21.3.11

Sana sunnuntaille: Seksuaalivähemmistö

Luulet eläväsi modernissa maailmassa täällä Suomessa, mutta seuraavanlainen keskustelu on aivan liian yleistä perheissä. Nuori ihminen on vasta aristavasti selvillä siitä mitä hän haluaa elämässään. Tai hapuilee seksuaalisuutensa suhteen.

Poika aloittaa keskustelun vanhempiensa kanssa.

"Isä, toinen isäni, minä- minä taidan tykätä tytöistä..."

Alfaurokseksi itsensä nostanut isä kohahtaa.

"Hetkinen, kerros nyt vähän tarkemmin. Varmasti tarkoitit, että tykkäät myös tytöistä?"

Poika nielaisee ja vastaa.

"Ei, isät. Tarkoitin sitä, että o-olen h...heter-"

Isät keskeyttävät yhdessä.

"EI JUMALAUTA!"

Poika kerää viimeiset rohkeutensa rippeet.

"Totta se on! Minä rakastan naisia ja vain naisia. Haluan vain yhden tyttöystävän ja säästää seksin avioliittoon!"

Tässä vaiheessa pojan homovanhemmat ovat punaisena raivosta.

"Me ei viety sua turhaan niihin Pride-paraateihin. Me ei ostettu sulle turhaan Sex in the City-dvd kokoelmaa ja niitä Ricky Martinin levyjä. Me kasvatettiin sut homoks ja sä olet homo! Mitä meidän kaveritki Setassa oikein sanoo, kun ne saa tietää tästä? Hä!

Tilanne päätty aina samalla tavalla. Viaton heteronuori häädetään pois kotoaan, kun vanhemmat eivät hyväksy lastensa valitsemaa seksuaalisuutta.

Kristillinen Nuotta -lehti tarjoaa neuvoa ja apua eksyneille nuorille. Uusi Älä alistu! -kampanja on kuin tehty tilauksesta heteronormatiivisuuttaan etsiville ihmisille. Tietenkin vain Jumalaan uskoville heteroille. Täytyy näet kuitenkin muistuttaa, että tämä kampanja ei ole suunnattu niille heteroille jotka ovat ateisteja.

Älä alistu! -kampanjassa lähdemme siitä, ettei ajan henkeen pidä mukautua. Haluamme kannustaa ja rohkaista juuri sinua etsimään kestäviä ratkaisuja elämäsi suuriin kysymyksiin yleisen mielipiteen sijaan Raamatusta. Kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta.


Miksi Älä alistu! sitten luotiin (pun totally accidental)? Kuka alistuu ja kuka sortaa?

Ryhmäpaine, valtamedia, yhteiskunta. Ajattele näin, käyttäydy näin, ole tätä. Kolme asiaa, jotka haluavat kertoa sinulle, millainen sinun pitäisi olla. On helppoa alistua määrittelemään oma identiteetti yleisen mielipiteen, omien elämänkokemusten ja sisäisten tuntemuksien mukaisesti. Kysy kuitenkin itseltäsi, onko se vapautta, että saat täysin vapaasti olla kaikkien ulkopuolisten vaikutteiden pommitettavana ja vapaasti tulla juuri sellaiseksi, kuin maailma sinut sattuu muokkaamaan? Onko se vapautta, että saat tehdä juuri niitä valintoja, joita ympäristösi haluaakin sinun tekevän? Onko se vapautta, että yleinen mielipide on yhtä kuin totuus?


Eihän se ole vapautta. Ainoa oikea vapaus löytyy jostain muualta. Vain noudattamalla tarkasti ja tunnolisesti (HUOM: Ei orjallisesti) Raamatun asettamia ohjeita (HUOM: Ei kieltoja tai lakeja) pääset vapaaksi alistumisen ikeestä. Kyllä, valitsemalla itsellesi heteroelämän olet kestävien ihmissuhteiden parissa.

Kannat mukanasi arvokkaita Jumalan lahjoja, kuten tunteita, seksuaalisuutta, kaipuuta, unelmia, toiveita ja ennen kaikkea elämää! Sinun ei siis tarvitse määritellä identiteettiäsi ihmisten mielipiteiden perusteella,


Ei myöskään omien mielipiteidesi perusteella. Sinua paljon viisaampi olento on jo sanellut mikä on paras tapa elää.

koska Luojasi haluaa lahjoittaa sinulle todellisen identiteettisi yksin armosta, ilman omia tekojasi.


Tuo todellinen identiteetti voi aluksi tuntua vieraalta, mutta muista minkälainen menestystarina Luojalla ja Raamatulla on ollut.

Jumalan antama identiteetti perustuu aina Raamattuun, Jumalan erehtymättömään ilmoitukseen suhteestaan sinuun. Toisaalta monet Raamatun opetuksista ovat selvästi vastoin sitä, mitä nyky-yhteiskunnassa usein pidetään oikeana ja vääränä.


Esim. nykyään teollisuusmaissa ei avoimesti suositella orjuutta, eikä naisten kohtelua esineinä katsota hyvällä. Eikä nykyään haluta paistaa leipää ihmisen ulosteissa poltetulla liekillä (Hes. 4:9).

Jos siis pohdit vaikkapa elämäsi tarkoitusta, seksuaali-identiteettiäsi tai tulevaisuudennäkymiäsi, älä alistu ihmisten yrityksiin painostaa sinua elämään Raamatun vastaisesti, äläkä anna ihmisten määritellä identiteettiäsi.


Sen sijaan sinun pitäisi antaa ihmisten yrittää painos-, siis suositella, sinulle Raamatun mukaista elämää.

Älä alistu! -kampanja antaa äänen Annille (nimi muutettu heterouteen liittyvän häpeän takia).Anni ei vielä ollut uskossa, vaan taisteli homojen oikeuksien takia. Hän ei myöskään tykännyt kirkon menosta. Lukiolaisena Anni seurusteli tytön kanssa. Heille tuli ero, mutta tauon jälkeen hän ihastui uudelleen samaan tyttöön. Hän ajatteli rakastuneensa tyttöön. Mutta Anni sai uudelta tuttavalta apua. Uusi tyttö antoi neuvoja ja tukea. Kuin kulman takaa tämä tulokas kysyi saisiko hän rukoilla Annin puolesta. Rukoushetki käänsi Annin uskoon. Hän päätti seurata Jeesusta, joten naisten perään kuolaaminen loppui. Anni haluaa olla hetero. Seurustelukumppanina ollut tyttö suuttui päätöksestä. Onneksi Anni pääsi eroon tyttöihin kohdistuvasta vetovoimasta vain kuuden kuukauden taistelun jälkeen. Enää hänen mieleensä ei tule vääränlaista ihailua naisia kohtaan.

Anni on ollut kolme vuotta umpihetero ja nykyään onnellisesti kihloissa pojan kanssa!

"Jos joku murhaaja pystyy tekeen parannusta, niin miksei joku homoki?"


- Anni

Niinpä. Muistakaa, ettei heteroudessa ole mitään hävettävää. Nuotta -lehti haluaa herättää keskustelua kampanjoimalla konservatiivisten heterokristittyjen puolesta. Lehti onnistui tavoitteessaan. Keskustelu pääsee alkuun, kunhan vaikkapa tuo Annin youtubevideon kommentointi muuttuu hieman vapaammaksi.

14 comments:

Arhi Kuittinen Finnsanity said...
This comment has been removed by the author.
Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Kristillinen varotoimenpide väärille seksuaalisille yllykkeille

http://s-ak.buzzfed.com/static/enhanced/terminal01/2011/3/18/15/enhanced-buzz-32477-1300477723-28.jpg

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Tämäkin aisantuntijaorganisaatio tarjoaa palveluita seurakunnille

ASLAN

http://www.aslan.fi/archives/103

- paljastavaa
homofoobista "logiikkaa"

Anonymous said...

Kaappihetero siitä Annista tuli kummiskin!

Anonymous said...

No onhan se selvää että jos homous sallitaan, niin kaikkihan ryhtyis heti homoiksi. Se on vähän niin kuin tupakan poltto, sitä ei saa aloittaa liian nuorena, muuten siihen voi jäädä kiinni.

Homous on tarkoitettu vanhoille äijille, joilla on jo lapset, vaimo ja pari exää päälle. Esim Berlusconi, kuka uskois tuota miestä homoksi? Alaikäiset huorat on täydellinen kulissi kristilliselle tosi homolle, ihan niin kuin papin virka.

Miksi luulet että pappien siveyteen naimattomuus on alunperin liitetty? Ei Juutalaiset Rabit mitään naimattomia ollu. Nehän oli juuri niitä yhteisön merkkihahmoja, joilla oli eniten vaimoja.

Anonymous said...

Koska jos joku homokin pääsee eroon siitä, kai sitten heterotkin voi muuttua?

MrrKAT said...

Arkkipiispa Kari Mäkinen näyttäisi sanoutuvan jo tuosta irti kuten myös Nurmon srk:n pastori Henna Salo.
"Salo sanoo aikovansa varmistaa, että kaikki hänen seurakuntansa nuorisotyön yhteistyö herätysliikkeiden kanssa loppuu kampanjan takia."


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110487-homovastainen-kampanja-kauhistuttaa-%E2%80%93-%E2%80%9Dei-kai-tahan-kayteta-julkisia-varoja%E2%80%9D

Anonymous said...

Seuraava kampanja on: valkaisuaineella eroon tummasta ihonväristä. Maahanmuuttaja, älä alistu yhteiskunnan paineisiin hyväksyä kaikenlainen erilaisuus. Ole samanlainen, ole valkoihoinen!

MrrKAT said...

Nuotan + co kuolinkamppailua ?

YLE: Uskonnollisuus katomassa
"Tutkimus: Uskonnollisuus katoamassa monista maista
..
Uskonnollisuus näyttää olevan katoamassa yhdeksästä maasta, myös Suomesta. Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa uskonnollisen käyttäytymisen katoamista ennustettiin matemaattisella mallilla. Tutkimuksesta kertoo BBC. "


http://www.yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2011/03/tutkimus_uskonnollisuus_katoamassa_monista_maista_2455826.html

Anonymous said...

Side note: kirkosta eroamisen tahti on ollut kuukausia 40-70 henkilöä päivässä, mutta toissapäivänä erosi 84 ja eilen 502. Miksikähän? ;)

Arkkipiispakin närkästyi koko paskasta aika lailla.

Paholaisen Asianajaja said...

Herätysliikkeessä on tyyppejä, jotka iloitsevat kirkon eroamisluvuista. He eivät tykkää modernin kirkon liberaaleista tulkinnoista. Jos kirkko ei noudata Raamattua kuten he haluavat, niin kirkko saakin haihtua, näyttäisi olevan periaate. Siksi homotrollaus toimii. Tai ehkä se oli puhdas vahinko?

Anonymous said...

iPhone-käyttäjät parannetaan (tai parannettiin) homoudesta tietysti iPhone-sovelluksella:

http://www.talouselama.fi/nokialandia/article597917.ece

Ei Jessus sentään...

Anonymous said...

Älä alistu kampanjan vetäjä ja Nuotta-lehden päätoimittajaa Mika Falki on joutunut alistumaan. Hänen asianajaja Timo Rämö on kieltänyt häntä esiintymässä julkisuudessa kampajanjan tiimoilta, koska kesukustelu on "yli kuumentunut".

Anonymous said...

http://koti.phnet.fi/petripaavola/annintarina.html

Kannattaa lukea linkin takana oleva kirjoitus ajatuksista jotka heräsivät videon katsomisesta.