25.3.11

Nuotta kuvailee ateismia, Luomisoppia kouluihin ja Dylan Moran

Kappas vain. Nuotta-lehti on kuvaillut seitsemää Ismiä, joiden joukossa on myös ateismi. Näitä Ismejä verrataan kristinuskoon Nuotta-lehden artikkelissa.


Ateisti on yksin maailmassa. Ei ole Jumalaa, ei armoa, ei anteeksiantamusta. On vain ainutkertainen elämä ja sen jälkeen ei ole mitään. Vain vahvempiaan pitää totella, ja vahvimman ei tarvitse totella ketään. Kaikki tähtäävät vain omaan nautintoonsa välittämättä mistään muusta. Ateistin maailmankuva on kristillisestä näkökulmasta synkkä ja lohduton.


*huokaus*

Käyn läpi omat tulkintani Nuotta-lehden tulkinnoista.

Ateisti on yksin maailmassa.


Joskus näitä tekstejä lukiessani toivon että olisin, mutta on se ihan kiva tavata välillä ystäviä, sukulaisia ja tyttöystävää. Mitä Nuotta oikein tarkoitti tuolla? Jos ihminen ei ajattele, että näkymätön henkiolento on alati läsnä, niin hän on yksin vaikka on sosiaalinen oikeiden ihmisten kanssa?

Ei ole Jumalaa, ei armoa, ei anteeksiantamusta.


No eipä ole tuollaisia asioita. Enkä tarvitse niitä. Armoa ja anteeksiantoa voi jaella ihan vaan ihmisten kesken. Jääkaappini ovessa on muuten sellainen magneetti, jossa lukee:

Yeah yeah, Jesus died for my sins. Tell him I said thanks


Ostin sen Kiasman kaupasta.

On vain ainutkertainen elämä ja sen jälkeen ei ole mitään.


Totta Mooses (hitto, huono sanonta tähän paikkaan)! Ainutkertainen elämäni on arvokas, varsinkin minulle. Siksi haluan vaalia sitä ja elää täyteläistä elämää. Kuolemani jälkeen tulen olemaan yhtä paljon tietoinen kuin ennen alkiokehitykseni starttia. Ei se pelota enää kuoleman jälkeen.

Vain vahvempiaan pitää totella, ja vahvimman ei tarvitse totella ketään.


Hämmästyttävää mutta minä näen asian toisin. Rauhallisen elämän kannalta, siis sellaisen elämän jota haluan elää, on tärkeämpää elää sovussa ja yhteistyössä ympäristön kanssa. Jos joku alkaa öykkäröimään pahasti, niin kokeilen liittoutua heikompien kanssa, kunnes vahvempi saadaan nujerrettua ja rauha palaa. Noin yksinkertaistaen.

Kaikki tähtäävät vain omaan nautintoonsa välittämättä mistään muusta.


Nautinto on kyllä kivaa. En kiellä sitä. Teen työtä, jonka tekeminen on nautinnollista. Vanhojen kellojen korjaaminen on todella hienoa ja virikkeitä tarjoavaa. Iltapäivät kotona vierähtävät kirjoja lukien, musiikkia kuunnellen, pelejä pelaten ja elokuvia katsellen. Puhdasta hedonismia. Osaan kuitenkin välttää sellaisia aineita, jotka aiheuttavat riippuvuutta ja joiden pitkäaikainen käyttö ei tee hyvää keholle. En tupakoi, ryyppää, polta maria, iske suoneen vahvempia aineita, tai juo kahvia. En ole koskaan ollut humalassa, vaikka kovin moni kehuu sen olevan rentouttavaa aktiviteettia viikonloppuisin.

Näin Nuotta esittelee kristinuskoa.

Entäpä Kristinusko?

Kristinusko julistaa sanaa elävästä ja armollisesta Jumalasta, joka on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan poikansa, jotta yksikään joka häneen uskoo ei joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Sinun ei itse tarvitse tehdä mitään pelastuaksesi, se kaikki on jo tehty sinun puolestasi!


Ohhoh. Näyttäisi siltä, että kristinusko on tarkoitettu laiskimuksille. Kannatta myös lukaista läpi miten Nuotta kuvailee muita Ismejä. Hauskaa tekstiä.

Luomisoppia kouluihin?

Toisaalla uutisissa on edustakuntavaaleissa ehdokkaina olevien luomisusko. Jopa viidennes ehdokkaista haluaisi nähdä peruskoulun biologian tunneilla kreationismia evoluutioteorian rinnalla. Tärkeistä puolueista Kristillisdemokraatit, Keskusta ja RKP olivat kärkikolmikossa.

Kiitos vinkistä S. Peuraselle.

Komediaa Helsingissä

Kolmas mainitsemisen arvoinen asia on irlantilaisen koomikko Dylan Moranin saapuminen Suomeen. Black Booksin unohtumatonta Bernard Blackia näytellyt heittää "Yeah, yeah" kiertueen keikan 24.4. Helsingissä. Ostin jo lippuni.

9 comments:

Anonymous said...

Ärsyttäviä ne uskovaiset, jotka kuvittelevat, ettei ateistilla voi olla mitään moraalia. Minä en tarvitse jumalaa tai jeesusta siihen, että osaan välittää muista ihmisistä. Ehkä ennemminkin en jätä sitä asiaa jumalan käsiin, vaan tajuan, että jotain pitää myös tehdä.

Fundamentalismi yök.

Anonymous said...

Oho. Tuli Jumala ja Jeesus pienellä.

Tomi said...

Moraalittomana eläminen on paljon helpompaa. Kun ei ole moraalia voi rauhassa irstailla ja sikailla niin paljon kuin haluaa ilman, että omatunto kolkuttaa.

Uskovaistenkin tulisi kokeilla elää ilman moraalia olisivat onnellisempia.

Anonymous said...

PA:
Mukava tietää, että Suomesta löytyy muitakin Dylan Morania arvostavia tyyppejä.:) Itse myös hankin liput tonne keikalle parisen viikkoa sitten.

Ulkomaisiin koomikoihin liittyen mainitsisin vielä toukokuussa järjestettävät Tomaatteja, tomaatteja-festarit (25.-28.5.). Mahtavan jenkkikoomikon Rich Hallin olisi tarkoitus esiintyä Helsingissä ja Hämeenlinnassa.:D

www.tomaattejatomaatteja.com

- Aino

Anonymous said...

http://www.explosm.net/comics/2270/

JJ said...

Etsi looginen virhe allaolevasta lauseesta:

"Kaikkivaltias jumala antoi ainoan poikansa"

huomaatko?

Anonymous said...

En. Kerro

Anonymous said...

Tänään, kun etsiskelin netistä Jim B. Tuckerin kirjan Life Before Life arvosteluja skeptikkojen taholta (yhtään kuitenkaan löytämättä, voisiko Juha harkita?) ja päädyin vahingossa Tuckerin reinkarnaatioideaa propagoivaan blogiin nimeltä SubversiveThinking. Kuulemma jonkun japanilaissyntyisen blogi.

Kyseinen blogi on sen verran täynnä ateisteihin kohdistuvaa vihaa, demonisointia ja valehtelua, että en suosittele kanssasekularisteja käymään. Pistää nimittäin veren kiehumaan.

Wolgor said...

Väänsin tuo ateismi-tekstin vastaavaksi kristinuskoa koskevaksi:

"Et ole ikinä yksin vaan kaikkinäkevän silmän ympärivuorokautisessa kyttäyksessä. Saat armon kunhan alistut ajoissa silllä helvetissä ei armoa tunneta. Olet ikuisesti tuomittu joko palvomaan Herraa taikka kärsimään helvettiin lieskoista ilman toivoa olemassaolon loppumisesta. Sinun on ikuisesti toteltava kaikkivoipaista Herraasi. Kaikkien on tähdättävä kosmisen diktaattorin perseennuolentaan välittämättä mistään muusta. Kristityn maailmankuva on ateistisesta näkökulmasta synkkä ja lohduton."

Se ateismista kertova kappale kertoo aika paljon itseasiassa kristillisestä maailmankuvasta itsestään, kunhan osaa lukea rivien välistä:

"Ateisti on yksin maailmassa."
= Ihmisten seura on yhdentekevää.

"Ei ole Jumalaa, ei armoa, ei anteeksiantamusta."
= Jos ei olisi Jumalaa, kostaisin joka kerta armotta.

"On vain ainutkertainen elämä ja sen jälkeen ei ole mitään."
= Halveksin maanpäällistä elämää.

"Vain vahvempiaan pitää totella, ja vahvimman ei tarvitse totella ketään."
= Jos olisin vahva, murkaisin armotta heikompani.

"Kaikki tähtäävät vain omaan nautintoonsa välittämättä mistään muusta."
= Muilla ihmisillä ei ole mitään arvoa minulle, muista ihmisistä välittäminen on jopa mahdotonta.

Kirjoittaja unohti dissata materialismia. Olisi laittanut esim:

"Leivänpaahtimen ja ihmisen ampumisella ei ole eroa, sillä molemmissa tapauksissa vain liikutellaan molekyylejä."

Ylipäätään minusta vaikuttaa, että kritiikki ateismia kohtaan huokuu halveksuntaa ihmisiä, eläimiä, elämää ja atomeita kohtaan. Jumalaa, iankaikkista elämää ja sieluja taas ylistetään kyseenalaistamatta.

"Vain vahvempiaan pitää totella, ja vahvimman ei tarvitse totella ketään." ja "Kaikki tähtäävät vain omaan nautintoonsa välittämättä mistään muusta." voidaan muuten tulkita truismeiksi, jotka koskevat myös kristinuskoa. Kirjoittaja tosin ovelasti lietsoo epäluuloja ateisteja kohtaan jättämällä avoimeksi noiden lauseiden toisen tulkinnan, eli "ateisti ei välitä muiden tahdosta tippaakaan paitsi jos pelkää kostoa."