13.3.11

Rokottamattomat VS Rokotetut

Deutsches Ärzteblatt International julkaisi tuoreen tutkimuksen rokottamattomien ja rokotettujen lapsien eroista. Se on juuri sellainen vertailu, jota rokotevastustajat ovat vaatineet. Se on kuulemma ainoa keino tietää onko rokotteista mitään hyötyä. Tai ehkä rokotteet olisivat jopa haitallisempia lasten terveydelle?

Tutkimuksessa löytyi ratkaisevia eroja. Tutkijat vertailivat 1 - 17-vuotiaiden potilastietoja kolmen vuoden ajan. Tietojen avulla pystyttiin vertailemaan rokotteilla ehkäistävien tautien yleisyyttä, kuten myös tulehdus- ja atooppisten tautien yleisyyttä lapsissa. Tulehdustautien tarkkailu oli kontrolliryhmä niille taudeille, joita vastaan otetaan rokotteita. Jotta tuloksissa olisi mahdollisimman vähän vinoutumaa, vertailussa ei käytetty maahanmuuttajaperheiden lapsia (rokotuskortit eivät ole luotettavia).

Tulokset eivät ole yllättäviä niille, jotka ovat perehtyneet edellisten vuosien rokotetutkimuksiin. Rokottamattomilla lapsilla oli huomattavasti enemmän juuri niitä tauteja, joita olisi voinut ehkäistä rokotteilla. Kun vertailtiin tulehdustauteja (joita vastaan ei ole rokotteita),ei rokottamattomien ja rokotettujen lapsien välillä ollut eroja. Samoin atooppiset sairaudet olivat yhtä yleisiä. Ne yleistyvä iän myötä, kuten on odotettavissa.

Eikä siinä vielä kaikki! Tutkijat vertailivat myös muiden tautien yleisyyttä rokottamattomien ja rokotettujen välillä: keuhkoputkitulehdus, keuhkokuume, korvatulehdus, sydäntaudit, anemia, epilepsia ja ADHD. Jos näistä löytyisi eroja rokotettujen ja rokottamattomien välillä, niin rokottaminen voisi vaikuttaa jotenkin lasten luonnolliseen immuunijärjestelmään.

Näiden tautien yleisyydestä ei löytynyt mitään merkittävää eroa.

Saksalaiset löysivät vain 94 varmasti rokottamatonta lasta. Yhteensä tutkimukseen osallistui 13 453 lasta. Koska rokottamattomia löytyi noin vähän, on äärettämän vaikeaa todeta mitään niistä taudeista, joiden yleisyys on luokkaa yksi sairastuminen yli sadasta lapsesta. Kuitenkaan tiedoista ei pomppaa esiin mitään selvää vaara, joita rokottaminen aiheuttaisi lapsille.

4 comments:

Sanna said...

Kaipa ne vastustajat tästäkin tutkimuksesta löytää jotain, minkä perusteella jättävät tiedon huomiotta. Jossain on vaikka rahaa tai muuta.

Aiemminkin mainitsemasi Magneetti- lehti sen kun jatkaa samalla propagandalinjalla... ainakin kahdessa viimeisimmässä on rutkutettu rokotuksista.

Matoisa-Lankku said...

Tässä Oracin blokkauksessa
http://scienceblogs.com/insolence/2011/03/for_the_anti-vaccinationists_out_there_t.php
tai siis sen kommenteissa, on esitetty about kaikki rokotevastustaja-argumentit miksi tämäkin tutkimus on täysin kelvoton ja niin edelleen. Sinänsä hauska kommentointiketju jossa Jay "McCarthy:n lempilääkäri" Gordon myöntää olleensa väärässä kun uskoi aikoinaan Wakefield-tutkimuksen tuloksiin, nyt on sitä mieltä että siinä oli liian vähän potilaita (mitään muuta vikaa siinä ei ollut). Jo tuon takia kanntti lukea kommentit :-).

No, rokottamattomien ryhmä on pieni, siitä ei pääse yli eikä ympäri, mutta kertoo tuo nyt sentään jotain.

Anonymous said...

Meidän tyttöön ei ole rokotteita laitettu eikä ole sairastanut kun pientä yhden päivän kestävää nuhaa. Ystäväni lapset ovat kaikki rokotukset saaneet ja ovat sairaita melkein joka päivä. Joten uskon että taas on tehty tutkimus jonka tarkoitus on vain saada ihmiset rokottamaan lapsensa. Hyväksyttekö eläinkokeet? jos ette niin miten voitte hyväksyä sen että lapsianne käytetään testieläiminä uusia rokotuksia testatessa?

Paholaisen Asianajaja said...

Ah, anonyymi anekdootti, me tapaamme jälleen.