17.3.11

Phiten - huuhaata Japanista

Selasin tänään uutta Fonectan puhelinluetteloa. Siellä tuli vastaan Phitenin mainos. Sivun kokoisessa mainoksessa kehutaan Phitenin kehittämää ainutlaatuista teknologiaa. Japanilaiset taiturit ovat onnistuneet luomaan mikroskooppisen pieniä titaanihiukkasia, joita on lantrattu veteen. Tätä titaanivettä (Aqua Titan) käytetään erilaisten tuotteiden valmistusprosessissa. Titaani ei lähde pois tuotteista kulumalla tai pesemällä. Näiden tuotteiden huuhaa-elementti on kovin tuttu, kun vertailemme mainoslauseita vaikkapa hologrammitarroilla varustettujen PowerBalance-rannekkeiden vastaaviin mainoksiin.

"Phiten tuotteiden käyttö tukee luontaista kehon ja mielen rentoutumistilaa. Lisäksi tuotteemme voivat auttaa sinua maksimoimaan potentiaalisen energiasi ja voimasi."


Kuten PowerBalance, myös Phiten markkinoi korujaan sporttistaroilla. Yhdysvaltalaiset baseball-pelaajat ja monet muut ovat kehuneet suorituskykyä lisäävää korua. Suomalaisessa mainoksessa komeilevat maskuliinisesti golf-ammattilainen Sergio Garcia ja tennis-ammattilainen Lleyton Hewitt. Jos heidän poseeraukset eivät vakuuta ostajaa, niin viimeistään anonyymit anekdootit sinetöivät kaupankäynnin.

"Olin joulukuussa Honolulun maratonilla ja tutustuin japanilaisten osastolla näihin Phiten tuotteisiin ja ilokseni huomasin, että näitä saa myös Suomesta. Hienoa! Ovat tehokkaita."


Ja klassinen anekdootti:

"En yleensä usko tällaisiin tuotteisiin, mutta nyt täytyy. Kiitti vinkistä ja hyvää kesää."


Suomessa tuotteita myy Pedersen Collection. Heidän sivuiltaan voit selata minkälaisia titaanikoruja on tarjolla. Lumevaikutusta on myynnissä hieman alle kahden kympin.

Phitenin keksi japanilainen vaihtoehtohoitaja Yoshihiro Hirata vuonna 1983. AquaTitanilla kyllästetyt korut reagoivat kehon hermoratojen kanssa, vakauttaen elektronien virtausta soluissa. Väsynyt keho ei välitä hermoimpulsseja nopeasti. Phiten teknologia auttaa! Ionisoiduista titaanikoruista lähtee turvallinen määrä ionisoivaa säteilyä, joka reagoi hermojen kanssa. Ja niin edelleen.

Satunnaistetut ja tupla-sokkoutetut kokeet Phiten-korujen tehosta verrattuna lumerannekkeisiin ovat vieläkin suorittamatta maailmalla. Kaikenlaista muuta on kyllä keritty testaamaan.

9 comments:

Anonymous said...

Ei "heidän sivuilta", vaan "heidän sivuiltaan".

Anonymous said...

Ei titaanilla mitään tollasia vaikutuksia ole!

Kyllä sen pitää kunno californiumia olla! Varmasti on tuntuva ero!

Anonymous said...

Tunnen ionisoivan ja ionisoimattoman säteilyn käsitteet, mutta ionisoitu säteily on uusi tutttavuus. Miten ne japanilaiset ovat sellaista saaneet aikaan?

Gmon

Paholaisen Asianajaja said...

Possessiivisuffiksi fiksattu, kiitos huomautuksesta.

Luin lisää Phiten-tietoa. He valmistavat myös AquaGold, AquaSilver ja AquaPalladium materiaaleja. Jokaisella on omat terveysvaikutuksensa. Ja tyytyväisiä asiakkaita riittää. Unbelievable.

Paholaisen Asianajaja said...

Tunnen ionisoivan ja ionisoimattoman säteilyn käsitteet, mutta ionisoitu säteily on uusi tutttavuus. Miten ne japanilaiset ovat sellaista saaneet aikaan?

Minun mokani. Kaikella todennäköisyydellä se onkin "ionisoivaa säteilyä", vaikka on pienen pieni mahdollisuus sille, että Phiten on kehittänyt vaihtoehtoisen version kemialle ja fysiikalle.

Tomi said...

Ionisoitu säteily tarkoittanee tietenkin, että säteily sisältää lähinnä ioneja, kuten alfa-hiukkasia, protoneita tai raskaampia ioneja.

Anonymous said...

Minun mokani. Kaikella todennäköisyydellä se onkin "ionisoivaa säteilyä", vaikka on pienen pieni mahdollisuus sille, että Phiten on kehittänyt vaihtoehtoisen version kemialle ja fysiikalle.

Ne keksii ja kehittää muutenkin kaikkea kummaa siellä Japanissa, että voisin jopa uskoa Phitenin kehittäneen ionisoidun säteilyn, mitä se sitten olisikaan. En kyllä itse haluaisi ihollani pitää jatkuvasti ionisoivaa säteilyä emittoivia aineita (titaanin radioaktiiviset isotoopit näyttävät olevat beeta- ja positroni emittereitä), vaikka ei myyntilupaa sellaiselle tuotteelle kuitenkaan saisi, mistä saa niin suuria säteilyannoksia että niillä olisi jotain vaikutusta.

Gmon

Paholaisen Asianajaja said...

En kyllä itse haluaisi ihollani pitää jatkuvasti ionisoivaa säteilyä emittoivia aineita (titaanin radioaktiiviset isotoopit näyttävät olevat beeta- ja positroni emittereitä), vaikka ei myyntilupaa sellaiselle tuotteelle kuitenkaan saisi, mistä saa niin suuria säteilyannoksia että niillä olisi jotain vaikutusta.

Olet unohtanut vaihtoehtohoitojen nyrkkisäännön. Kun vaihtoehtoterapeutti suosittelee jotakin säteilyyn liittyvää, niin se on turvallista säteilyä. Kun lääkäri suosittelee jotakin säteilyyn liittyvää, niin se on vaarallista säteilyä.

Anonymous said...

Näitähän nousee kuin sieniä sateella.
Nyt joku ahkera tutkiva journalisti selvittämään löytyykö taustalta jopa samoja henkilöitä?