5.10.10

Käteni parantavat

Käteni parantavat, kirjoittanut Kauko Nyyssönen

Ohut pokkari on vuodelta 1986. Se tarttui mukaan erään divarin pölyisestä nurkasta. Parantaja Nyyssönen on pienestä pitäen ollut erilainen ihminen. Tytöt eivät viettäneet hänen kanssa iltaa, sillä siinä meni kuulemma taju. Miehen oudot energiat alkoivat selkiintyä vasta teinivuosien jälkeen, kun hän ymmärsi mitä parantava voima on. Bioenergiaksi ristitty voima virtaa Nyyssösen käsistä mitä erilaisimpiin potilaisiin. Bioenerginen uraputki kiihtyy, kun yhä useampi iloinen toipilas mainostaa Nyyssösen hämmästyttäviä voimia. Vuosien vieriessä hän oppii käyttämään voimiaan kokeilun kautta. Itseopiskelu kannattaa, sillä kirjaan on laitettu kehujaksi oikea silmätautien erikoislääkäri Wellamo Simojoki. Samoin alussa lääketieteen ja kirurgian tohtori Heikki Silvola kirjoittaa akupunktuurin noususta länsimaisessa lääketieteessä, joten varmasti sekaan mahtuisi yksi kotimainen parantaja.

Parantavien käsien kosketeltava on käynyt monenlaista väkeä. Ketään potilaista ei mainita nimellä, vaan tyyliin "nuori nainen," "rekkakuski" tai "vanha pariskunta." Virukset, bakteerit tai hermostosairaudet kaikkoavat melkein kerralla bioenergian edessä. Syöpä on karannut rinnoista, eturauhasesta ja vatsasta. Astma, ms-tauti, peräpukamat ja verisyöpä paranevat vain käsistä lähtevällä lämmöllä. Nyyssönen ei väitä tietävänsä mihin energiahoidon teho perustuu. Se vain toimii ja hänen kädet parantava. Ja potilaat ovat tyytyväisiä. Ei mitään haittavaikutuksia, toisin kuin lääkäreiden määräämillä lääkkeillä, joita Nyyssönen kutsuu myrkyiksi. Eikä hän pyydä työstä rahaa. Ihmiset saavat lahjoittaa jotain jos siltä tuntuu.

Nyyssönen päättelee bioenergian toimivan varmalla tavalla. Eräänä perusteluna se ettei potilas enää palaa hoidettavaksi. Emme saa koskaan tietää kuoliko se syöpäpotilas sittenkin syöpään, vai jäikö hän auton alle, vai meneekö niin hyvin ettei parantajaa enää tarvita. Esim. peräpukamista kirjoittaessaan Nyyssönen perustelee menestystään näin.


"Niin kuin kaiketi jo totesin peräpukamista kirjoittaessani, ne ovat sellaisia, jotka ovat hoidossani parantuneet sataprosenttisesti tai lähes sataprosenttisesti. Päättelen näin, koska en ole joutunut hoitamaan samaa henkilöä useaan kertaan. Hoito on vain käsillä lämmitystä määrätystä paikasta, ja tulokset ovat olleet hyviä."


Näin umpimielisenä skeptikkona ladon pöytään törkeän vastaväitteen: Hoitoon tullut henkilö huomaa, etteivät pukamat kadonneetkaan, vaikka mies lämmitteli niitä käsillään. Seuraa nolostuminen herkkäuskoisuudesta. Nyyssösen luo ei mennä toista kertaa. Eikä parantaja edes suorita potilasseurantaa. Siksi näyttää siltä, että potilas toisensa perään (no Hemorrhoid-pun intended) näyttää paranevan yhdestä käynnistä.

Eikä Suomalaisen parantajan voimat rajoitu vain vastaanotolle. Kaukaparannusta on annettu Australiaan asti (kipeä selkä) tai puhelimen välityksellä (päänsärky). Nyyssönen neuvoi kuljettamaan luuria pitkin päätä, jotta hänen bioenergia virtaisi suoraan luurin kaiuttimesta potilaan kalloon.

Nyyssönen on myös sitä mieltä, että muinaiset egyptiläiset hallitsivat levitaation. Sitä käytettiin apuna pyramidien rakentamisessa.

Loppuun vielä se kohta joka pakotti minut lopettamaan ohuen pokkarin lukemisen. Sivulla 87 Nyyssönen kertoo leukemian hoidosta. Vanhempi herrasmies parani bioenergialla (kuinkas muutenkaan) ja sana ihmeestä levisi. Vasta kolmen vanhaa tyttöä tuotiin miehen luo. Vanhemmat olivat kuulleet, että hän voisi parantaa tytön.

"Tyttö näytti olevan hoidolle vastaanottavainen ja nukahti sen kestäessä useampaan otteeseen."
Perkeleen perkele. Kai tyttö sentään saatiin kuntoon, sillä harvoin vanhemmat kokonaan hylkäävät koululääketieteen?

"Juttelin hoidon kestäessä tytön vanhemmille, että mikäli veri vähänkin huononee, heidän pitäisi tuoda lapsi uudelleen hoitoon. He eivät kuitenkaan toistamiseen luokseni saapuneet, ja siitä olen päätellyt tytön parantuneen."
Tuoreiden tilastojen mukaan akuutin leukemian 5-v:n elossaluku on hieman alle 40. Eli viiden vuoden hoidon aikana sadasta potilaasta on hengissä alle 40 potilasta. 80-luvulla hoitoennuste oli huonompi kuin viime vuosikymmenellä, josta tuo 5-v:n arvio on otettu. Ehkä tyttö kuoli leukemiaan? Ehkä Nyyssönen olisi pitänyt heittää linnaan ja leukailla perään "Paranna ittes pihalle"? Vai pitääkö meidän vain olla avomielisiä ja antaa kaikkien kukkien kukkia lasten syöpähoidossa? Ehkä minun täytyy nyt lähteä pienelle kävelylle raittiiseen ulkoilmaan?
Kirjassa ei ole tarpeeksi tietoa siitä miten potilaat on diagnosoitu tai mitä hoitoa he ovat saaneet. Mitään varmaa tietoa siitä ovatko potilaat parantuneet mysteerisellä bioenergialla vai lääketieteen hoidolla ei saada kirjan sivuilta.

Käteni parantavat on jo roskakorissa.

7 comments:

Sähis said...

töp töop....Kaivahan opus roskiksesta ja ota se kainaloosi hengen ja tiedon messuille, ja odota tunnistaako joku paikalla oleva valistaja kainalostasi kirjan, ja ilmoittautuu sen ajatusten kannattajaksi. Saat sisäpiiritietoa. Tai sitten käytät sitä vain yleisesti "naamionasi", koska kukaan itseään kunniottava "skeptikko" ei mielellään tuonkaltaista kirjaa pitäisi julkisella paikalla näkösällä.

Nanna said...

Hyviä "parantamiseen" liittyviä kirjoituksia viime päivinä, kiitos! Aihe oli syy miksi aktivoiduin ateismini kanssa pari vuotta sitten. Sairastuin hyvin vakavasti ja koomasta herätessäni sainkin huomata että tälläinen "ihme" olikin aktivoinut kaikki tutun tutut uskovaiset ja hörhöt. Heräämiseni oli toki juuri heidän rukousten/povausten/energioiden ansiota. Viis Euroopan parhaista lääkäreistä, terveydenhoitojärjestelmästä jonka mielestä on ookoo laittaa satojatuhansia yhden kansalaisen pelastamiseen, tai omista henkisistä tai fyysisistä vahvuuksistani. Jos oisi käynyt huonommin sehän olisi varmasti sitten johtunutkin lääkäreistä tai uskomattomuudestani... Onneksi lääketokkurassa ja päästä varpaisiin paketoitunakin sentään sain huidottua sairaalapapin pois :D

Paholaisen Asianajaja said...

Sähis, I'm an out and proud skeptic.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Tytöt eivät viettäneet hänen kanssa iltaa, sillä siinä meni kuulemma taju."

Minulla on samantapaisia vaikutuksia hameväkeen. [Krooh. Piih.] Ehkä hänelläkin kysymys oli enemmän "luontaisesta karismasta" kuin energioista?

tyy said...

Käsilläparantajan pitäisi ottaa oppia tästä kaverista, joka on niin taitava, ettei potilasta tarvitse edes tavata:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103079-%E2%80%9Dhyvien-ajatusten%E2%80%9D-syopalaakaria-etsitaan-jo-yksi-kuolonuhri

Hygieenisempää hommaa, kun ei tartte raplata kenenkään pukamia.

Poliisi kuulemma kaipailee miestä, varmaan tavitsevat parantajaa.

Anonymous said...

Vähän kuin kehuisi olevansa maailman paras kauppias sanoen "eipä ole yksikään asiakas tullut uudestaan.."

Anonymous said...

Ah, olinkin jo unohtanut blogisi jota seurailin hetken taannoisen Tiede-foorumin kreationismiväittelyn aikoihin. :) Minulla sattuupi olemaan toisen käden tietoa tämänkaltaisesta käsilläparantajasta - joka tosin ei parantanut ainakaan tässä tapauksessa ihmistä, vaan hevosen. Kyseessä on poni, jota hoitelin aikani Kirkkonummella perheen matkaillessa. Ponilla sattui olemaan mainittavaa kaihia. Tämmöinen käsiveikko oli piipahtanut ja hautonut silmiä, ja hevosta pidellyt omistaja oli kuulemma miltei polttanut näppinsä, kun riimunaru oli äkkiä polttavan kuuma. Kaihi, tai ainakin pahin osuus siitä, kaikkosi. Sääli etten ollut paikalla, olisi ollut mielenkiintoista nähdä omin silmin - tiedän vain, että pahimmat härmät näyttivät tosiaan kadonneen hevosen silmistä. Siitä ei ole tietoa, kuinka pysyvä vaikutus oli - en ole vuosiin ollut yhteyksissä siihen suuntaan.