6.3.11

Imaami pulassa evoluution hyväksymisestä

Tohtori Usama Hasan puhui hyväksyvään sävyyn evoluutioteorian ja islamin sullomisesta samaan pääkoppaan. Middlesexin yliopistolla fysiikasta luennoiva tohtori on myös imaami. Tammikuussa Hasan puhui evoluutiosta Masjid Tawhidin moskeijassa. Hän selitti, että evoluutioteoria ei ole välttämättä ristiriidassa islamin kanssa. Näin ajattelevat monet tiedemaailmassa työskentelevät muslimit. Akateeminen koulutus ei välttämättä tuhoa uskontoa. Tieteen tulokset ovat hyväksyttävissä, kunhan niistä annetaan kunnia Allahille.

Kaikki eivät tykänneet Hasanin luennosta. Luennon aikana yksi mies käveli hänen luokse ja sanoi "Sinä olet luopio ja sinut pitäisi tappaa". 50 miehen protestoiva joukko jakoi myös esitteitä, joissa Darwinismin julistettiin olevan jumalanpilkkaa. Niissä toivottiin apostaattien teloittamista.

Moskeija on Hasanin suosikki paikkoja, joten hän haluaisi luennoida siellä toistekin. Hän toivoo, että positiiviset kokemukset tieteen popularisoimisesta pitävät jäsenet kiinnostuneina. Suureksi harmikseen Hassan on myös erehtynyt toteamaan, että musliminaisilla on oikeus pitää hiukset esillä julkisella paikalla.

Moskeijan johtokunta kuitenkin päätti, että Hassan menettää paikkansa moskeijan varapuheenjohtajana. Evoluutiomyönteiset puheet eivät sovi Saudia-Arabiasta maahan tulleille ortodoksisille uskonoppineille.

Toisaalla ei tykätä siitä, että Lepakkomiehen apuna hyppii musulmaani.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Batman's Muslim Sidekick
www.thedailyshow.com
Daily Show Full EpisodesPolitical Humor & Satire BlogThe Daily Show on Facebook

No comments: