24.9.09

Ray Comfort murskaa evoluutioteorian

WorldNetDaily esittelee Ray "Banaani" Comfortin Nothing Created Everything kirjaa. Comfort on aikaisemmin tuhonnut ateismin ja evoluution banaanin avulla. Nyt hänellä on uusi argumentti, jolla voi ovelasti johdatella uhri paljastamaan sisäinen suunnitteluun uskominen. Varmuus tempun toimimiseen on kova, sillä jutun otsikkona on:

Exposed: The scientific impossibility of evolution
'Nothing Created Everything' a surefire way to debunk atheism"All you have to do," Comfort told WND, "is push them into a corner and say, 'So, you're an atheist?' 'Yep.' 'So you believe that nothing created everything, a scientific impossibility?' And they'll say, 'Well, no.' 'So you believe something created everything?' And they say, 'Well, yeah. Something did, obviously.' 'So you're not an atheist?' 'OK, I'm not an atheist.'

"'This something you believe created everything," Comfort continued, "do you think it was intelligent? I mean, could you create a bird or a flower or a tree or a blade of grass from nothing?' And they'll say, 'No, I can't do that.' 'Well, is this something you believe created everything intelligent?' And they'll say, 'Obviously.' And I'll say, 'Congratulations, you've just become an anti-science, knuckle-dragger in the eyes of our learning institutions, because you believe in intelligent design.'"


Ei toiminut minuun. Mutta ehkä en ymmärrä Comfortin logiikkaa. Ateistina näen, että kaikki tapahtui luonnonlakien mukaan singulariteetista tähän päivään saakka. Se miten maailmankaikkeus muuttui vuosimiljardien aikana, ja planeettamme muovautui elämälle suotuisaksi, ja elämä ilmestyi & kehittyi ihan ilman tietoista älykkyyttä. Kaikki ateistit eivät tulkitse asioita näin, mutta tämä taitaa olla yleisin versio. Se miksi Comfortin talutushihna päätyy väärään paikkaan on älykkyyden määrittely.

Mistä kaikki alkoi? Mikä aloitti kaikkeuden?

Noihin vastaaminen johdattelee ateistin uskovaiseksi, jos hän vastaa jonkin aiheuttaneen maailmankaikkeuden. Tuo jokin määritellään älykkääksi, sillä eihän muuten voisi olla näkemäämme monimutkaisuutta. Jos se jokin oli jollakin tapaa älykästä, niin ateistin täytyy oikeasti uskoa luojaan. MOT.

Comfort soveltaa määrittelykikkailua. Se ei kanna loppuun asti.Kun minulta kysytään mikä aiheutti sen singulariteetin paukahtamisen maailmankaikkeudeksi, niin vastaan "ken tietää?"

Älykkyyden määrittely on ollut hankalaa myös IDeisti William Dembskille (osa 2).

Comfort väitteli thunderf00tin kanssa. Siinä tuli sattumalta esiin aivan sama argumentti heti kättelyn jälkeen (2:36). Jos kestät niin katso kaikki kymmenen osaa. Haastattelussa tulee esiin kaikki Comfortin treenaamat täkyt. Samalla opit, että Comfortin mielestä Jumala tekee sateen. Lisäksi hän tietää, että kuoleman jälkeen on elämää, sillä suurin mahdollinen auktoriteetti on ilmoittanut asian olevan niin.

Comfort on tietenkin halukas väittelemään Richard Dawkinsin kanssa. Väittelyssä voisi pelastaa Dawkinsin sielun. Kuten hän teki tälle teinipojalle.

"Now that [Dawkins]'s in his 60s, it won't be long until he goes to meet his maker," Comfort said. "And I want him to think deeply before he passes into eternity, because he is of worth to God and to me."


Mutta Dawkins ei suostu sijoittamaan aikaansa Comfortin kanssa väittelyyn. Comfort sanoo, että hän on onnistunut muuttamaan monen ateistien mielen jopa minuuteissa. Kääntyminen on jopa onnistuttu taltioimaan videolla. Olisi kiva nähdä sellainen video. Edelliset katuväittelyt Comfortin ja ateistin välillä ovat päätyneet hieman erilailla kuin WoldNetDailyssä mainostetaan.

Toinen Comfortin vakiotemppu on saada vastapuoli tunnustamaan, että hän himoitsee naisia. Kun mies lopulta punastellen myöntää tämän, niin Comfort toteaa syntisen olevan heti velkaa Jumalalle. Velan voi maksaa vain Jeesuksen kautta.

Anteeksi. Yksi pikainen kysymys. Hengitätkö ilmaa?

Kyllä.

Ilma on Zeuksen luomaa. Olet velkaa kaikesta käyttämästä ilmasta Zeukselle! Miten aiot maksaa velkasi?

Mutta en edes usko Zeukseen!

Ei sillä ole väliä. Rikot hänen lakeja. Ei auta vaikka kiellät totuuden jonka minä tiedän.


Ja niin edelleen.

7 comments:

Jonii said...

Taisin ruveta uskomaan Zeukseen.

Michael said...

Taisin juuri ruveta uskomaan perjantain kunniaksi viininjumala Dionysokseen.

Mikko said...

Haaskasin juuri palttiarallaa sata minuuttia ainokaisesta elämästäni pistosuojatuimpaan umpiluupäähän ikinä. Kaikki, mitä thunderf00t sanoi, näytti banaanimiehellä menevän suoraan toisesta korvasta ulos.

Taidan minäkin kuulla Dionysoksen viekoittelevan kutsun nousevan kuin kukan hiljaisuuden keskeltä.

henwli said...

Itse asiassa "oletko ikinä hengittänyt Jumalan sinulle armossaan lahjoittamaa ilmaa" kuuluu Comfortin ja kohorttien vakiorepertuaariin.

Itse olen viime aikoina nauttinut edellämainitun Magnum Opuksesta, "You Can Lead an Atheist to Evidence, But You Can't Make Him Think".

Ei millään pahalla, mutta typerin kirja mitä olen ikinä lukenut. Ja olen lukenut Ken Hamin opuksia. Comfort tarjoili näitä blogillaan ilmaiseksi halukkaille, ja mokoma lähetti minulle vahingossa(?!) kaksi! Molemmat vielä aidolla Ray Comfort -nimmarilla! I'm so proud!

Paholaisen Asianajaja said...

Hewli, mitään mahiksia ostaa se toinen opus? Se olisi mitä mainioin lisäys kokoelmaani.

henwli said...

Annoin itse asiassa toisen siskolle, mutta se aiheuttaa kuulemma lähinnä aggressivista verenpaineen heittelyä, joten saattaisin saada sen jollekin joka... eh... arvostaisi sitä enemmän.

Äläkä edes puhu ostamisesta, ei tästä viitsisi rahaa pyytää. Voin pistää kirjeenä tulemaan ja vaikka ruikuttaa jos postimaksu kirpasee liikaa. Jos käytät rätkälettä blogin sisällön tuottamiseen, siinä on korvausta tarpeeksi.

Osana anti-älyllistä kampanjaansa Comfort jakaa uusia (joskus vanhojakin) kirjojaan kaikille halukkaille epäuskovaisille. Näistä saa hujua hänen blogiltaan. Jota ei siis kannata lukea.

Jostain syystä hän ei ole vastannut kyselyihin tästä kirjasta, jonka hän julkaisi hyvän aikaa sitten. Siinäpä aarre olisi!

Mutta siis, ajatus harhailee... Lähetä äklöpostia (osoite profiilissa) niin sovitellaan tarkemmin. Mukaan voisi lähtä myös piskupokkari "The Atheist Bible", jos kiinnostaa, niitäkin tuli kaksi *shrug*.

MrrKAT said...

Ohjelmistovirhe pysäytti videoiden katsomisen alkuunsa, joten en tiedä toimisiko, mutta koittaisin viedä huomion ihan muualle kuin vakiovastineet/Raamattu. "Ilmat pihalle" efektiä. (Yhtä yllättävää kuin hmm jokin naurettava typerä temppu miekkailussa jolla sitten voitetaankin vastustajan tuijottaessa äimän käkenä).


-ottaisin kohteeksi jonkin konreettisen esineen huoneesta, veisin ajatukset kokonaan pois Raamatusta
-ilma, jota hengität, sisältää Herran lahjoittamana joka henkäykselläsi kymmeniä paitsi Jeesuksen myös darwininkieltäjien Hitlerin ja Stalinin viimeisten henkäysten happimolekyylejä.. miltäs maistuu, erotatko Jumaluuden ?...et ? ET ! ...

jne. ;D