8.11.10

Aaveita hautausmaalla

Kävin tarkastamassa Toijalan hautausmaan. Ei näkynyt aaveita. Vasta kotona huomasin valokuvasta, miten pääni päällä leijailee jotain paranormaalia.Onko kuvassa ektoplasmaa, skeptikkoa ahdisteleva aave, vai jotain muuta?

22 comments:

Jussi M. said...

Kytevä kynttilä tai tulitikku? Setäni hautajaisissa tuli ulkokuvissa samanlaisia energia palloja, mitä Derren Brown tutkii sarjassa esiteltiin. Kyseessähän on salamavalon heijastuminen usvasta.

Acipenser said...

Tupakoiko skeptikkomme?

tyy said...

Kääntämällä kuvaa 90 astetta vastapäivään, croppaamalla ja terävöittömällä sitä photoshopissa näkee selvästi mitä kuva esittää. Mitään manipulaatiota ei tarvitse tehdä.

Tuollainen ei voi syntyä satumalta.

Sattummaa tuskin on myöskään se, että kuva on otettu juuri hautausmaalla.

Paholaisen Asianajaja said...

Skeptikkonne ei tupakoi. Photoshoppia ei käytetty kuvaan.

Anonymous said...

Sehän on ilmiselvä Jeesus.

tyy said...

Ei tietenkään ole shopattu koska on selvästi autenttinen kuva paranormaalista liikehdinnästä.

Tämän näkee kuitenkin entistäkin selvemmin jos vähän shoppaa.

Sol said...

Kuvan ottaneen henkilön hiukset heilahtaneet tuulessa eteen?

Paholaisen Asianajaja said...

Hiukset eivät heiluneet. Yöllä ei tuullut yhtään. Pari astetta pakkasta.

Tomi said...

Eiköhän nuo ole tiivistynyttä uloshengityksen kosteutta.

RH said...

Muutama otos lisää, niin saadaan Jeesuksen lisäksi kaikki muutkin kuvaan :)

Paholaisen Asianajaja said...

Tiivistynyttä uloshengitettyä kosteutta? Juuri tuollaista selittää epätoivoinen ihminen, tai kuten saamani palaute valaisee:

On surullista, että ihminen kuvittelee rajoittuneiden viiden aistinsa avulla hahmottavansa maailman ja totuuden. Näemme kaikesta maailmassa olevasta värähtelytasosta n.10 prosenttia ja valoakaan emme suoraan, vaan esineisiin ja asioihin kohdistuvan valon, alhaisen taajuuden. Eläimetkin aistivat maailman paljon tarkemmin ja saattavat omata aisteja, joista ihmisellä ei ole mitään käsitystäkään. Silti ihminen loputtomassa ylpeydessään ja frontaalilohkoon nojaavalla 'älyllään' kuvittelee ymmärtävänsä maailmankaikkeuden. Mitä muuta trendikäs uusateisti on, kuin kolmannessa ulottuvuudessa elävä rajoittunut ja tynkä suuruudenhullu, joka ei käsitä edes antimaterian ideaa. Naura vaan vatsasi kipeäksi Jumalan idealle. Hän säälii sinua loppumattomalla rakkaudellaan. Katselet varjoja, vain varjoja..

Tomi said...

PA mistäs sait noin ystävällismielisen ja valaisevan palautteen ?

Sol said...

Tässähän pidetään hulluja jännityksessä. Teen uuden arvauksen, että valonlähde (salamavalo todennäköisesti, ellei tuossa ole katulamppua lähellä) on heijastunut linssin epätasaisuudesta. Kuvattava kohde ei vaikuta tärähtäneeltä :)

Paholaisen Asianajaja said...

Palaute tupsahti Jumalainen viisaus-osioon.

Dom de Lidom said...

Pa:n saamassa viestissä puhutaan todellisuudesta, jota ihmisen viisi aistia eivät tavoita.

Ihmisellä on muuten kuusi aistia ihan ei-paranormaalisti ja lääketieteellisesti ajatellen. Osaako joku luetella nämä kuusi maallista aistia?

Tomi said...

Dom de lidom, eikö niitä ole seitsemän, tasapaino- ja lihasaisti, tavanomaisten viiden lisäksi.

MrrKAT said...

"Photosoppaus" eli tarkemmin Paintshopproppaus paljasti että se on vinoviirusilmäinen ufo-kirurgi suumaskin kanssa valmiina abduktoimaan PA:n. Taikakaluna maskin alla roikkumassa katkennut pieni luu.

Mutta se paljasti myös että
Canon Powershoft SX200 IS valotti 0.2 sekuntia polttovälinä 5 mm, F 3.4. Aika pienellä aukolla 1.5mm.
Todennäköisesti se voisi olla valuva kosteuspisara linssin ulkopinnalla tai tuntumassa (oksassa?), katkenneen oksan murunenkin mukana venyttämässä pisaraa.

Rukkasen märkä sormikin siinä olisi voinut olla mutta en saa järkeiltyä siihen järkevää heijastusta.

Rami said...

Mielestäni nyt unohdetaan oleellinen asia: Paikka, joka on hautausmaa eli hautuumaa.

Kyseessä on rauhaton sielu joka vaeltelee tuskissaan ja odottaen tuomiopäivän tuloa, jolloin tuomitaan elävät ja kuolleet.

dom de lidom said...

Tomi, joo. Ne voidaan laskea noin, joissakin lähteissä kaksi viimeksi mainitsemaasi luetaan yhdeksi aistiksi; siten voidaan puhua kuudesta tai seitsemästä aistista tai jopa kahdeksasta aistista, jos mukaan otetaan proprioseptiivinen aisti eli asentoaisti. Se muuten onkin metkaa, jos se ei toimi, kuten tietyissä aivovaurioissa voi käydä. Pitää erikseen tarkistaa, missä asennossa esim. oma jalka on.

dom de lidom said...

Aaa, mainitsitkin jo lihasaistin jolla viitannet proprios....aistiin.

Anonymous said...

Ettei olisi kosteuden, salaman ja hämähäkin kutoman verkon aikaansaama hieno ilmiö?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Antimaterian idea on fysiikkaa. Fysiikka taas tutustuu monenlaiseen ihmiselle "yliaistilliseen". Skientisti ei luota vain omiin aisteihinsa. Ja voi ymmärtää antimaterian idean.

Sen sijaan, jos jokin asia on todella ihmisen havaintojen ulkopuolella, niin miten paranormaalikot tietävät siitä? He puhuvat värähtelyistä ja muusta joka on ikään kuin selitys heidän kokemuksilleen. Miten tästä värähtelystä on saatu se tieto, jos se on ihmisen käsityskyvyn ulkopuolella?

Eikö juuri tämä ole suuruudenhulluutta? Koetaan että on tietoa ja erityiskykyjä. Paranormaalien kykyjen boostaaminen on jotain jota minäkin tein lapsena - kun kuvittelin itseni leikeissä teräsmieheksi tai turtlesiksi.