut tekevänsä."

23.5.09

Piruntorjuntaupseerit vauhdissa USA:ssa

Talk To Action-sivustolla kerrotaan mitä kaikkea Yhdysvaltojen armeijassa tehdään. Sotilaspappien joukko on monipuolinen, sillä joukoissa palvelee monen eri uskonnon edustajaa. Mutta sekaan mahtuu myös niitä, joiden maailmassa on vain yksi ainoa palvomisen arvoinen totuus. Armeijan ohjesäännöissä määrätään, että toisia uskontoja ei saa syrjiä. Ohjesääntö "unohtuu" jos oma uskonnollinen vakaumus on tärkeämpää kuin laki ja säännöt.

Military Religious Freedom Foundation kiinnostui näistä innokkaimmista saarnaajista. Chaplaincy of Full Gospel Churches yhdistää useita sotilaspappeja, jotka ovat innokkaimmin varoittamassa vääräuskovaisten vaarallisuudesta. Jos seurakunta ei ole karismaattinen tai helluntailainen, niin se on kerettiläinen. Islam ja wicca ovat Saatanan juonia. Järjestön uutiskirjeessä on pohdittu voiko muslimi olla hyvä Amerikkalainen Patriootti. Heidän mielestään muslimi ei voi olla sellainen, sillä:


"Because he cannot accept the American Constitution since it is based on Biblical principles and he believes the Bible to be corrupt." and "Because when we declare 'one nation under God,' the Christian's God is loving and kind, while Allah is NEVER referred to as heavenly father, nor is he ever called love in the Quran's 99 excellent names."


Päättelyä jatketaan:

"Therefore after much study and deliberation, perhaps we should be very suspicious of ALL MUSLIMS in this country. They obviously cannot be both 'good' Muslims and good Americans."


Vain kristitty voi olla patriootti. Wicca on menettänyt pelin, sillä Chaplaincy of Full Gospel Churches järjestön johtaja Jim Ammerman osoitti närkästyneensä Washington Post-lehdessä kristinuskon hylänneeseen ja wicca-uskontoon kääntyneeseen Larseniin. Ammerman sanoi, että wiccalaisuus on "metsissä alasti juoksemista" ja seremonioissa "veren vuodattamista tikarilla", sellainen ei sovi armeijan kuriin.

Mutta puhtaasti kristillinen järjestö ei jää vain toisten uskontojen kiusaamiseen. Chaplaincy of Full Gospel Churches sisältää myös aitoja foliopipoja. Jim Ammerman ja majuri Linzey kuuluvat Prophecy Clubiin. Siellä TIEDETÄÄN, että kiinalaiset kommunistit ovat soluttautuneen Meksikoon ja kouluttavat siellä vallankumousarmeijaa, jolla vallata Yhdysvallat. Koko Yhdysvaltojen hallitus on Illuminatin ja saatananpalvojien luoma kulissi. Liberaalit protestanttikirkot ovat kirjaimellisesti demonien vallassa, kuten majuri Linzey on varoitellut klubin videolla:

"Remember, the demons believe in Jesus Christ. They believe in the truth -- see that's Jesus Christ -- and they tremble. And so the demons inside these greedy world bankers are trembling that Americans would come to find the truth about what they're all about. They are as scared as little tiny mice running up and down the curtains in the cathedrals. Now, they're in the cathedrals. They're in the churches. They're controlling pulpits. That's how mainstream Protestantism has declined. Because they invaded the churches, and the mainstream Protestant churches stopped hearing the truth. So they want to squelch the truth by taking over the church. Now, this is not in my notes, but I was inspired by God because these are demonic, dastardly creatures from the pit of hell, and we need to stomp them out."


Sekaan mahtuvat vielä perinteiset salaliittoteoriat vapaamuurareista ja maailmanvalloituksesta. Pian YK-joukot ovat teloittamassa uskovaisia jenkkejä. Jne.

Onneksi tällaiset sotilaspastorit ovat vähemmistössä. Tuskin vallassa olevat virkailijat ja poliitikot antavat koskaan uskonnollisen fundamentalismin vaikuttaa noin mahtavan ja vaikutusvaltaisen sotajoukon määräyksiin.

Oh shit.

Ateistien bussikampanja myötätuulessa

Helsingin liikennelaitos on antanut siunauksensa ateistien bussikampanjalle. Mainokset ilmestyvät kesäkuun lopussa, joten hartaiden ihmisten kannattaa silloin välttää linja-autoja. Jumalattomilta ihmisiltä on toistaiseksi irronnut peräti 8600 euroa.

22.5.09

Vanhemmilla on oikeus tappaa lapsensa

Daniel Hauser on kolmetoistavuotias oppimisvaikeuksista kärsivä poika. Hän ei osaa lukea. Vuoden aikana Daniel kärsi väsymyksestä ja painonmenetyksestä. Tammikuussa pojalla todettiin imukudossyöpä. Lääkärien arvion mukaan kyseinen syöpä on parhaiten parannettavissa sädehoidolla ja solunsalpaajilla. Kuusi hoitokertaa riittäisi. Varhaisessa vaiheessa oleva syöpä on vielä hoidettavissa ja toipuminen on varmaa. Vanhemmat ovat eri mieltä. He luottavat vaihtoehtohoitoihin. Daniel kävi kerran sädehoidossa. Mutta sen jälkeen he vaihtoivat takaisin vitamiineihin, "ionisoituun veteen" ja yrtteihin. Tutut puoskaroinnit jotka perustuvat "kehon oman paranemisvoiman tehostamiseen." Tieto täydentävistä hoidoista saatiin internetistä. Poika ilmoitti ettei hän halua jatkaa hoitoja. Perhe vastusti lääkärien hoitomääräyksiä. He pyysivät eri klinikoilta (mm. Minnesotan yliopisto) toisia mielipiteitä Danielin hoitamiseksi. Lääkärit vastasivat uudelleen, että sädehoito ja solusalpaajat olisivat paras hoito. Pian viranomaiset saivat tuomarin "tuomitsemaan" Danielin syöpähoitoihin.

Äiti ja Daniel lähtivät karkuun.

Lääkäreiden tutkimuksissa selvisi, että Danielin kasvain kutistui ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Parissa kuukaudessa se on kuitenkin taas kasvamassa. Jos hän ei palaa sädehoitoihin - ainoaan todistettavasti toimivaan hoitoon - Daniel kuolee. Tietenkään sädehoidot eivät ole mikään helppo nakki. Tutkimuksissa on selvinnyt, että yksi 800 kuolee hoitoon. Sivuoireet ovat rajuja: Väsymys, ripuli, pahoinvointia, hiusten lähtöä ja ihon ärtymistä, kilpirauhasen vajaatoiminta, luuytimen heikkenemistä. Kun nämä laitetaan vaakaan syöpään kuolemisen kanssa, niin painavin puoli on vielä syöpähoidon puolella.

Jos Daniel ei pääse/joudu lääketieteelliseen hoitoon, niin todennäköisesti tuloksena on tapaus Kara Neumannin uusinta. Vanhemmat ovat aikaisemminkin tapattaneet lapsensa uskonnolliseen vakaumukseen vedoten. 25 vuoden aikana n. 300 lasta on kuollut juuri uskonnollisiin ja kultuurisyihin vetoavien vanhempien takia. Children's Healthcare Is a Legal Duty on luetteloinut tapauksia.

Tietenkin vaihtoehtohoitojen edustajat ovat barrikadeilla vanhempien oikeuksien puolesta. Vanhempien lakimies Philip Elbert on sanonut:

"If a parent is given a choice of two rational choices, you can't just say 'I don't like that choice,'" ... "We may not agree with the decision, but it's not our decision to make."


Vanhemmilla on siis oikeus tapattaa lapsensa.

Vaihtoehtohoitajat sanovat ettei sädehoito ole 100% toimiva. Ei se olekaan. He sanovat ettei se ole täysin turvallista. Ei se olekaan.

Mutta se on kuitenkin tutkitusti paras hoito.

Hauserin tukijat mainitseva Billy Bestin, jolla oli myös imusolmukesyöpä. Hänkin kieltäytyi sädehoidosta, mutta selvisi hengissä! Bestin sädehoitokuuri jäi kesken, mutta hän kyllä sai sitä. Useammin kuin kerrran. Ja näköjään se riitti kasvaimen tuhoamiseen.

Perheen uskonnollinen vastustus kumpuaa Nemenhah heimouskonnosta. Sen johtaja Phillip Landis on aikaisemmin tuomittu petoksesta kahdessa osavaltiossa.

NaturalNews
kommentoi tuomarin päätöstä:

Daniel was diagnosed with Hodgkin's Lymphoma, a health condition that is widely known by alternative cancer practitioners to be reversible (curable), especially in younger patients. Conventional medical doctors have told the courts that unless Daniel is subjected to toxic chemotherapy treatments, he has a 95% chance of dying.

That statistics is an outright lie. It is one of the many deceptive statistics put forth by the cancer industry in order to scare patients into submitting to extremely toxic protocols that cause far more harm than good.

There is not a single cancer patient that has ever been cured by chemotherapy. Zero. They don't exist. Not a single documented case in the history of western medicine.


He voivottelevat, että nyt vanhemmat määrätään myrkyttämään lapsensa myrkyllisillä kemikaaleilla.

Tietenkin jotkut esittävät asian hillitysti ja asiallisesti.

21.5.09

Marion Barry ja moraalikompassi

Yhdysvallat on lyhyessä ajassa joutunut homoavioliittojen riepomaksi. Connecticut, Vermont, Iowa ja Maine ovat laillistaneet homoavioliitot. Esityksiä on laadittu myös muissa osavaltioissa. Jopa pääkaupunki Washington DC:ssä ollaan tehty ehdotus samaa sukupuolta olevien avioliitoista. Se suututti uskonnolliset piirit, joiden edustajia ilmestyi ilmaisemaan vastalauseita. Mukana mm. entinen pormestari Marion Barry, joka ainoana äänesti ehdotusta vastaan. Barry vaatii johtajilta moraalista esimerkkiä. Heidän täytyy noudattaa Jumalan asettamia standardeja. Barry muistuttaa moraalikompassin tärkeydestä.
Hän jos kuka tietää sen tarpeellisuuden. Barry on narahtanut FBI:n ratsiassa kokaiinin käytöstä hotellihuoneessa. Huoneessa oli myös nainen joka ei sattunut olemaan hänen vaimonsa. He vain sattuivat harrastamaan siellä seksiä. Palkinnoksi hän sai kuusi kuukautta linnaa. Tietenkin Barry palasi pormestarin virkaan myöhempinä vuosina.

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
Gaywatch - Marion Barry
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

Kun kansanmurha on ihan ok ja jees

Answers in Genesis-järjestön kreationistit ovat mahtavaa porukkaa. Nuoren maailman kreationismi on mielisairautta, joten kansanmurhien hyväksyntä ja perustelu ei ole temppu eikä mitään. Näin teki Steve Fazekas bloggaukseen AiG:n sivuilla viime vuonna. Tietyt Vanhan testamentin kohdat tuottavat joillekin kristityille ongelmia. Jumala on määrännyt naiset ja lapset tapettaviksi miekalla. Se kuulostaa modernien liberaalinössöjen korvissa jotenkin huonolta jutulta. Fazekas ei lannistu, vaan muistuttaa Jumalalla olevan oikeus tappaa kenet Hän haluaa. Varsinkin sellaiset kansat jotka palvoivat epäjumalia, olivat riettaita ja jopa uhrasivat lapsia epäjumalalle.

Kaikkivaltiaalla ei voi olla muuta vaihtoehtoa kuin tappaa se lapsia uhraava kansa, *köh* sekä tietenkin kaikki lapset jotka uhrattaisiin *köh*. Ei Jumala nyt aivan kaikkeen pysty. Tämä on samanlainen ongelma kuin sen painavimman kiven nostaminen. On epäreilua edes olettaa, että uhreiksi joutuvat lapset täytyisi pelastaa eikä tappaa. Tietenkin lapsia pitää rangaista isien synneistä. Jumala on automaattisesti oikeamielinen ja aina oikeassa. Kaikki mitä Hän tekee on moraalisesti hyväksyttävää.

Can we not see that God’s disposition is showcased in His longsuffering, equity, mercy, and patience? He never acts in a knee-jerk, capricious manner. Yet at the same time God reserves the right to be God, doing as He chooses when He wills and with universal authority over His creation. Even as he pleaded for God to spare the inhabitants of Sodom and Gomorrah, Abraham declared, “Shall not the judge of the earth do right?” (Genesis 18:25). So, the answer to the problem lies bound up in the character of God as revealed in Scripture. Is there ever a time when divine genocide is justified? The answer must be “yes,” because the judge of the whole earth always does what is right. Scripture makes it abundantly clear that in time the longsuffering of God will transform itself into judgment if the warnings are not heeded.


Tarinan opetus: joskus kansanmurhat ovat aivan hyväksyttäviä.

Kiitos MrKatille vinkistä, vaikka hän ei sitä lähettänytkään minulle. Ja kiitos AiG:lle siitä, että muistutti meitä miksi kreationismia täytyy vastustaa.

Bristol Palin: Pidättyväisyys on turvallisin valinta

Sarah Palinin tytär on Bristol Palin ryhtynyt pidättyväisyyden mannekiiniksi. Hän tekee yhteistyötä Candie's Foundationin kanssa. Hänellä on henkilökohtaista kokemusta. Bristolin elämä on hyvä varoittava esimerkki. Bristol tuli raskaaksi 18 vuotiaana suojaamattoman peuhaamisen seuraamuksena. Bristol ja poikaystävä Levi Johnson eivät muistaneet, että kondomit ja ehkäisypillerit on keksitty. Kun raskaus paljastui, niin nuori pari teki vastuullisen päätöksen. He menivät kihloihin. Mutta Tripp-pojan syntymän jälkeen kihlaus purettiin.

Voisi melkein väittää, että taustalla oli presidenttivaalikampanjan velvoitteet, mutta unohdetaan menneet. Voisi myös ilkikurisesti sanoa, että Bristolin kokemukset todistavat, ettei pidättyväisyys toimi. Varmasti hän oli saanut kaikki pidättyväisyyttä ylistävät puheet perheeltään, joka on sieltä uskonnollisesta ja konservatiivisestä päästä. Se todisti ettei teokratiaa haluavien moraalisaarna toimi. Se todisti ettei teiniraskaus ole aina sellaista karmeaa maailmanloppua kuin saarnoissa varoitellaan. Bristol sai monenlaista tukea perheeltään ja suvulta. Hän onkin sanonut, että on ollut siunattu ja onnellinen Trippin kanssa.

Tämän vuoden helmikuussa Bristol totesi Fox Newsin haastattelussa, ettei pelkkä pidättyväisyys ole realistista. Tuon klipin viimeisen minuutin aikana Bristol sanoo:

"I think abstinence is like - I don't know how to put it, like, the main - everyone should abstinence or whatever, but it is not realistic at all.

"Why?"

"I don't wanna get into details. Because it is more and more accepted now, among kids my age."


Nyt hän toteaa, että toteamus on poistettu asiayhteydestä. Samassa haastattelussa hän tykkää äitinä olemisesta ja on onnellinen. Äitiys on Bristolin mielestä palkitsevaa. Hän ei kadu mitään, mutta toivoo että raskaus olisi tapahtunut kymmenen vuotta myöhemmin.

Bristolin äiti Sarah on hieman muuttanut kantaansa, sillä Fox Newsin haastattelussa hän sanoi pelkästään pidättyväisyyttä opettava näkökulma on "naiivi". "Life happens, and you deal with it", kuten Sarah sanoo.

Joten jälleen kerran saarna on tätä: "Tee niin kuin sanon, älä niin kuin minä teen."

Obaman hallinto on tehnyt täyskäännöksen Bushin aikakaudesta: Pelkästään pidättyväisyyteen keskittyvät opetukset leikataan pois budjetista. Pidättyväisyyden toimimattomuus on kaikkien tiedossa, mutta sitä kannatetaan moraalisista syistä.

Seksistä ei saisi nauttia. Tytöt ja naiset eivät saa päättää omasta elämästään. Eikä lapsille saa opettaa miten kortsuja käytetään. Ja ehkäisypillerit? Ne ovat Saatanan keksintö!

Jotkut nuoret konservatiivinaiset ovat kuitenkin toista mieltä. Senaattori John McCainin tytär Meghan McCain on nähnyt republikaanien toimet läheltä. Hän kirjoittaa ettei puolue ymmärrä seksiä:

Here’s what I’ve never understood about the party: its resistance to discussing better access to birth control. As a Republican, I am pro-life. But using birth control and having an abortion are not the same at all. Actually, the best way to prevent abortions is to educate people about birth control and make it widely and easily accessible. True, abstinence is the only way to fully prevent pregnancy and sexually transmitted diseases. Still, the problem with abstinence-only education is that it does not make teenagers and young adults more knowledgeable about all the issues they face if or when they have sex—physically and emotionally.


Niin tai näin, mutta Bristolin pidättyväisyyskampanja ei tee kovin suurta vaikutusta. New Yorkin nuoret osasivat olla kriittisiä.

20.5.09

Väärää tietoa akupunktiosta

Kun toimittajat nukkuvat ja kesätyöntekijä kopioi lehdistötiedotteet suoraan lehtiin, niin seuraamukset ovat noloja. Näin on nähtävästi päässyt käymään useassa toimituksessa, sillä maailmalla leviävä jymypaljastus akupunktion yllättävästä tehosta ei ole saanut kenenkään kriittisyysviisaria värähtämään. Näin pääsi viimeksi käymään kun homeopatian kehuttiin auttavan syöpähoidoissa.

YLE uutisoi sitä jännällä otsikolla:

Hammastikkukin tavallista hoitoa parempi alaselkäkipuihin

Iltalehti revittelee:

Tutkimus: Akupunktio on parasta hoitoa selkäkipuihin

Varmasti uunituoreet lehtileikkeet koristavat useamman akupunktioklinikan vastaanottotilaa. Harmi vain että uutinen ei pidä paikkaansa ja akupunktion ylistys ei perustu kovin varmalle pohjalle. Vuosikymmenten ajan on toistuvasti havaittu, että akupunktio toimii lumelääkkeen teholla ja varmuudella. Akupunktio on todennäköisesti kaikkein eniten testattu vaihtoehtohoito. Simuloitu akupunktio tuottaa yhtä suuret paranemiset ja kivunlievitykset. Ei ole väliä lävistetäänkö ihoa vai ei. Eikä akupisteiden sijainnillakaan ole niin väliä, kuten viime vuonna selvisi. Akupunktio-oppeja on erilaisia. Akupisteiden paikat vaihtelevat oppisuuntien mukaan, joten huonolta näyttävät tulokset voi selittää väärällä akupistekartalla.

Kaiken tuon selvittäminen ei vaadi kovin suuria ponnisteluja. Lääketieteellisen kohulööpin takaa löytyy myös plasebota. Täytyy vain lukea alkuperäistä tutkimuspaperia.

Koeryhmän yli 600 jäsentä jaettiin neljään ryhmään.

1) Yksilöllistä akupunktiota, jossa henkilö kävi läpi kokonaisuudessaan perinteisen akupunktiohoidon. Neulojen määrällä ja paikalla ei ollut mitään rajoituksia, vaan asiantuntija määritteli juuri oikean akupunktioon perustuvan hoitotavan.

2) Standardisoitu akupunktio, jossa kahdeksan neulaa laitetaan vakiopaikoille. Kaikki saavat juuri samanlaista hoitoa.

3) Simuloitu akupunktio, eli hammastikkuterapiaa. Potilaan ihoa ei lävistetä, mutta tikkuja tökittiin akupunktiopisteisiin. Hoitaja teeskenteli koko hoidon ajan, että käytössä olisi ollut oikea neula.

4) Tavallinen hoito. Se tylsä länsimaalainen vaihtoehto. Kipulääkkeitä, fysioterapiaa, tai ehkä ei mitään. Lääkäri arvioi jokaisen tapauksen erikseen. Kaikki potilaat saivat kuitenkin kuntoutusohjeet ja vinkkejä elämäntapojen parantamiseen. Jos selkäkivut lähtisivät vaikka pienellä lenkillä.

Koeryhmiä seurattiin vuoden ajan. Edistymiset merkittiin 8 viikon, 26 viikon ja 53 viikon välein. Kun käyrät laitetaan vierekkäin, niin voi vain haukkoa henkeä. Akupunktio on huomattavasti parempaa kuin tavallinen hoito. Kaikki kolme akupunktioryhmää ovat käytännössä samalla tasolla.

Mistä tuo ero akupunktion ja tavallisen hoidon välille oikein tulee?

Akupunktioryhmien välillä oli sokkotesti, eli potilaat eivät tienneet saavatko he Aitoa akupunktiota vai simuloitua pistelyä. Mutta kaikkein olennaisin asia liittyy akupunktioryhmien ja tavallisen hoidon välille. Niiden eroa ei peitelty, eli sokkous oli poissa. Tavalliseen hoitoon määrätyt tiesivät olevansa ei-akupunktio ryhmässä. Lumekontrolli puuttui. Tämän takia vertailu toimii ainoastaan lumehoidon mittarina. Sokkoja ryhmiä ei kannata sekoittaa avoimien ryhmien kanssa, ja sitten odottaa vertailukelpoisia tuloksia. Kun kokeessa on ryhmä, joka ei ole sokkona, niin plasebo pääsee jylläämään.

Ongelmasta ei pääse helpolla eroon, sillä potilaan on vaikea olla huomaamatta, että nyt tulee akupunktiota. Science-Based Medicine kuvailee akupunktio-ongelmaa näin:

Imagine if we were evaluating the efficacy of a new pain drug. This drug, when tested in open trials (no blinding or control) has an effect on reducing pain - it is superior to no treatment. When compared to a placebo, however, the drug is no more effective than the placebo, although both are more effective than no treatment.

Now imagine that the pharmaceutical company who manufactures this drug sends out a press release declaring that their drug is effective for pain, but that their research shows that a placebo of their drug is also effective (FDA applications are pending). Therefore more research is needed to determine how their drug works. Would you buy it?

That is the exact situation we are facing with acupuncture research.


Takaisin tuoreeseen akupunktiotutkimukseen. Kaikki akupunktioryhmät saivat akupunktion lisäksi tavallista lääketieteellistä hoitoa. Samalla tutkimustavalla voitaisiin osoittaa, että minun BioQuantumVibrationPatch 2009 v. 2.0 laastari olisi parempaa kuin tavallinen hoito. Kun ihmiselle osoitetaan ylimääräistä huomiota, niin hän saa ylimääräisiä vaikutteita. Rentouttava ilmapiiri hoitoa annettaessa ja uuden hoidon aiheuttamat odotukset saavat ihmiset tarkkailemaan itseään eri tavalla. Olisi ollut peräti outoa, jos akupunktioryhmät eivät olisi mitenkään eronneet tavallisesta hoidosta.

Ei siis ihme, että paperin loppupäätelmässä seisoo tällaista:

Although acupuncture was found effective for chronic low back pain, tailoring needling sites to each patient and penetration of the skin appear to be unimportant in eliciting therapeutic benefits. These findings raise questions about acupuncture's purported mechanisms of action. It remains unclear whether acupuncture or our simulated method of acupuncture provide physiologically important stimulation or represent placebo or nonspecific effects.


Haastattelussa tutkimusta tehnyt tohtori Daniel Cherkin sanookin, että heillä on kaksi vaihtoehtoa. Akupunktio toimi kaikilla kolmella ryhmällä, eli jopa huijausakupunktio on yhtä hyvää kuin aito. Tai vaihtoehtoisesti potilaiden "uskomukset" laukaisivat parantumisia. Tai sitten voisimme miettiä muita johtopäätöksiä.
Yksilöllinen akupunktio on yhtä tehokasta kuin standardisoitu akupunktio. Jotkut vaihtoehtohoitajat ovat vedonneet hoitomuodon yksilöllisyyden tekevän niiden tieteellisestä testaamisesta mahdotonta hommaa. Liisa Sulkakoski taisi tokaista juuri näin siinä A-talkin kinastelussa. Nyt kuitenkin meillä on akupunktiotutkimus, joka osoittaa väittämän vääräksi.

Testaaminen on osoittanut kuinka turhauttavaa on olla skeptikko. Kun tulokset kertovat akupunktion olevan tehokkaampaa kuin kontrolli, niin akupunktio toimii. Mutta kun akupunktio on yhtä tehokasta kuin kontrolli, niin kontrolli toimii yhtä tehokkaasti kuin akupunktio.

Akupunktion kannalta ei ole väliä mihin neuloja pistetään, tai pistelläänkö niillä oikeasti. Siinä tämän uutisoidun paperin tarjoama tieto.

Rohkeat pioneerit voisivat testata miten selkäkivut lähtevät siiliterapialla. Pyörit alasti sängyssä siilien seassa. Varmasti joku tuntee saavansa siitä helpotusta kipuun.

Iltalehti ansaitsee kuitenkin kiitokset viime hetken lainauksesta:

Tutkija Daniel Cherkin kuitenkin huomauttaa, että kliinisiä todisteita paranemisesta ei ole, vaan tulokset perustuvat osallistujien omiin tuntemuksiin.


Kiitos jälleen T. Myllyniemelle.

19.5.09

Rokotepelottelijan huolet

Orac purki jokin aika sitten tunteitaan eräästä Age of Autism-bloggaajasta. Age of Autism on rokotepelottelun mekka. Kent Heckenlively kirjoittaa sinne aktiivisesti. Rokotteet ja autismi ovat hänelle tärkeä asia. Heckenlivelyllä on autistinen tytär, Jacqueline. Hän on vienyt tytärtä monelle vaihtoehtoparantajalle. Mm. Costaricaan asti kokeilemaan kokeellista kantasoluterapiaa. Usein napanuorasta poimittuja kantasoluja ruiskutetaan lapsiin, suoraan selkäytimeen, ja tämän pitäisi laukaista paranemista. Parhaillaan eräillä kantasolumenetelmillä on maailmalla saatu helpotusta joihinkin veritauteihin. Napanuorasta poimitut solut eivät enää muutu hermosoluiksi, joten käyttömahdollisuudet ovat rajalliset.

Heckenlively on kuitenkin vienut Jacquelinea monen vuoden ajan pitkin poikin parantajien klinikoita. Hän on seurannut kehitystä yksityisen laboratorion kautta. Tyttären virtsanäytteestä selviää kuinka paljon kehossa on vielä jäljellä myrkyllisiä metalleja. Vuorotellen tulokset ovat parempaan suuntaan tai huonompaan. Testien mukaan tyttärellä on vieläkin haitallisia aineita veressään.

Jacqueline on saanut usean vuoden ajan kelaatiohoitoa, jonka väitetään poistavan tiomersaalia, eli elohopeaa, kehosta. Ainakin se tepsii lyijymyrkytykseen. Lisäksi Jacqueline saa erinäiset biomedikaaliset hoidot ja dieetit. Mutta tyttären tila ei kohene. Hän on vieläkin autistinen ja saa kohtauksia.

Heckenlively ei ymmärrä mistä tämä paikalleen jumittuminen johtuu. Miksi myrkyt eivät häivy Jacquelinesta?


About four years ago I started tracking my daughter's toxic metal excretions using the Doctor's Data lab...I've got close to 50 of these tests on her and thanks to Jacqueline's doctor they've been charted on graphs.

From the beginning aluminum showed itself to be a problem. Her excretions have ranged from 8-13 times normal. In August of 2006 when we were going after strep her aluminum excretion hit a high of 80 times normal. Her aluminum excretion has ebbed and flowed since that time, but it's still usually somewhere between 5-10 times normal. The other metals have also ebbed and flowed, but aluminum has been the most dramatic.


Kyseiset virtsatestit ovat puoskarointia. Doctor's Data-laboratorio ei käytä luotettavia kliinisiä testejä. Siksi se onkin elohopeasta huolestuneiden vanhempien suosiossa. Testeissä näkyy kerta toisensa jälkeen, että heidän lapsissa on jotain mikä pitää parantaa. Parantumisen neuvotaan löytyvän kelaatioterapiasta tai jostain muusta vastaavasta vaihtoehtohoidosta.

Normaalisti elohopealukemat otetaan vuorokauden pituisen keräysajan kannalta. Virtsaneritystä ei lisätä keinotekoisesti, kuten Doctor's Data tekee. Jos virtsanäyte otetaan heti kelaatioaineen antamisen jälkeen on näytteen elohopeapitoisuus tietenkin huomattavasti tavallista korkeampi. Testit ovat turhia siksi, että stimuloidun erityksen tuottamat tulokset asetetaan samalle viivalle normaalin erityksen kanssa. Näin saadaan taatusti huolestuttavat lukemat.
Huhujen mukaan Doctor's Data saa tuotettua elohopeaa lukemiin vaikka näytteessä ei sitä olisi ollut alunperin ollenkaan.

Doctors Data was tested by Dr. Laidler in a way that any parent could do, almost. Dr. Laidler made up a false urine sample using known mercury free ingredients at a university lab, he divided the false urine (distilled water and creatinine) and sent it off in 2 urine specimen containers provided by Doctors Data.

He sent it to DD and got back 2 different results and both high in mercury.


Jos jostain syystä tuloksissa ei näy elohopeaa, niin keho varastoi sitä niin tehokkaasti ettei haitallinen aine näy virtsassa. Potilas ei siis eritä elohopeaa, vaan se jää soluihin. Niin tai näin, aina löytyy tarvetta hoitaa kelaatioterapialla.

Heckenlively on teettänyt yli 50 virtsatestiä. Kaiken tämän jälkeen hän on alkanut kyselemään miksi myrkyt pysyvät tyttäressä. Autismilääkäreiden selitys perustuu Jacquelinessa olevaan "myrkkyaltaaseen", joka hiljalleen vuotaa elohopeaa. Kudokset ovat pullollaan myrkyllisiä metalleja. Siksi virtsatesteissä näkyy vuodesta toiseen koholla olevat lukemat. Mutta vieläkin Heckenlively jää pohtivalle tuulelle. Varmasti tuo myrkkyallas olisi pienentynyt. Onhan hän laittanut tyttären mahdollisimman turvalliselle dieetille vuosia sitten. Myrkyt on pidetty kaukana ja niitä on saatu pihalle kelaation avulla. Miksi ne eivät poistu kokonaan?

Tässä kohtaa Heckenlivelyn epätoivo saa jopa minut surulliseksi.

Hän löysi selityksen, joka sai palaset loksahtamaan paikalleen. Villi teoria selitti kaiken.

Mark's theory was fairly easy to grasp, even if it went far beyond what's currently accepted in scientific thinking. It was his claim that the metals suppressed the immune system, let various pathogens use them, and then the pathogens themselves were proceeding to make their own supply of toxic metals, leading to oxygen deprivation.

The bugs are making metals!

That's why kids like Jacqueline were having such long periods of chelation and little recovery. We were taking metals out, but the bugs (viruses, bacteria, fungi, and molds) were making them faster than we were removing them! We needed to reach a tipping point where we were getting the metals out faster than the bugs were making them.


Metallit lamaannuttavat kehon puolustusjärjestelmän. Tyttären myrkkyvarastoa kyllä tyhjennettiin hoidoilla, mutta bakteerit, virukset ja sienet tuottivat lisää myrkyllisiä metalleja. Tämän takia haitalliset lukemat säilyivät virtsanäytteissä.

Tiedemiehet eivät ole toistaiseksi onnistuneet löytämään bakteereja, jotka kykenevät muuttamaan metalleja toisiksi metalleiksi. Bakteerien tekemä alkemia olisi kyllä mahtava uutinen.

Mutta Heckenlively on tehnyt päätöksensä. Hän aikoo suorittaa lisää kelaatiohoitoja, entistä tehokkaammilla annoksilla. Heckenlivelylle tärkeä pseudotiede pelastui uuden pseudotieteellisen tukipalkin avulla. Voimme kuitenkin ennustaa, ettei tyttären tila tule parantumaan.

Skientologian vakiovastaus syytteisiin

Belgiassa uskalletaan olla ryhdikkäitä. Skientologien paikallinen sivukonttori sai syytteet kiristyksestä ja petoksesta. Taustalla on kymmenen vuoden pituinen tutkimus, jossa päädyttiin selvään johtopäätökseen: kyseessä on rikollisjärjestö.

Oikeus miettii vielä laittaako syytteet eteenpäin.

Sillä välin skientologien PR-henkilöt toistavat vuosikymmenien aikana tutuksi tullutta mantraa. Belgialaisella syyttäjällä on henkilökohtaisia ongelmia. Hän on "käyttänyt mediaa ja vainonnut skientologiakirkkoa kymmenen vuotta, onnistumatta saamaan asiaa edes oikeuteen." Syyttäjän asenne on "luonut syrjintää skientologeja kohtaan."

Ja sitten kaikkein järjettömin vastalause skientologiajärjestön vastauksesta:

Syyttäjän suositukset vihjailevat, että skientologiakirkko on jo valmiiksi syyllinen, ennen kuin oikeus on edes kuullut syytteitä. Tämän takia skientologien on vaikea toipua ja puolustaa itseään oikeudessa.

Kyllä. Skientologien PR on oikeasti noin uskomattoman typerää. Kun järjestö on joutumassa oikeuteen, niin se johtuu aina - AINA JA AINA JA AINA - siitä, että heitä vainoaa ilkikurinen henkilö, joka on valmis valehtemaan ja huijaamaan, tuottaakseen ongelmia skientologeille. Koskaan syy ei piile skientologien omissa puuhissa.

Ja tuo viimeinen kohta vastauksesta. Aivan kuin syyttäjät lähtisivät tuomarin puheille, jos he ajattelisivat skientologiajärjestön olevan viaton. Kokeilen tuota puolustusta jos/kun joudun pulaan lain kanssa. "Mutku syyttäjä on jo päättänyt, että mä varastin ne Tapio Puolimatkan kirjat kaupasta! Tää ei siis ole mikään reilu oikeudenkäynti!"

PR-paketin viimeistelee se, etteivät he kommentoi mitenkään syyttäjän esittämiä rikoskohtia. Vika on syyttäjässä, ei skientologiassa.

Seuraavien kuukausien aikana skientologit laittavat pystyyn kovan puolustuksen Belgiassa. Internetin aikakautena heillä ei ole varaa saada nenilleen, kuten kävi mm. Operaatio Snow Whiten kohdalla.

Nykyään jopa jotkut moraalin omaavat skientologit ovat valmiita kyseenalaistamaan David Miscavigen metkut. Scientology-Cult.com pyrkii valistamaan muita skientologeja siitä miten heidän uskontonsa on kaapattu. Nykyinen pomo haluaa vain jäsenten rahat. Keinoilla millä hyvänsä.

18.5.09

Wikipedia on uhattuna

Salakavala kultti sotkee kaikille avonaista ja luotetuksi muodostunutta Wikipediaa. Puoliuskonnollista missiota orjallisesti noudattava järjestö sotkee artikkeleita. Se saastuttaa sivuja. Wiki on hyökkäyksen kohteena.

Näin meitä varoittaa Aamulehden kulttuuripalstalla koko Suomen rakastama turkulainen vapaa toimittaja Kari Salminen.

Kuka on tuhoamassa Wikipedian? Hieman yllättäen Skepsis ry. Ongelmia tuottaa tuo Skepsiksen "puoliuskonnollinen missio", jota Kari selittää tarkemmin:

"Kaiken uskon vastustaminen tieteen nimissä. Skeptikko kieltää ennen kuin tutkii, ja kun se tutkii, hokemat kuten "aivot", "kokeellisuus", "evolutiivinen" ja "geenitutkimus" korvaavat tiedon.


Skeptikot ovat jo kerinneet sotkemaan monta sivua pilalle. Taikausko, paranormaali, yliluonnollinen, ihme, vitalismi, uskomuslääkintä, akupunktio, kiropraktiikka ja moni muu sivu on nyt yksisilmäisempi kuin sokea kyklooppi.

Niissä ei esitellä puolueetonta tietoa. Vain skeptikkojen valmiita johtopäätöksiä.

Mikä pahinta, tieteellä pätevä Skepsis ry ei voi edes päteä tieteellisellä auktoriteetilla. Salminen huomauttaa, että sitä johtaa insinööri(jonka etunimen hän kirjoittaa väärin, mutta se taitaa olla yleinen tapa). Skeptikko-lehden päätoimittaja on rakennusmestari. Lehden ahkerin kirjoittaja on vain ylioppilas. Nämä tittelit "eivät pätevöitä uskomusoppien ja humanististen alojen tieteelliseen kommentointiin."

Sinällään Salminen angstin ymmärtää. Varsinkin jos wiki-sivun lähteeksi on laitettu vain ja ainoastaan skeptikkojen oma raamattu: Ihmeellinen maailma.

Tosin en ole nähnyt Skepsis ry:n missään väittävän tekevänsä tieteellistä tutkimusta. Tarpeen vaatiessa vaatimaton skeptikko voi kuitenkin suoraan lainailla aidoista tieteellisistä tutkimuksista. Tai turvautuu Skepsis-yhdistyksen tieteelliseen neuvottelukuntaan, jossa on monenmoista rohvessooria ja dosenttia.

Wikipedia on kaikkien käytettävissä ja muokattavissa. Jos skeptikot vandalisoivat artikkeleja roskakorikuntoon, niin tuhannet käyttäjät vahtivat heitä. Siksi olisikin ollut kiva kuulla Salmiselta mikä niissä sotketuissa artikkeleissa on niin pahasti pielessä tavallisen käyttäjän kannalta. Ihmeellinen maailma pitäisi tietenkin jättää toissijaiseksi, jos tarjolla on itse tieteelliset paperit jotka liittyvät aiheeseen.

Skeptikkojen kiinnostus Wikipediaan heräsi nimenomaan yksipuolisen homeopatia-artikkelin takia. Sen takia Javanainen laati tuon sabotaasisuunnitelman. Suosittelen vielä lukemaan sen ja miettimään mikä siinä on pielessä.

17.5.09

Kolmas puoli

Uncommon Descentissä William Dembski mainostaa uutta näytelmää. The Third Side. Sen on kirjoittanut Thomas Vaughan. Ensi-ilta oli juuri Teksasissa. Dembski saa kiitosta itse kirjoittajalta, sillä hän vaivautui valistamaan tätä älykkään suunnittelun saloista. Apu tulikin tarpeeseen, sillä Vaughan on suoraan sanonut, ettei hän ole pätevä kommentoimaan tieteellistä debaattia. Väittelyyn liittyvä ilkeämielinen solvaaminen kiinnitti hänen huomion. Akateeminen maailma on käyttänyt julmaa kieltä älykästä suunnittelua kohtaan. Tiedemiehet eivät edes vaivaudu lukemaan mitä ID-tutkimus tuottaa. IDeistit ovat joutuneet niin rajun rökityksen uhreiksi, että Vaughan päätti luottaa sen draamaan ja hahmoihin. Vaughanilla ja Dembskillä on eriävät näkökulmat evoluution, mutta yhteistyö tuotti tulosta. Demsbki tarjosi peräti aivan uuden kohtauksenkin näytelmään.

Dembskin bloggaus kerää kommentteja. Sekaan ilmestyi itse Thomas Vaughan, joka päivittelee sitä miten ketju yritetään ajaa sivuraiteille. Onnneksi asiat saadaan järjestykseen ja aihe palaa itse näytelmään.

Tommy V:

The Third Side is much more traditional character drama. As a biologist, the main character is comfortable with the arguments of ID but is unable to take it to the same conclusion. He struggles with the idea of design, because such a conclusion requires a designer - something he simply can’t fathom.

A proponent of ID in the play points out that the character is then not objecting to ID for scientific reasons, but because of his atheism. Later in the play the lead character realizes that his friends in the biology department value natural selection, not for its validity, but because it is an answer that does not require God.

From the scientific viewpoint, it’s about how each person is ultimately assuming the very thing that he is trying to prove. Essentially, you take out what you put in. You see what you want to see.


Vaughan on asettanut raamit perinteisen usko vastaan ateismi-käsitteen ympärille. ID:tä vastustetaan ateismin takia, ei tieteellisen evidenssin.

Heti perään nimimerkki iskim labmildew esittää kysymyksen:

If you had to write the play with the setting among the faculty of the biology department at Baylor University, how would that have changed the plot? I think that all of them are theists, which would take the atheist or agnostic angle off the table. What motivations would you supply them with for their rejection of Intelligent Design if that were the place setting?


Miten usko vs ateismi-perspektiivi toimii Baylorissa, jossa eivät ateistit määrää?

Thomas Vaughanin vastaus:

To be honest with you, I have no idea how to answer that question.

I knew Baylor had a larger proponent of theists biologists than most, but the school’s faculty nearly rebelled when a center for ID was formed so I figured the theists were still very much in the minority there.


Baylorin yliopistolla ja Dembskillä on paljon yhteistä historiaa. Demsbki oli mukana laatimassa pientä verkkosivua yliopiston serverille, jossa käsiteltiin älykästä suunnittelua. Koko sirkus päättyi aika nolosti Dembskin kannalta.
Ateistit eivät ole määräämässä tai enemmistössä Baylorissa. Syy on hyvin yksinkertainen. Ateisteilla ei ole sinne asiaa. Baylorin yliopisto on tiukasti kristillinen laitos:

Baylor is founded on the belief that God's nature is made known through both revealed and discovered truth. Thus, the University derives its understanding of God, humanity, and nature from many sources: the person and work of Jesus Christ, the biblical record, and Christian history and tradition, as well as scholarly and artistic endeavors. In its service to the church, Baylor's pursuit of knowledge is strengthened by the conviction that truth has its ultimate source in God and by a Baptist heritage that champions religious liberty and freedom of conscience. Without imposing religious conformity, Baylor expects the members of its community to support its mission. Affirming the value of intellectually informed faith and religiously informed education, the University seeks to provide an environment that fosters spiritual maturity, strength of character, and moral virtue.


Kaikki tämä alleviivaa usein unohdettua asiaa (tai asiaa jonka IDeistit haluavat haudata): Kristitytkin voivat vastustaa älykästä suunnittelua. Perusteena sen pseudotieteellisyys ja uskonnollispoliittiset pyrkimykset. Ehkä Thomas Vaughan kirjoittaa vielä uuden ja perusteellisemman näytelmän, jossa näytetään miksi teistit eivät hyväksy ID:tä. Ehkä ei. Vaughan kertoi UD:ssä miten hän kuvailee ateisteja mielistelevää päähenkilöä, joka kamppailee oman ateismin ja Suunnittelun kanssa.

To be honest with you, I don’t quite understand the objection to ID by a theists,[sic] as I believe the arguments are strong enough to at least earn a place in the discussion, even if one doesn’t fully come to the same conclusions. I believe the outright objection to those ideas, especially the vehement kind, come from psychological not intellectual origins.

This is somewhat covered in the play a bit as the main character somewhat throws his Christian girlfriend under the bus, to assure his faculty friends that he is not a Christian.
(Needless to say, this pisses her off to no end) Few people are strong enough to withstand immense social pressure and many will back down from their own beliefs because of it.


Juuri näin ateisteja mielistellään. Yritä työntää deittiseurasi bussin alle. Me ateistit rakastamme sellaisia tekoja!

16.5.09

Alabama ja Missouri hylkäävät ID:n

Alabama ei innostunut akateemisesta vapaudesta. Lakiehdotus 300 unohtui komitean pöydälle tai putosi johonkin rakoon. Sillä olisi varmistettu opettajien oikeus esittää tieteellisten teorioiden tieteellistä kritiikkiä. Jopa biologista alkuperää käsitellessä. Ja oppilailla olisi ollut vapaus ja oikeus olla jotain mieltä näkökulmista (huom. monikko). Nyt alabamalaiset ovat aivopesua suorittavan fasismin orjia. Outoa ettei vapaus kelvannut poliitikoille.

Missourissa ei edes jaksettu käsitellä lakiehdotus 656:sta. Tuttuun tyyliin lakiehdotuksessa vaadittiin oppilaita "ymmärtämään, analysoimaan, kritisoimaan ja arvioimaan objektiivisella tavalla biologisen ja kemiallisen evoluution tieteellisiä vahvuuksia ja heikkouksia." Missourissa oli myös tehty selväksi mitä lakiehdotukselle ei missään nimessä saisi tehdä:

"this section shall not be construed to promote philosophical naturalism or biblical theology, promote natural cause or intelligent cause, promote undirected change or purposeful design, promote atheistic or theistic belief, promote discrimination for or against a particular set of religious beliefs or ideas, or promote discrimination for or against religion or nonreligion. Scientific information includes physical evidence and logical inferences based upon evidence."


Lakiehduksen sponsorit olivat republikaaneja.

15.5.09

Pareidoliaa kotonani!

En ymmärrä miten tämä on mahdollista. Jostain syystä skeptikon kotiin on ilmestynyt Jeesus. Vai onko tuo Jack Skellington? Vai ET? Vai Lucifer? Paavo Nurmi?



Kyseinen huonekalu on hankittu halvalla eräästä tusinamarketista pari kuukautta sitten. Kiinnostuneet pääsevät palvomaan sitä edulliseen hintaan. Vain kymmenen euroa per vierailu. Hintaan sisältyy oikeus suorittaa mitä tahansa palvontamenoja ja rituaaleja.

Harun Yahya ei ole anti-semitisti

Turkkilainen úberkreationisti Harun Yahua aka Adnan Oktar on tunnetusti evoluutioteorian vastustaja. Yhdysvaltalaiset kreationistit ovat aina välillä lainailleet Yahuaa/Oktaria osoittaakseen että kyllä Euroopassakin osataan levittää kreationismia.

Oktar on haastatteluissa sanonut, ettei hän kannata antisemitismiä millään tavalla. Hän on luonut oikein verkkosivun jossa vakuutetaan ettei islam salli antisemitismiä.

Antisemitism is a fanatical hatred felt for the Jewish people. This racist ideology has caused millions of innocent Jews to be killed, persecuted, exiled and threatened over the centuries.

Islam aims to bring justice to the world. Just as it denounces all kinds of racism, so it denounces antisemitism. Muslims criticize Atheist and radical Zionism, but defend the right of Jews to live in peace and security.


Oktar vakuuttaa olevansa avomielinen ja moraalinen ihminen.

Siksi ei olekaan mikään yllätys, että Oktar on kirjoittanut holokaustin kieltävän kirjan. Siinä hän osoittaa kuinka siionistit ja natsit tekivät yhteistyötä saadakseen juutalaiset pois Saksasta, takaisin luvattuun maahan. Kaasukammioilla ei tapettu juutalaisia. Jos jotkut juutalaiset kuolivat työleireillä, niin se johtui vain taudeista. Ja kaikkea muuta mukavaa.


Holocaust Deception
on luettavissa ilmaiseksi. Tässä pari valittua lainausta Oktarin johtopäätöksistä:


In brief, Israel and its cooperative benefactors in the diaspora gain tremendous political power by using this holocaust legend which is nothing else other than a skillfully created lie.

At this stage, we confront a more interesting result. The reality; that this holocaust lie is widely and successfully assembled and implemented throughout the world, gives us some clues about the actual power of Jewish leaders who have created it from the beginning.

During the World War II, rumors intentionally spread around asserting that "mass extermination" was exercised in the concentration camps, and after the defeat of the Germans, some distortions were made in the camps where appropiate changes in the decorations of the labor camps were aimed to suit the holocaust legend. In addition, as architectural deceptions were included to induce the gas chamber scenarios, there was a need for the existence of some false witnesses. Part of false "witnesses" were Zionist Jews who had comprehended the actual facts about the subject. The other group was composed of the "hired" witnesses. In the meantime, media kept on blowing the holocaust baloon. Soon, Hollywood also appeared in the arena to have a systematic inculcation in masses with holocaust films produced one after another. These people who created the holocaust lie are now doing all their best to get rid of the historians or academicains revealing the historical realities and prevent them to speak out. Legislation in some Western countries that prohibit the refusal of holocaust is a clear proof of this flurry.

Here lies the most important point: States that feel the need to make up an official history, exercise deeds against their own people. Their totaliarian ideals involve their own people. Jewish leaders use this holocaust story against whole communities of the world as we have previously disclosed. Even in Patagonia, somebody who dares to question the holocaust will make the Jewish leaders angry. Holocaust has already become the official history of the world. This is enough to suggest that the totalitarian ideals of Jewish leaders encompass the world.


Mutta muistetaan ettei Harun Yahua aka Adnan Oktar ole antisemitisti. Hän vain väittää, että juutalaisten johto hallitsee maailman mediaa ja viihdeteollisuutta. Tuo sionistinen maailmanvalta aivopesee kokonaisia valtioita ajaakseen omaa agendaa.

14.5.09

Raamattuja vääräuskoisille

Kotimaa uutisoi yhdysvaltaisten sotilaspappien tekosista. Innokkaimmat liperikaulukset ovat tuoneet Afganistaniin Raamattuja ja kertovat ilosanomaa alkuperäisväestölle. Juuri sellainen evankelioiminen on kielletty armeijan ohjesäännöissä ja perustuslaissa. Säännöt tulevat tarpeeseen syvästi uskonnollisessa Afganistanissa, jossa muslimit eivät ole tunnettuja vapaamielisestä suhtautumisesta tällaisiin asioihin. Muslimin käännyttäminen saa aikaan kovat reaktiot talebanin suunnalta. Afgaanisotilaat saadaan piiskattua entistä innokkaampaan raivotilaan. Ristiretkeläiset ovat palanneet, jne.

Sotilaspapit tietävät säännöt. Siksi he ovatkin keksineet miten sääntöjä voi kiertää. He eivät saarnaa kansalle. He antavat lahjoja. He vain kiertelevät sairaaloissa puhumassa loukkaantuneille lapsille ja vanhemmille. Se on vain auttamista. Johtava sotilaspappi saarnaa omille joukoille siitä, että "erikoisjoukot metsästävät ihmisiä, mutta kristittyinä he metsästävät ihmisiä Jeesuksen puolesta. Jotta he pääsevät Taivaan valtakuntaan." Afganistanissa on menossa vääräuskoisten käännytystyö.

Dokumenttikuvaaja Brian Hughes pääsi taltioimaan sotilaspappien kokousta Bagramissa vuosi sitten. Kyseinen kuvanauha päätyi Al Jazeeralle, joka nosti asiasta pienen kyselyn Pentagonin suuntaan.

Pentagonin reaktiot ovat yleensä menneet seuraavan kaavan mukaan:

1) Kiellä tapahtunut.

Jos näyttöä on kuitenkin kertynyt videonauhalle asti, ei kieltäminen enää toimi.

2) Sano tapauksen olleen vain yksittäistapaus.

Armeijalla on käsissään kasa yksittäistapauksia. Samaa toimintaa harrastetaan Irakissa. Raamattuja rahdataan armeijan tukikohtiin, josta niitä lahjoitetaan ihmisille. Sotilaspapit ovat kirjoitelleet kuinka mahtavasti muslimit ovat tulleet Kristuksen luokse. Samoissa kirjoituksissa valitellaan kuinka ohjesääntö tekee Sanan levittämisestä vaikeaa.

3) Puheet evankelioimisesta on otettu pois asiayhteydestä

Armeijan edustaja on todennut, että kuvatun sotilaspappikokouksen aikana sen johtaja totesi papeille, etteivät he saa jakaa käännettyjä Raamattuja. Mutta kun katsellaan läpi kaikki nauhat, niin johtaja ei sano mitään sellaista. He siirtyvät toisiin aiheisiin, mutta koskaan ei kuulla kehoitusta olla käännyttämättä afganistanilaisia. Johjata kyllä kehottaa alaisiaan olemaan varovaisia ja levittämään Sanaa viisalla tavalla. Everstiluutnantti Emmit Further sanoo nauhalla pariin otteseen: "I'm not telling you not to share the word of God. I'm telling you to share the word of God."

Lisäksi armeija teki selväksi, että kyseiset Afganistaniin rahdatut Raamatut on takavarikoitu ja tuhottu. Tämä uutinen on taas suututtanut Yhdysvaltalaiset fundamentalistit. American Family Associationin uutissivu OneNewsNow.com:

Lt. Col. Bob Maginnis (USA-Ret.) is a Pentagon adviser and military and national security analyst. He finds it mind-boggling to think that military officials would allow Al Jazeera to walk through the front gate of a forward operating base and videotape soldiers conducting a Bible study. "This is a bit disingenuous, I think, that you would have a Saudi Arabian-sponsored Al Jazeera television network making tapes on an American facility of a Bible group so that they could target and discriminate against our soldiers," he notes.


Pentagonin neuvonantajalla ei ole faktat hallussa. Sotilastukikohdassa ei ollut Al Jazzeeran kuvausryhmä, vaan yhdysvaltalainen dokumenttikuvaaja. Valittaminen ei muuta ohjesääntöjä, jotka on laadittu sotilaiden suojelemiseksi.

Todennäköisesti asiasta kuullaan vielä lisää.

13.5.09

Selvä todiste avaruusolennoista

Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä-blogissa voi jälleen nauttia kirjaimellisesti uskomattomasta kamasta.

Olet varmasti ihmetellyt miten tämä sotaisa ihmiskunta on onnistunut välttämään ydinsodan. Se on oikeasti ollut lähellä pari kertaa. Onneksi galaktinen liitto valvoo ihmiskuntaa. Samalla se pitää salaisen maailmanhallituksen kurissa. Sen saman maailmanhallituksen joka asettaa kaikki presidentit, kontrolloi mediaa ja säätää lait. Avaruusolentojen kontaktihenkilö Alex Collier sai kuulla jännittävästä tapahtumasta. Tuo salainen maailmanhallitus yritti pommittaa atomipommeilla viattomia ihmisiä. Tarkoituksena pienentää populaatiota. Mutta taivaan kiitos, galaktinen liitto tuli väliin.

Collier ei kerro missä ja miten on estetty kenen ydinpommi, mutta se ei häiritse foliopipoja. Se tapahtui. Ja varmasti se tapahtuikin, sillä emme ole havainneet ydinräjähdyksiä viime viikkoina. Kiitos, galaktinen liitto!

Haluan samalla kertoa omista kokemuksista uuden Dino-be-gone vakuutuksen toimivuudesta. Kun kuulin tästä ensimmäisen kerran, niin en millään tahtonut uskoa sitä todeksi. Kokeilumielessä kuitenkin annoin luvan asentaa hirmuliskokarkoittimen eteiseen. Ensimmäinen kuukausi oli maksuton. Enkä nähnyt yhden yhtä Allosaurusta tai Sinosauropteryxiä. Nyt pidän pedot loitolla 40 eurolla kuukaudessa. Suosittelen.