25.3.11

Magneettimedian kohupaljastus skeptikoista

Magneettimediasta on kehittynyt Suomen epävirallinen vaihtoehtotodellisuusjulkaisu. Sen sivuilla kehutaan homeopatiaa, ja varoitellaan rokotteista sekä tietenkin skeptikoista. Kommenteissa käydään välillä oikein raivokasta debaattia. Se on hyvä.

Nyt Magneettimedia räjäyttää pankin, sillä Riikka Söyring paljastaa Suomen kansalle jotakin uskomatonta skeptikoista. Istu alas tukevasti ennen tämän lukemista:

Skeptikot epäilevät homeopatian toimivuutta


Homeopatian asiantuntija Dana Ullmanin mukaan moni skeptikko väittää, että ei ole olemassa tutkimusta, joka osoittaisi homeopatian toimivan.
Homeopatian vaikutuksista on kuitenkin julkaistu paljon tutkimusta – ottaen huomioon aiheen leimautumisen pseudotieteeksi ja rahoituksen saamisen vaikeuden – monissa vertaisarvioiduissa lehdissä kuten The Lancet, BMJ, Pediatrics, Pediatric Infectious Disease Journal ja Chest.


Varmasti homeopatiasta on julkaistu paljonkin tutkimuksia. Kun niiden tuloksia tarkastellaan, niin melko pian selviää yhteneväinen tarina. Mitä pätevämmin tehty tutkimus, sitä lähemmäs homeopatia asettuu lumevaikutuksen vierelle loikoilemaan. Tämä kertoo skeptikoille ja muille lääketieteellisestä tutkimuksesta jotakin tietäville, että taikavedellä ladatut sokeripillerit toimivat lumevaikutuksen teholla.

Ullman arvelee skeptikoiden väitteiden pohjautuvan pääsosin nykyiseen systeemiin, jossa mikä tahansa mikä uhkaa lääkeyhtiöiden taloudellista ylivaltaa tai biolääketieteen filosofiaa ja maailmankuvaa, pyritään torjumaan leimaamalla se huuhaaksi tai noituudeksi.


Muuten hieno salaliittoteoria, mutta mikä muka estää lääketeollisuutta rahastamalla vedellä ja sokeripillereillä? Homeopaattisia tuotteita valmistavat tehtaat saavat ihan kivat tuotot.

Ullman paljastaa myös käänteentekevän löydön homeopatian toimintaperiaatteista. Uusin tutkimus on löytänyt nanopartikkeleita vedestä.

Tutkijat analysoivat eri menetelmin neljästä homeopaattisista liuoksesta ainesosia ja havaitsivat, että niitä on koko liuoksessa nanopartikkeleina.


Kauhistus! HOMEOPAATTISISSA TUOTTEISSA ON NANOPARTIKKELEITA! VAARA! Eiku hetkinen, nanopartikkelit olivat vaarallisia vain rokotteissa. Homeopaattisissa tuotteissa ne ovat turvallisia.

Olkoon homeopaattisissa sokeripillereissä vaikka teoreettisia goblineja, niin sillä ei ole merkitystä tuotteen tehon tarkastelun kannalta, joka on erikseen mitattavissa. Eihän Englannin kuninkaallinen laivasto tiennyt mitä vitamiinit ovat ja miksi ihmiset niitä tarvitsevat, mutta yksinkertaisella testillä selvisi tiettyjen hedelmätuotteiden tarpeellisuus. Laivaston miehille syötettiin erilaisia ruokavalioita. Keripukki pysyi loitolla niistä miehistä, jotka saivat sitrushedelmiä. C-vitamiini teki engellesmannin laivastosta muiden maiden laivastoja tehokkaamman.

Magneettimedia kehuu myös nobel-voitta Luc Montagnierin homeopatiakokeita, jotka kuulemma vihdoinkin todistavat homeopatian olevan oikea ilmiö maailmassa.

Ehkä ei kuitenkaan.

12 comments:

Anonymous said...

Magneettimediahan on ja hyvästä syystä,ehdolla Skepsiksen "Vuoden Huuhaa" -palkinnolle. Riikka Söyring lienee poliittisten kirjoitustensa perusteella vasemmistolainen ja muutoin kenties Greenpeacelainen,rettelöijä, joka nähdään mielenosoituksissa ja haalii väkeä Olkiluotoa sabotoimaan. Päätoimittaja Jonna Takkunen on perusvihreä. On siellä yksi järkevä kolumnisti sentään nykyisin.

Tomi said...

Ano, kyllä Söyring EU-vihamielisine kommentteineen aika lähelle persuja asesttuu.
Jos veikata pitäisi, mitä puoluetta Söyring äänestää, niin vastaukseni olisi persut.

Anonymous said...

Tuo Ullmanin alkuperäiskirjoituskin on aika kyseenalaista kamaa:

http://theness.com/neurologicablog/?p=2775

Puhumattakaan Montagnierin tutkimuksesta:

http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2081

MrrKAT said...

Söyring on Itsenäisyyspuolueen eli IPU:n kansanedustajaehdokkaana E-Savon vaalipiirissä.

http://ipu.fi/?page_id=316

Tomi said...

MrrKat kiitos tiedosta, eipähän tule persuja syytettyä suotta.

Sanna said...

Magneetin vippasin aina roskiin ennen, mutta sen jälkeen, kun tässä blogissa oli siitä juttua, olen mielenkiinnolla lukenut sitä. Tuossa mainitussa homeopatiajutussa oli kohta, joka piti lukea moneen kertaan: Montagnierin tutkimukset saivat tukea Benvenisten tutkimuksista, joissa näitä elektromagneettisia värinöitä ja nanopartikkeleita oli kokeiltu basofiileihin. Luulin, että olisi kerrottu, MITEN ne tukivat ko. tutkimuksia; mitä TULOKSIA oli saatu, mutta ei... pelkkää selitystä basofiilien olemuksesta rivikaupalla.

Sähis said...

Taasko me ollaan lääketehtailijoiden kirjoilla? Missä perkeleessä mun kuukausipalkkani taas viipyy?

Sanna: Mielestäni koko Montagnierin tutkimus muistutti hirveästi Benvenisten surullisen kuuluisia kokeita.

Paholaisen Asianajaja said...

Taasko me ollaan lääketehtailijoiden kirjoilla? Missä perkeleessä mun kuukausipalkkani taas viipyy?

Tästä tulikin mieleeni, että jos sitä palkkaa ei ilmesty ensi viikolla tililleni, niin kirjoitan kirja-arvostelun eräästä David Woottonin Bad Medicine - Doctors doing harm since Hippocrates -kirjasta. BigPharma ei halua, että minä kirjoitan sen arvostelun!

MrrKAT said...

Pitäisköhän munkin alkaa uhkaileen.
Mulla on harvojen tietämää netistä onkimaani tietoa rahakkaasta
D-vitamiinipilleri-bisneksestä johon myös BigPharma on sekaantunut..

Sähis said...

Ethän MrrKAT vaan väitä, että ravintolisien kuten vitamiinien ja maksaöljyjen myyjillä olisi muuta yhteläistä Big Pharman kanssa kuin joitain muutamia toistensa osakeomistuksia? Tai että esimerkiksi että Big Pharman multinationalistiset korporaatiot omistaisivat suurelta osin monien ravintolisien toimittajia?

Jim van Beam said...

Melko hyvä otsikko. Jos nyt halutaan viilata pilkkua, niin voi tuota vielä vähän parantaa: Hurja kohupaljastus skeptikoista - nyt puhuu Magneettimedia! Katso kuvat!

Paholaisen Asianajaja said...

Noh, laitan seuraavaan bloggaukseen Katso kuvat! huomiohuorausta.